Kadına şiddet film oluyor

Belçim Bilgin, Demet Akbağ, Nihal Yalçın, Asuman Dabak, Ayten Soykök ve Damla Sönmez şiddete karşı birleşti, ortaya bir kara komedi çıktı.

Senaryosunu Barış Pirhasan'ın yazdığı ve oğlu Yusuf Pirhasan'ın yönettiği 'Kurtuluş Son Durak' filmi; tüyleri diken diken eden kadına karşı şiddet olaylarını eleştirecek. Belçim Bilgin, Demet Akbağ, Asuman Dabak gibi ünlü oyuncuların başrol oynadığı filmde; şiddete kadınların dilinden ağır cevaplar verilecek. Ayşen Sever'in yapımcılığında çekilen kara komedinin kadrosunda; Yavuz Bingöl, Mete Horozoğlu, Mümtaz Taylan da yer alıyor.

BİR MAHALLEDE ALTI FARKLI KADIN

Pedro Almadovar filmleri tadında bir proje olan 'Kurtuluş Son Durak'ta olaylar şöyle gelişecek: Sıradan bir mahallenin, sıradan kadınları arasına psikolog 'Eylem' (Belçim Bilgin) de katılır. Hayatını yatalak babasına adamış olan 'Vartanuş' (Demet Akbağ) ve mafya babası sevgilisinin metresliğinden, eşi olmaya asla geçemeyeceğini anlayan 'Goncagül' (Nihal Yalçın) için artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır. Koca dayağı yemeye alışan 'Gülnur' ile kızı 'Tülay'ın yanı sıra, hayatı pembe görmeye çalışan kuaför Füsun da şiddet karşıtı pembe gelişmelerin etkisi altına girecektir.

ERKEKLER DE ELEŞTİRECEK
Kahramanlarının, "Biz her türlü şiddete karşıyız!" ilkesiyle yola çıktığı 'Kurtuluş Son Durak; filminde erkek oyuncular da yer alıyor. Mete Horozoğlu, Ahmet Mümtaz Taylan, Yavuz Bingöl, Tuncer Salman ve Hüseyin Soysalan; şiddet olgusunun, şiddetle eleştirileceği filmde 'ilginç' karakterleri canlandıracak.