Çıraklık bitti ustalık dönemim başladı

Serdar Ortaç'la düet yaptığı 'Benim Gibi Olmayacak' single'ıyla büyük başarı yakalayan Tan Taşçı "Şimdi olgunluk çağımdayım. Şu ana kadar yaşadığım her şeyin bir üniversite olduğunu ve artık bu üniversiteden mezun olduğumu düşünüyorum. Çıraklığı bitirdim şimdi ustalık dönemime başladım" dedi.

Eylül ayında çıkardığı 'Benim Gibi Olmayacak' adlı single'da Serdar Ortaç'la düet yapan şarkıcı Tan Taşçı, ilk kez iki önemli bestecinin bir araya gelip düet yaptığını söylüyor. Çok titiz çalıştıkları için, single'ın çıkmasının uzun sürdüğünü belirten yakışıklı şarkıcıyla müzik ve aşk hayatını konuştuk.

MAHVOLURUZ!
Serdar Ortaç'la düet yapma fikri nasıl çıktı?
Gece kulübünde birlikte eğlenirken 'Neden şarkı yapmıyoruz?' diye sorduk birbirimize. Sonra bir gün ben kendi kendime bestemi mırıldanırken, Serdar "Hadi bitir, birlikte okuyalım" dedi. Aslında single'ı geçtiğimiz yazın ortasında da çıkarabilirdik ama iki titiz besteci olduğumuz için ancak hazırlayabildik. Hit şarkılara imza atan adamlar olarak, beraber şarkı seslendirmemiz zor tabii ki. Eğer güzel olmazsa, mahvoluruz! El ele tutuşup denize atlamamız gerekir. O yüzden titiz bir çalışma süreci oldu. İyi ki yapmışız. Sanal ortamda bayağı bir tıklanma rekoru kırıyor.

İLK KEZ BİZ YAPTIK
Besteci kimliğiyle ön plana çıkan iki önemli ismin bir araya gelmesi zor olmalı...
Daha yeni yeni kendimi önemli isimler arasında sayıyorum aslında. İki önemli bestecinin bir araya geldiği düet ilk defa Serdar'la benle oldu. Ondan önce ben Demet Akalın'la düet yapmıştım. Hatta bizden sonra kadın-erkek düeti yapanlar da arttı. Seneye de; besteci ile besteci bir araya gelip düet yapacak herhalde. Ama çok zevkli rekabetler bunlar... Çünkü rekabet sayesinde insana çalışma azmi geliyor.

Pop müziğinin gidişatı hakkında ne düşünüyorsunuz?
Artık gerçekten müzisyen olan kişiler müzik yapıyor. Ama sadece popülaritesini ve ismini kullanarak müzik yapanlar da var tabii. Bu yanlış bir şey değil bence. Bazen çok basit melodilerde ve ezgilerde de güzel şeyler ortaya çıkıyor. Ve halk, bu müziği beğenip eğlenebiliyor. Bunun da adı müzik. Sonuçta belli bir kitleye hizmet veriyor. O yüzden ayrı kollarda değerlendirmek lazım. Ben hepsini yaptığımı düşünüyorum. Çıktığım andan itibaren hem kendi bestelerimi yaptım, hem iyi bir yorumcu oldum, hem de sahne anlamında kendimi geliştirdim. Popüler miyim? Evet. Magazinsel miyim? O da var.

BİRAZ EZİKLER!
Siz çok göz önünde değilsiniz ama...
Hiçbir şeyin fazlası yok bende. Ben; her şeyim. İçimde her şeyi barındırmak istiyorum.

Popüler müzik yapılmasına karşı mısınız?
İnsan popüler müzik yapabilir. Konservatuvarlı da olabilir. Son zamanlarda 'Bakkal şarkısı yapıyor' eleştirileri duyuyorum. Bunu söyleyen insanların idealist ama birazcıkta ezik olduğuna inanıyorum. Çünkü; güzel şarkı yapmak aslında o kadar kolay ki... Ama popüler olan müzik de, en çok kitleye hitap eden müziktir. Bunu yapabilmek kolay olsaydı herkes yapardı zaten. O yüzden, yapılan işe bakkal müziği yorumu yapanlara çok karşıyım.

