Doğuran mı yoksa büyüten mi?

Kalbim Seni Seçti'de bu hafta sırlar ortaya çıkıyor. Emir asıl annesinin Handan, Kaan ise babasının Ömer olduğu gerçeğiyle yüzleşiyor.

atv’nin ilgiyle izlenen dizisi Kalbim Seni Seçti’de bu hafta sırlar ortaya çıkıyor. Babaannelerinin ölürken torunlarına bıraktığı zarfın içinden çıkan mektupla Emir ve Kaan gerçekleri öğreniyor.

Emir asıl annesinin Handan, Kaan ise babasının Ömer olduğu gerçeğiyle yüzleşirken, Emir zor bir seçimle karşı karşıya kalıyor. Kime anne diyecek? Bir tarafta ona yirmi yıl boyunca kendi çocuğu gibi bakan ama gerçekleri kendisinden saklayan Aylin (İdil Fırat), diğer tarafta ise yıllar önce kendisinden çalınan, bulunduktan sonra ise babası tarafından gizlenen öz annesi Handan (Ebru Cündübeyoğlu)… Emir’in bu zor seçimi, her zaman tartışma konusu olmuş bir konuyu da yeniden gündeme getiriyor. Doğuran mı yoksa büyüten mi? Emir, kime anne demeli?

İşte bu konuyla ilgili dizinin kahramanlarının görüşleri:


Ebru Cündübeyoğlu (Handan) Bizim hikayemize baktığımızda ve annelik duygusu ile yaklaşıldığında çok fazla doğuran anneyi de ekarte etmenin yanlış olduğu kanaatindeyim. Çünkü o anne onu bilerek bırakıp gitmemiş. O anneden çocuk kaçırılmış. Emek vermek tabii ki önemli. Emir bence ikisini de anne bilmeli, biri yetiştirmiş diğeri dünyaya getirmiş. Ben olsam ne mutlu bir tane değil iki annem olduğu için diye düşünür, sevinirdim

Doğuştan ortaklıkların da hepsine karşıyım. Akraban veya kardeşin olur onları mecburen sevmek zorundasındır çünkü doğuştan ortaksındır onlarla. Oysa ki arkadaşlık dünyanın en güzel duygusudur ki çünkü sen bütün bilinçli tercihinle seçersin ve hayatına sokarsın. Böyle yaşayan çocukların da olduğuna eminim Allah onlara kolaylık versin zor bir seçim. Tabii burada anne veya babanın terkediş nedeni de çok önemli. Keyfe keder terketmiş ise tabii ki büyüten tercih edilir. Ama bizim hikayemizi özel kılan şey ise Handan’ın da bir günahının olmaması. Bu da durumu daha zor hale getiriyor.



Gürbey İleri (Kaan) Bence büyüten daha önemli çünkü o kadar yıl emek vermiş, kedi öz oğlu gibi büyütmüş yetiştirmiş. Diğer taraftan Handan’da oğlunu kendi isteğiyle terketmemiş, kendisinden gizlenmiş, öldü denilmiş. Ama yine de bu şartlarda doğru olan seçim herhalde Emir’in kendisini büyüten annesini seçmesi olurdu diye düşünüyorum.

Ezgi Eyüboğlu (Derin) Tabii ki asıl anne ona sevgiyi veren ve büyütendir. Ama Handan’ın da haklı nedenleri var. Emir ondan zorla koparılmıştı. Çok karışık bir durum. İkisine de anne diyebilir.