Ebru Yaşar: Keşkeler beni akıllandırdı!

Uzun bir aradan sonra 'Delidir' albümüyle müzik dünyasına hızlı bir giriş yapan Ebru Yaşar, albümüne adını verdiği Sezen Aksu'nun parçasını Türkçe, Kürtçe ve Arapça okuyarak bir ilke imza attı. Kürt kökenli olduğu için şarkıyı farklı dilde okumakta zorlanmadığını söyleyen Ebru Yaşar, Sezen Aksu'dan da çok olumlu tepkiler aldığını dile getirdi.

Güzel sanatçı, yeni albümünün yanı sıra 21 Ekim'de özel bir Türk Sanat Müziği repertuvarıyla Günay'da sahne almanın da heyecanını yaşıyor. Fotoğraf çekimlerinden, söylediği şarkılara kadar farklı bir çalışmaya imza atan Ebru Yaşar, yapmak istediklerini, özel hayatını ve magazin gündemine dair yorumlarını anlattı.

- Yeni albümünüzden bahseder misiniz?
Türkiye her türlü din, dil, ırkı bir arada barındırıyor. Bütün bunları albümüme yansıtmak istedim. 'Yaklaş' albümün ilk sloganıydı ama sonra albüme 'Delidir' ismini koyduk. Bir Sezen Aksu parçasıdır. Türkiye'de ilk defa bir şarkıyı Türkçe, Kürtçe ve Arapça olarak okudum.

- Sezen Aksu ile ilk kez mi çalışıyorsunuz?
Evet, ilk kez bir parçasını okudum.

- Sezen Aksu'dan parça okuma fikri nasıl oluştu? Yoksa parçayı size hediye mi etti?
Yok, hayır. Hediye etmedi. Ciddi ciddi parasını ödedim. İlla bir 'Sezen Aksu parçası okuyayım' şeklinde bir takıntım da olmamıştı. Bu sene kısmet oldu.

- Parçayı Kürtçe-Arapça okurken zorlandınız mı?
Zaten Kürt kökenliyim. Kürtçe bilmiyorum ama kulak aşinalığım vardı. Arapça için de yakın bir gırtlak yapısına sahibim. Zamanında Arapça dersleri de almıştım. Şarkının Arapça okutmasını Selami Şahin yaptırdı, Kürtçe şeklini de Şerif Kayran adında bir arkadaşım okuttu.

TÜRKÇE'DEN DAHA ÇOK DİNLENDİ

- Neden Kürtçe ya da Arapça şarkı okuma gereği duydunuz?

İlk defa sıfır bir şarkıyı, hem de Sezen Aksu'nun parçasını Kürtçe'ye çevirdik. Bugüne kadar yapılmamış bir şeydi ve ben de ilkleri yapmayı seviyorum. Youtube'a baktığımız zaman şarkının Kürtçe ve Arapça hali, Türkçe'den daha fazla dinlendi.

- Sezen Hanım hangi versiyonunu daha çok beğendi?
En çok Kürtçe ve Arapça'yı çok beğendik.

BENİ ENGELLEMEK İSTEYENLER OLDU!

- Müzik kariyerinizde zorlu yollardan geçerken sizi yıpratan şeyler oldu mu?

Zaman zaman uğradığım haksızlıklar oldu. Ama çok güzel şeyler de kazandım. En büyük çıkardığım ders de insanları tanımadan yargılamamak gerektiği oldu. Artık tanımadan kimse hakkında yorum yapmıyorum.

- Keşkeleriniz oldu mu?
Tabii ki oldu. 'Keşkeler'le akıllandık. Ama hayat böyle bir şeydir. Çocuk denilecek yaşta 17-18 yaşlarında bu piyasaya girdim. O zaman bir akıl hocam yoktu. Her şeyi yaşayarak gördüm. Ayaklarımın üstüne basmam ailem sayesinde oldu.

- İşinizi engellemek isteyen kişilerle karşılaştınız mı?
Benim bildiğim ve bilmediğim çok oldu. Kıskanılmak, nazara gelmek var. Tabii ki ileri geri konuşmalar ve beni engellemek isteyenler oldu.

