Ebru Şallı: Pilates için özel giysiler yapacağım

Ebru Şallı son olarak tasarımcılığa el attı.

Fit görünümü ve şık spor kıyafetleriyle dikkat çeken spor tutkunu Ebru Şallı tasarımcılığa el attı. Puma'nın yeni koşu ayakkabılarını tanıtan Şallı ayrıca pilates kıyafet koleksiyonunu hazırlayacağını ilk kez 'Mecmua' dergisinden Uğur Alkapar'a açıkladı.

İşte Ebru Şallı'nın spor tutkusundan tasarımcılığa uzanan hikayesi...

Puma ile yaptığınız tanıtımdan bahseder misiniz?


Burada bir koşu düzenlendi. Yurt dışında da yapılıyor, gelenek haline gelmiş. Herkese hız yaptıran ayakkabılardan giydirdik. Bu tarz aktiviteler insanlara motivasyon oluyor, spora teşvik ediyor hem de eğlence yönü var.
İşbirliğiniz oldukça uzun bir süredir devam ediyor. İyi bir uyum yakaladınız herhalde...

Bu üçüncü sezonumuz. Türkiye'de bu tarz şeyler yapılmıyordu ama tuttu. İnsanlar da yakıştırdı. Ben de işin içine girdim, çıkmıyorum artık. Bu şekilde gidiyor.

Spor, hayatınızın ne kadarını kapsıyor?


Ekmek ve su gibi benim için. Külfet değil. Böyle yaşamayı seviyorum. Ailemiz de zaten öyle, eşim de, çocuklar da spor yapıyor. Beren 7.5 yaşında ve tenis oynuyor. Bu yıl basketbola da başladı. Bir yaşında olan çok küçük ama her şeye ilgisi var.

Puma'yla yeni projeleriniz var mı?

Evet, heyecanlı bir şekilde çalışmalar devam ediyor. Artık Puma'nın pilates koleksiyonunu ben düzenleyeceğim, tasarlayacağım. Hanımlar bunu benden bekliyordu, ben de iyi bir markayla bu işe girmek istiyordum. Puma ile bunun üzerinde konuştuk, çalıştık ve global bir marka olduğu için yurt dışından bunun kabul edilmesi uzun bir süre aldı.

İki yıldır bununla uğraşdık. Ben, spor yaparken kendi giymek istediğim kıyafetleri tasarlayacağım. Herkes giyebilecek bunları, daha rahat spor yapacaklar bu tasarımlarla. Zaten giydiklerim merak ediliyordu. böylece kendi çizgimle Puma'nın çizgisini birleştireceğim.

SADECE YARDIM İÇİN DEFİLEYE ÇIKIYORUM


Sağlıklı yaşam için spor dışında ne yapıyorsunuz?


Sağlıklı yaşam deyince bence düzenli uyku çok önemli. Fazlası da azı da zarar. Doğru beslenme de önemli. Doğru beslenip güzel uyuduktan sonra sporla birlikte sağlıklı nesiller yetişir. Tabii ki bir de pilates var, pilates çok faydalı.

Defilelere pek çıkmıyorsunuz artık...

Cengiz Abazoğlu, Cemil İpekçi gibi arkadaşlarımın defilelerinde yer alıyorum sadece. Yardım defilelerine de çıkıyorum ama profesyonel anlamda yapıyor değilim.