Oyuncular Gül ve Sümbül Ağayı anlattı

"Muhteşem Yüzyıl" dizisinde birbirini kıskanan iki harem ağasını canlandıran Engin Günaydın ve Selim Bayraktar, Gül ve Sümbül Ağayı anlattı.

"Muhteşem Yüzyıl" dizisinde birbirini kıskanan iki harem ağasını canlandıran Engin Günaydın ve Selim Bayraktar ekranların efsanesi olmaya aday. İkili Gül ve Sümbül Ağa'yı anlattı. Tatlı - sert çatışmaları ve diyaloglarıyla izleyenleri gülmekten kırıp geçiren ikilinin arasındaki savaş giderek kızışacağını sinyallerini veriyor.

Yapımcılığını TİMS Productions’ın üstlendiği, senaryosunu Meral Okay’ın yazdığı, yönetmenliğini Yağmur ve Durul Taylan’ın yaptığı, “Muhteşem Yüzyıl” televizyon ekranlarına efsane olmaya aday bir ikili kazandırdı. Halit Ergenç, Meryem Uzerli, Nebahat Çehre, Okan Yalabık, Selma Ergeç ve Nur Fettahoğlu’nun başrol oynadığı “Muhteşem Yüzyıl” dizisinde Selim Bayraktar'ın canlandırdığı harem ağası Sümbül Ağa'ya dizinin yeni sezonunda rakip olarak Gül Ağa rolüyle Engin Günaydın dahil olmuştu.

Hürrem Sultan'ın sağ kolu olan Gül Ağa karakteri için çok olumlu tepkiler aldığını söyleyen Engin Günaydın, “Yerleşik bir diziye girmek, dizinin bir parçası olmak zordur. Aslında endişeli başlamıştım ama herşey yolunda gidiyor" dedi. "Lorel Hardy'den beri ikili olmak çok sempatik gelir bana" diyen Günaydın sözlerine şöyle devam etti:

"Bizim sinemamızda da çokça örneği vardır, onun etkileri halen devam ediyor. Önümüzdeki bölümlerde ikilinin arasındaki çatışma daha da sertleşecek. Bu da komedi dozunu daha da arttıracak.

Meral Okay'ın rolü anlatırken "Gül Ağa en doğru yere kapağı atacak" dedigini belirten Engin Günaydın, "Okuduğumda gerçekten doğruymuş dedim, Gül Ağa işini biliyor” diye konuştu.

Gül Ağa Sümbül'ün huzurunu bozdu

Sümbül Ağa karakterini canlandıran Selim Bayraktar, Gül Ağa karakteri için “Sümbül Ağa’nın huzuru Gül Ağa’nın gelişiyle altüst olmuştur, sarayda kimse vazgeçilmez değildir. Sümbül bu durumun farkında ve ayakta kalabilmek için elinden geleni yapmak zorunda. Ne kadar çok güç sahibi olursa o kadar söz sahibi olur. İlkel bir savunma biçimi ama yapacak bir şey yok. Fakat Sümbül’ün işi zor. Yay kötü oldu mu ok eğri gider” diye konuştu.

Oldukça ilginç tepkilerle karşılaştığını belirten Bayraktar “Gerçekten Sümbül Ağa gibi bir karaktere sahip olduğumu düşünüyorlar, bunu dile getiriyorlar. Özellikle sultanım, hünkarım dememi istiyorlar. Asıl ‘hadım mısınız’ diyenler bile var. Hele ‘orada bize de rol yok mu?’ demiyorlar mı, çok gülüyorum.” dedi. Saraydaki çatışmaların çok güçlü olduğunu dile getiren Selim Bayraktar sözlerine şöyle devam etti:

“Hizmet edilen kişilerin mevkileri ne kadar yüksekse, hizmet edenlerin arasındaki çatışmada o kadar gizli ve buradan çıkan komiğin etkisi de yüksek olur.”