Furkan Palalı 'Asıl Best Model benim'

"Serkan Tanırgan'la eşit puan aldık ama tescilli Best Model benim"

Organizatör Erkan Özerman'ın inisiyatifiyle Best Model of Tukey ilan edilen Furkan Palalı, "Çok mutlu uyudum ama sabah medyada birincinin Serkan Tanırgan olarak yazıldığını görünce oyuncağı elinden alınmış çocuk gibi hissetim" diyor.

25 yaşındaki Furkan Palalı, bugüne kadar pek çok önemli defile yer aldı. ‘Küçük Sırlar' ve ‘Adını Feriha Koydum' dizilerine konuk oyuncu oldu. Ama adını 13 kasım akşamı düzenlenen Best Model of Turkey yarışmasında birinci olarak duyurdu. Konya'da doğup büyüyen, jeoloji mühendisliği eğitimi alan, üç yıl önce mankenliğe başlayan Palalı, "Eğer çalışır, hırslı olursanız başarıya ulaşırsınız" diyor. Yarışmanın ardından Palalı'yla Cihangir Rosemarine Cafe'de buluşup hedeflerini konuştuk.

Jeoloji mühendisliği eğitimi almışsınız. Peki, nasıl manken oldunuz?

Konya'da doğup büyüdüm. Lisede sayısal bölümünde okuyordum. Benim örnek aldığım kişi ağabeyimdi. O Hacettepe Üniversitesi'ni kazanıp Ankara'ya gitti. Bana Ankara'yı o kadar çok anlattı ki, hedefim oraya gitmekti. Ben de jeoloji mühendisliğini seçtim ve Hacettepe'yi kazandım. Okuldayken de arkadaşlarım mankenlik ve oyunculukta şansımı denemem konusunda bana çok destek oldular. Hatta mankenlik yapan bir arkadaşımla ajansa yazıldım. Bir üniversite öğrencisi için çok keyifli bir süreçti. Hem podyumda oluyordum hem de para kazanıyordum. Daha sonra oyunculuğu denemeye karar verdim. Önce Ankara'da, daha sonra İstanbul'da tiyatro ve oyunculuk eğitimi aldım. Jeoloji mühendisliğinden de mezun oldum.

Aynı zamanda eski bir basketbolcuymuşsunuz. Tıpkı Kıvanç Tatlıtuğ gibi... Peki, basketbolu neden bıraktınız?

Ağabeyim basketbol oynardı. Ben de denemek istedim ve ilkokul 4'te başlayıp dokuz yıl profesyonel olarak oynadım. Konyaspor'da da basketbolcuydum. Ama ailem koluma bir altın bilezik takmamı, daha garantili bir iş yapmamı istedi. O nedenle basketbolu bırakıp mühendislik okudum.

Aileniz model olmanızı nasıl karşıladı?
Benim hep yanımdalar ve destekliyorlar. Çünkü benim başarım onlara mutluluk getirir.

Hem modellik hem de oyunculuk yaparken neden Best Model of Turkey olmak istediniz?
Modellikle başladım ve çok iyi defilelere, katalog çekimlerine katıldım. Ben çok hırslı bir adamım. Bir şey yaparken o işte gerçekten çok iyi bir konumda olmalıyım ki, "Başarılıyım" diyebileyim. Özermen'ın Best Model of Turkey yarışmasında birinci olmak demek modellikte gerçekten başarılı olmak demekti. O nedenle bu yarışmaya girmeye karar verdim ve çok çalıştım.

Hedefiniz ne?
Gerçekten herkesin adından söz ettiği modellikte de, oyunculuk da başarılı bulduğu bir adam olmak istiyorum.

Yarışmanın ardından bir diziden teklif aldınız mı?

Katalog çekimi ve defile teklifi aldım. Dizi gelmedi ama acelesi de yok. Canımı sıkmıyorum, doğru bir iş için beklerim.

Yarışmada hem siz hem de Serkan Tanırgan birinci oldu. Ama Erkan Özerman sizi Best Model of Turkey ilan etti. Ertsi gün gazetelerde sizin fotoğrafınızın altında Serkan Tanırgan yazıyordu. Ne hissettiniz?
Jüri ikimize de aynı oyu verdi. Erkan Özerman, "Bu bir model yarışması. İki yarışmacının da oyları eşit. İki yarışmacıyı ‘Best Model of World'e gönderemem. Bu yüzden inisiyatifimi kullanıyorum ve model olan Furkan Palalı'yı Best Model of Turkey ilan ediyorum" dedi. Çok mutlu uyudum ama çok mutsuz uyandım. Çünkü gazetelerde benim fotoğrafımın altında Serkan Tanırgan yazıyordu. Oyuncağı alınmış çocuk gibi hissettim kendimi. Şu anda gayet iyi bir ruh halindeyim. Sonuçta tescilli Best Model of Turkey benim. Ayrıca çok güzel bir ekiple çalıştım. Spor hocam, ajansım, kuaförüm yarışmada ordaydı. Kıvanç'ın kuaförü her şeyi bıraktı ve "Ben senin yanındayım" dedi.

Amacınız Kıvanç Tatlıtuğ olmak mı?
Hayır. Onların takipçileriyim ama o olmak istemiyorum. Onun doğrularını alıp karakterime yansıtıp Furkan Palalı olmak istiyorum. Onlar gibi başarılı olmak isterim.

Kızlarla aranız nasıl?
Bu yoğun tempoda özel hayata vakit bulamadım. Kafamın boş olması lazımdı. Kızlarla aram iyidir ama aşk yok.

"SEKİZ KARIN KARI YAPTIM"


Furkan Palalı, 13 ay önce yarışmaya girmeye karar verdiğini ve o günden sonra çok sıkı bir çalışma programı olduğunu açıkladı: "Spor ve diyet iki önemli kelime. Yoğun sporun yanında her sabah dört yumurta beyazı, öğlen haşlanmış makarna ya da lapa pilav, akşam da tavuk göğsü yedim. 13 ay boyunca her gün bunlarla beslendim. Six pack (Karın kası) yapmam istenmişti ama ben sekiz pack yaptım."

"Kaslarınızla Kıvanç Tatlıtuğ'a rakip misiniz?" sorusuna ise Palalı, "Rakip değilim. Ona çok saygı duyuyorum. Kadın vücudu estetik ama erkek de çalıştığı zaman insanların beğenisini kazanabilir" diye cevap veriyor.

"KIVANÇ BENİM İÇİN İTİCİ GÜÇ OLDU"

Bir yandan da oyunculuk yapıyorsunuz. Her mankenlik yapan kişi oyuncu olmak zorunda mı?

Kendine güvenen biriyim. Doğru işler yapabileceğime inandım. Kenan İmirzalıoğlu, Kıvanç Tatlıtuğ, Tolgahan Sayışman, Burak Özçivit'in başarıları da benim için itici güç oldu. Ben de yapabileceğime inandım. Tiyatro eğitimimin ardından Uyan Uyan Gazi kemal oyununa başladım. Turnelerimiz devam ediyor. Küçük Sırlar'da Aras'ı, Adını Feriha Koydum'da konuk oyunculuk yaptım. Mankenlikten de, oyunculuktan da çok keyif alıyorum.