Hedeflediğiniz noktaya geldiğinize inanıyor musunuz?
Olgunluk çağımdayım. Şu ana kadar yaşadığım her şeyin üniversite olduğunu ve artık üniversiteden mezun olduğumu düşünüyorum. Çıraklığı bitirdim ustalık dönemime başladım.

ÖZEL HAYATIM HİÇ KALMA DI
Müzik dışında nelerle ilgilenmekten hoşlanıyorsunuz?
Son 6 yılım sadece müzik yaparak geçti. Eskiden olta takımım vardı. Balık tutmayı çok severdim, tenis oynardım... Şimdi tek yapabildiğim şey; spor. Ve bir de eve gelip müzik çalışmak. 6 yıldır öyle bir piyasa içindeyiz ki her yıl albüm veya single yapıyoruz. O yüzden özel zevklerim ve özel bir hayatım kalmadı.

Sizce yetenekli veya yeteneksiz herkes ünlü olabilir mi?
Doğru hayaller olması gerek. Hayalleri yönlendirmek lazım. İlla elinde mikrofonla hayal ettirmemek lazım insanları, özellikle de çocukları. Güzel ve doğru bir sürü hayal var. Ben ilkokuldayken öğretmenlerim "Bu çocuk sürekli şarkı söylüyor. Sesi de güzel, koroya yazdırın" demişti ve benim hayalim de böyle başladı.

ŞÖHRETLİ OLMAK ÇOK GÜZEL

Sanatçısınız diye örnek olmanız gerekir mi? Mesela, İzzet Yıldızhan ve Nihat Doğan olayı ile ilgili ne düşünüyorsunuz?
Yine de örnek oluyorlar. Kötü de olsa sanatçı her zaman örnektir, bence. 'Bakın bunu yaptılar, bu hale geldiler. Siz yapmayın!' mesajı var. Sanatçıysanız hep örneksinizdir. Yeter ki toplum buna gereken tepkiyi verebilsin.

Bundan sonraki hayalleriniz nelerdir?
Çocukken kurduğum hayallerimden asla vazgeçmedim. Hayalim şarkıcı olmaktı, gerçek oldu. Sesimi tüm dünyaya duyurmak isterim. Aya çıkmak isterim. Hayal biterse çok zor bir hayat olur benim için.

Şöhret nasıl bir his?
Ateşten gömlek gibi ama çok güzel tabii ki. Hiç şikayetçi değilim bu durumdan. Derler ya 'İlgiden bıktım' diye... Yalan! Mutluyum, ne kadar şöhretli olursam bir o kadar daha keyfim yerinde olacak. Kontrol senin elinde.

AŞKI ZORLA ŞTIRMA YA ÇAL IŞIRIM
Aşklarınızla hiç gündeme gelmiyorsunuz... Özel hayatınızda biri var mı?
Aslında aşkınla gündeme gelmiyor olmak güzel bir durum. Bazen ufak-tefek yaramazlıklarım oluyor bekar bir adam olarak. Ama yaptığım iş o kadar çok ön plana çıkıyor ki öteki tarafımı görmüyor insanlar. Ne mutlu bana. Oysa benim de özel hayatım var. Ama herkes müziğimle ilgileniyor.

Aşkı nasıl yaşarsınız?
Bence sanatçı, aşkı şizofren gibi yaşar. Mümkün olduğunca aşkı zorlaştırmaya çalışırım. 30'uma kadar böyle yaşadım. Ama artık hayatımdaki bazı olgunlukları hissediyorum.

Artık sanatçılar evlenmekten yana oldu. Sizin evliliğe bakış açınız nasıl?
İlerleyen teknoloji sayesinde; özel hayat gizli kapaklı yaşanmıyor. Sanatçının nasıl yaşadığı hatta ne giydiği internetten izlenebiliyor. Bu sayede yavaş yavaş normal insanlar oluyoruz. Mutluyum bu gidişattan. Evlilik artık beni korkutmuyor.