'Asıl ben sizi haddinizi bilmeye davet ediyorum'

Sanatçı ve Hayat Boyu Sevgi Derneği Başkanı Dila Tezemir'den Van'da ki deprem ile ilgili açıklama yaparken kendilerinden büyük sözler eden Müge Anlı ve Duygu Canbaş'a deprem gibi cevap verdi.

Habertürk spikeri Duygu Canbaş'ın canlı yayında "Tüm Türkiye, her ne kadar Van'dan da gelse haber, üzüldü..." gafının ardından ATV'de önceki gün yayınlanan ve Tatlı Sert programında Müge Anlı kelimenin tam anlamıyla 'ırkçı' bir söylemle depremde ölenlere saygısızca sözler sarf etti.

Bir dönem Van’da yaşayan Tezemir; “Asıl ben sizi haddinizi bilmeye davet ediyorum. Haddini bilmesi gereken sizsiniz Müge Hanım Duygu Hanım... Sizler kendinizi ne sanıyorsunuz...

Sizler Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının fenomen haline getirdiği gazetecilersiniz. Unutmayınız ki bu ülkede sizler gibi gazetecilik yapan binlerce çok değerli basın mensubu var. Yaptığınız programların formatının halkımızca beğenilmesi yüzlerinizi tanınır hale getirdi. Ayrıca ülkemizin en önemli ve değerli televizyon kanalları sizlere bu imkânları sağlıyor. Muhteşem maddi ve manevi kazanımlar ediniyorsunuz. Ayrıca çalışanı veya dış yapımcısı olduğunuz bu kurumlar tarafsız ve halkını bağrına basmış büyük basın kuruluşları. Onların gölgesi altında kendinizi ne sanıyorsunuz. Şimdi kalkmış günlerce hikâyelerini yayınladığınız toprağın insanlarına dil uzatıyor hepsini aynı kefeye koyuyorsunuz. Bu bir doğal afet farkında değil misiniz? Yediden yetmiş yedisine genci çocuğu yaşlısı ile bu insanlar bizim ülkemizin insanı. Orada bir can pazarı var. İnsanlar ölüyor ve kan akıyor.

Unutmayınız ki şehit olan insanlarımız içerisinde Vanlısı, Diyarbakırlısı, Erzurumlusu, Muşlusu, Şırnaklısı ve Doğu Anadolu ile Güney Doğu Anadoludan yüzlerce gencimiz var. Çocuklarımız kandırılmış olabilir, kadınlarımıza yanlış şeyler anlatılmış olabilir ve daha da önemlisi dağa kaçırılarak savaştırılan veya kandırılarak götürülende bizim insanımız. Orada askerimiz tarafından öldürülende bu vatanın evlatları.

Cehaletinden dolayı polisine taş atmış veya bir çikolatayla kandırılarak ne yaptığını bilmeden slogan atan çocuğu nasıl olurda bir vatan haini ile bir terörist ile aynı kefeye koyarsınız. Üstüne üstlük ne çabuk unuttunuz iki gün önce içişleri ve milli savunma bakanımızın karşısında “Kürtlüğümü söylemekten utanır oldum” diyerek hayatını tehlikeye atan vatansever Kürt asıllı insanımızı. Kimi ve neyi gaza getirmeye çalışıyorsunuz. Elinizde malzeme kalmadı da şehitlerimizin ve depremde hayatını kaybeden insanlarımızı mı malzeme etmeye çalışıyorsunuz. Asıl biz sizi ve Habertürk muhabiri Ayşegül Canbaş’ı haddinizi bilmeye davet ediyoruz. Aksi halde yüce Türk Milleti sizler gibi ırkçı ve bölücü düşünen kişilere karşı tepkisini gerektiği şekilde gösterecektir.”