İpek Tuzcuoğlu: Her erkeğin gözüne bakmam

Temmuz'da Yener Gürsoy'dan boşanan İpek Tuzcuoğlu, Şamdan Plus dergisine konuştu.

İpek Tuzcuoğlu: 'Bir insanla göz göze gelmek önemlidir. Her erkeğin gözüne bakmam. Bakış, bir değerdir ve o değeri hak etmeyene vermem!'

İpek Tuzcuoğlu; kendisi ile barışık, hataları ile yüzleşmeyi becerebilen ve bunlardan ders çıkaran ama hayatı kendi bildiği gibi yaşayan biri... Kendisi gibi oyuncu olan Yener Gürsoy ile kısa evliliğini geçtiğimiz yaz bitiren Tuzcuoğlu, yaşadıklarını Şamdan Plus dergisinden Öykü Yazıcıoğlu'na anlattı...

Son zamanlarda hep 'köylü güzeli' tiplemesini oynadınız, artık şehirli bir kadını oynamanın vakti gelmedi mi? Açıkçası çok iyi bir sinema teklifini, sırf o karakter artık bana oturmasın diye reddettim ve o sinema filmi yüksek bir iş yaptı. Bu bir taraftan güzel, bir taraftan da acı. Güzel tarafı; köylü kadın rolü olduğunda benden başka akla gelen çok isim yok. Acı tarafı ise; yönetmenlerin ve yapımcıların üretip yaratamaları.

İŞ HAYATIM ÇIKIŞTA


TRT 1'deki 'Avrupa Avrupa' adlı sitcom'da oynuyorsunuz. Nasıl bir rolünüz var?

Tipik bir Türk kadınını oynuyorum. Sürekli ev işi yapan, ailesine sahip çıkan, titiz, başkalarına karşı çocuklarını koruyan bir kadın. Hatta bu rolü oynarken 'Ev kadınlığı gerçekten de meslek olmalı' dedim, çünkü hakikaten çok zor. Bir de alışık olmadığım için zor geliyor.
Evlendiğiniz zaman da ev işi yapmaz mıydınız? Çalıştığım için çok yapmadım. Yemek yapmayı severim, eğer değecek birileri varsa... Onun dışında da yapmayı değil, yemeyi seviyorum. Zaten yalnız yaşıyorum ve tek başına da yemeyi sevmiyorum.

2011 sizin için nasıl geçti?

Çok hareketliydi. Özel hayatımda inişler çıkışlar oldu. İş hayatımda ise daha çok çıkışlar oldu diyebilirim.

Özel hayat ve iş hayatı hiçbir zaman aynı anda çıkışta olmuyor mu acaba?

Bu senin tercihinle ilgili bir şey. Hiçbir zaman karşısındaki insanları ya da olayları suçlamamalı insan.

Ben hep kendime bakıyorum. Kendime bakarsam doğruyu bulabilirim çünkü. Hepimizin birer bileti var bu hayatta, nerede durmak istiyorsak orada duruyor, nerede konaklamak istiyorsak orada konaklıyoruz. Kiminin mevsimi kış, kiminin ilkbahar oluyor.

AŞK BİR BAHÇEDİR

Daha önce yaptığımız röportajda hiç aşık olmadığınızı söylemiştiniz ve evlenirseniz, aşık olacağınız insanla evlenmek istediğinizi dile getirmiştiniz. Üçüncü evliliğinizi geçtiğimiz aylarda sonlandırdınız. Bu bir aşk evliliği miydi?

Aşk bir bahçedir ve bu bahçenin içerisinde gülü de, nergisi de sümbülü de var. Hangi çiçek o andaki ruh haline iyi geliyorsa, o çiçeğin yanına gidersin. Benim değil geçen seneyle, bir ay öncesiyle bile birçok değişimim var. O nedenle herkesin aşk anlayışı farklı.

Aynı röportajınızda 'Aşık olursam teslim olurum' demiştiniz; teslim oldunuz mu hakikaten?

Onun çok yanlış olduğunu öğrendim. Aşkta teslimiyetin olduğuna inanırdım ancak bunun Yaradan'a karşı olması gerektiği bilincini öğretti yaşam bana. Hayat seni aslında pişiriyor. Karşına çıkan kişiler, olaylar, düşüncelerin hepsi... 'Karakterin kaderindir' sözüne çok inanırım. O andaki İpek'in durumu buydu, o kararı verdim.