İlk kez doğum gününü sahnede kutlayacak

Çok heyecanlı olduğunu söyleyen şarkıcı, “Benim için müthiş bir duygu. Bilmediğim birçok sürpriz var “ diyor.

Bostancı Gösteri Merkezi’nde düzenlenen konserde Sayın’a ünlü isimler eşlik edecek. Çok heyecanlı olduğunu söyleyen şarkıcı, “Benim için müthiş bir duygu. Bilmediğim birçok sürpriz var “ diyor.

Emel Sayın, cumartesi günü kutlayacağı doğum gününe farklı bir şekilde hazırlanıyor. O akşam Bostancı Gösteri Merkezi’nin sahnesinde konser var, sürprizler var, şarkı var, pasta var. Bu fikir kimden çıktı, nasıl gelişti?

Böyle bir konser yapma fikri en az bir yıldan beri konuşuluyordu. Sinan Kuzucu, bu konserin üzerinde çok duruyordu. Benim çok yapmak istediğim bir konserdi, o da bu yüzden önemsedi. Sonunda karar verildi ve hazırlıklar başlatıldı, bugüne geldik. Bu kararı Sinan Bey’le birlikte aldık. Sonrasında “İçeriğinde ne olmalı?” diye düşünmeye başladık. Her zamanki gibi düz ve alışılagelmiş konser değil de, biraz eğlenceli olsun istedik. Bu nedenle içine çeşitli şeyler koymak için çok çalıştık. Ben de biraz zor bir insanım herhalde.

Zor değil, sanata karşı titiz bir insansınız.


Evet, öyle de diyebiliriz. Titizliğim var. Her gün yeni bir şey geliyor aklıma. Sinan Bey, “Sizin bilmediğiniz sürprizler var” diyor. Gerçekten ne olacağını ben de tam olarak bilmiyorum.

Siz de merak ediyorsunuz, öyle mi?

Evet, ben de merak ediyorum. Aslında en güzeli, konserin doğum günüme denk gelmesi. Benim doğum günüm 20 Kasım. Ve ben saat 24.00’te sahnede olacağım için 19 Kasım’dan
20 Kasım’a geçişi, kısacası doğum günümü sahnede yaşamış olacağım. Bu da sanat hayatımda bir ilk olacak. Yeni yaşımın ilk saniyelerinde sahnede olacağım. Benim için müthiş bir duygu bu.

İstanbul’dan sonra 3 Aralık’ta Ankara, ardından İzmir ve Bursa konserleri var. Aynı konseptte mi devam edecek bu konserler?

Aynı konsept ama Ankara, İzmir ve Bursa’daki kişiler değişebilirler. Konserin sürpriz konukları olacak ama İstanbul’dakiler diğer illere gelebilir mi, bilemiyorum.

“Soranlara ceza vereceğim”

“Erkeğe aldığı maaş, kadınaysa yaşı sorulmaz” derler ama size de bu lüzumsuz soruyu o akşam soran çıkarsa ne yapacaksınız?


Yaşımı soranlara ceza vereceğim. Önce sahneye alacağım onları, sonra tek ayak üzerinde duracaklar.

Hayatınızda unutamadığınız doğum günleriniz oldu mu?

Geçen yıl Amerika’da konserim vardı. Los Angeles’taki konser muhteşem geçmişti. Konseri düzenleyen kişi bizi jest olarak Las Vegas’a davet etti. Rod Stewart konseri varmış o gece. İçim gitti, baktılar ama bilet kalmamış. Meğer bana sürpriz hazırlamışlar. Doğum günümde Rod Stewart konserine bilet ayarlamışlar. Rüyada gibiydim. Sahneye çıktı, ben hayranlıkla izliyorum onu. Derken bir ara Rod Stewart, seyircilerin arasına indi ve doğru benim yanıma geldi. Mucizeydi bu, çünkü önceden kimse bir şey söylememişti ona. Benim sevgim ve enerjim çekti onu. Geldi bana sarıldı, Nergis o anın fotoğrafını çekmek istedi ama o da heyecandan tam net çekememiş.

Gelelim ‘Başrolde Emel Sayın’ adlı alaturka konsere. Belli ki bu konser, her zamanki konserlerden olmayacak. Farkını konuşalım mı?


En klasik eserlerden başlayıp günümüze kadar gelen şarkılardan oluşan bir repertuarım olacak. Pop şarkılar da bulunacak. Ama eğlenceyi de ön planda tutacağız. Bu arada düetler olabilir ama kimlerle olacak inanın o gecenin sürprizleri bunlar.

Benim kulağıma gelen isimler arasında Yıldırım Mayruk, Saba Tümer, İvana Sert, Hülya Avşar var.


Hülya Avşar’ın çekimi olduğu için gelemeyecek. Acun Ilıcalı’nın programında jüri olarak görev yapıyor. Programdaki jüri komple gelecekti ama üç gün üst üste çekim varmış. Dedim ya ayrıntılar benim dışımda gelişiyor. Yıldırım Mayruk’un yanımda olacağını söyleyebilirim. Çünkü kostümlerimi o hazırladı, elleri dert görmesin. Ama diğerleri hep sürpriz, benden de gizleniyor.

PASCAL ŞOV

Sayın’a sahnede eşlik edecek ünlü isimlerden biri de Pascal Nouma olacak. Nouma, Sayın’la Türk sanat müziği şarkıları okuyup, keman çalacak.