Hamdi Alkan Kuzey-Güney'e taktı

Bir söyleşiye katılan Hamdi Alkan,"'Kuzey - Güney" dizisine gönderme yaptı: "Biz de Ata Demirer ile birlikte Kuzey Yarımküre Güney Yarımküre diye bir dizi çekeceğiz."

Komedyen-yönetmen Hamdi Alkan, önceki gün Küçükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenen "Küçükçekmece Söyleşiyor" etkinliğine katıldı; öğrencileri gülmekten kırdı geçirdi. Özgür Özgülgün'ün yönettiği sohbette; oyunculuk tecrübelerini ve yeni projelerini anlatan Alkan, popüler dizilerle ilgili esprili yorumlar da yaptı.

İKİ YENİ DİZİ YOLDA

Gençler için 'Kod Adı Aşk Defteri' ve 'Kayıp Balık Nilüfer' adlı iki dizi projesi üzerinde çalıştığını belirten Hamdi Alkan; 'Kuzey Güney' dizisiyle ilgili şunları söyledi: "Kıvanç Tatlıtuğ, başarılı bir oyunculuk sergiliyor, çabalıyor ancak dizi çok parlak bir yapım değil. Kıvanç bana kızıyor ama biz de yakında Ata Demirer ile birlikte 'Kuzey Yarımküre Güney Yarımküre' diye bir dizi çekeceğiz!"

SENARİST OLUN

Bugüne dek televizyonda, binden fazla karakter canlandırdıktan sonra kamera arkasına geçtiğini anlatan Alkan; farklı projeler üzerinde çalıştığını ve piyasada oyuncudan çok senariste ihtiyaç olduğunu vurguladı. Öğrencilere senaryo yazmalarını tavsiye eden Alkan, "Oyunculukta çok büyük bir rekabet var. Senaryo yazma işini ise her an, her yerde yapabilirsiniz" dedi.

REDDEDİLMEYİ DE ÖĞRENECEKSİN


Öğrencilerin oyunculuk hakkındaki sorularını yanıtlayan Hamdi Alkan, "Oyunculuk çok yıpratıcı ve zor bir iştir" diyerek şunları anlattı: "Bu işin yüzde 10'u yetenek, yüzde 90'ı çalışmaktır. Bu nedenle oyunculuğun bedeli ağırdır. Oyunculuk, çilesi çok, mücadelelerle dolu uzun bir yoldur. Ben konservatuvara gitmedim ama herhalde okumadığım tiyatro kitabı kalmamıştır. Hocalara gittim, kendimi yetiştirdim. Çalışacaksın, inanacaksın, sabredeceksin ve reddedilmeyi öğreneceksin. Bu nedenle oyunculuk kararını vermek çok önemlidir."