Mahmıt Tezcan'ı üç eşi birlikte uğurladı

Önceki gün vefat eden Mahmut Tezcan'ın cenaze törenine son eşi Güler Doğan'ın yanı sıra diğer eski eşleri Yıldız Tezcan ile Müşerref Akay da katıldı.

Baypas ameliyatı olduktan sonra hayatını kaybeden yapımcı Mahmut Tezcan (80), dün öğlen Teşvikiye Camii’nde son yolculuğuna uğurlandı. Tezcan’ın cenazesi 29 yıldır görüşmediği şarkıcı eşi Müşerref Akay, ilk eşi Yıldız Tezcan ile son eşi Güler Doğan’ı da bir araya getirdi.
Tören boyunca her üç kadının da birbirlerinden uzak durduğu gözlenirken, Güler Doğan bir ara tabutun başında tek başına bekledi. Cenaze avlusunda oğulları İbrahim ve Tezhan Tezcan ile taziyeleri kabul eden Müşerref Akay, 29 yıldır hiç görüşmediği eski eşinin ölüm haberini aldıktan sonra çok ağladığını belirterek duygularını şöyle dile getirdi:

‘Onu affetmeyeceğim’
“Tabii ki çok üzüldüm ve bu kadar üzüleceğimi hiç tahmin etmiyordum. 29 yıl hiç görüşmedik. Çok ağladım. Küskünsünlükler ve kırgınlıklar vardı ama 29 yıl sonra burada cenazede barıştık. Keşke böyle olmasaydı. Sanat camiasında emeği olan bir insandı. Ben, Orhan Gencebay, Selami Şahin, Sevim Tuna gibi isimlere emeği geçmiştir. Mekanı cennet olsun.”
Az sayıda kişinin bulunduğu cenazeye Akay’ın sanatçı dostlarınından sadece Selami Şahin ile Göksel Arsoy’ın katılması ise dikkat çekti. Tezcan’ın cenazesi kılınan cenaze namazının ardından Kilyos Mezarlığı’nda toprağa verildi. Tezcan’ın ilk eşi Yıldız Tezcan, tabut cenaze arabasına konulduktan sonra Müşerref Akay’a sarılarak başsağlığı diledi.
Yıldız Tezcan, Akay’a “29 yıl sonra ilk kez burada samimi oluyoruz. Ortada aslında kırgınlık ve küskünlüğümüz yok. Yakında biz de buradan kalkıp sonsuzluğa göç edeceğiz ama ben halen Mahmut Tezcan’ı affetmedim ve affetmeyeceğim de...” diye konuşması dikkat çekti.
Yıldız Tezcan daha sonra Müşerref Akay’ın oğulları İbrahim ve Tezhan’a da sarılıp başsağlığı diledi. Mahmut Tezcan’ın ilk eşi Yıldız Tezcan’dan Ömer ve Önder, ikinci eşi Müşerref Akay’dan İbrahim ve Tezhan, son eşi Güler Doğan’dan ise Mahmut adında toplam beş oğlu bulunuyor.