EROL KÖSE BENİ DE YAZABİLİR

- Müzik kariyerinize İbrahim Tatlıses'le mi başladınız?

Aslında hep öyle zannediliyor ama çıkışım İbrahim Tatlıses'le olmadı. 'Bu Sahilde' albümüm Burhan Çaçan'dan çıkmıştı. Popülerliğim İbrahim Tatlıses'le oldu. O zamanlar magazin çok fazlaydı ve İbrahim Bey de plak şirketini yeni kurmuştu. İyi albümler ve sanatçılar bizim şirketten çıkıyordu. O magazinde çok anılan biri olduğundan, biz de magazinsel anlamda popüler olduk. Yoksa ondan öncesi de var.

- Peki daha sonra neden yollarınızı ayırdınız?
Şirket kapatma kararı almıştı ama yine en son giden ben oldum. Aramızda bir problem olduğundan değil. Sonra Erol Köse'yle çalışmaya başladım. Onunla 'Yeşillenirim' albümünü çıkardık.

- Çok fazla yapımcı değiştirmediniz o zaman?
Zaten çok fazla albüm yapmadım.

- Neden bu kadar az albüm yaptınız?
Ben çok kolay beğenmeyen, bir şey yapmış olmak için yapmayan biriyim. Güzel olsun, içime sinsin istiyorum. Sadece şöhretin ve paranın peşinde değilim. Kendime de zaman ayırıyorum.

- Erol Köse ile çalışmaktan memnun musunuz?
Son günlerde çok şey yazılıyor, çiziliyor. Dobra bir yanı var ama biraz sivri dilli. (Gülüyor) Mesela beni arayan çok oluyor. 'Ne olur Erol'a söyle onu yazmasın, bunu yazmasın' diye. Ben de arada kalıyorum.

- Yarın bir gün şirketten ayrıldığınız zaman sizin hakkınızda bir şey yazmasından çekiniyor musunuz?
Her an her şey olabilir. Benim için de yazabilir. Ama şu an için öyle bir durum yok. Galiba beni seviyor. (Gülüyor)

DERYA TUNA GÖZ YUMDU

- Eski patronunuz İbrahim Bey'in evliliğiyle ilgili ne söylemek istersiniz?

Ayşegül'ü yakından tanırım. Uzun süre İbrahim Bey'e emek verdi. Bu evliliği hak etti. İnşallah çok mutlu olurlar ve çocuk yaparlar diye diliyorum.

- Peki İbrahim Tatlıses'in hayatındaki diğer kadınlar için ne söylersiniz?
Derya Tuna zaten bu durumlara alışıktı. Yıllardır nikahsız yaşayıp, İbrahim Bey'in hayatındakilere göz yummuştu. Onun da beklediği bir son olabilirdi diye düşünüyorum. Derya Tuna'nın çocuğu var ama Ayşegül daha genç, çocuk yapmak istiyor olabilir. Bu kız yıllarını vermiş, belki İbrahim Bey vicdanen de öyle düşünmüş olabilir. Asena zaten kendi isteğiyle çıktı hayatından. Ama Damla'yı falan hiç bilmiyorum.

SEKSİ DEĞİL ÇEKİCİYİM!

- Müzik dışında hayatınızda neler yapıyorsunuz, günleriniz nasıl geçiyor?

Genelde arkadaşlarımla geçiyor. At biniyorum, spor yapıyorum. Kendi söz ve bestelerimi yapmaya çalışıyorum. 30- 40'a yakın bestem var. Bu albümde de 4 şarkı bana ait. Alişan bir Azeri şarkı bulmuş, ona tekrar söz yazmamı istedi. Hatta şu anda stüdyoda beni bekliyor.

- Fotoğraflarınıza baktığınızda nasıl bir kadın görüyorsunuz?

Aslında güzellikten ziyade kendine has bir kadın görüyorum. Saçı, gamzesi, kaşı, gözü, boyu kendine has, kesinlikle bizim coğrafyamıza ait bir kadın görüyorum.
- Kendinizi seksi buluyor musunuz?
Seksi demiyorum ama çekici veya karizmatik diyebilirim.

HAYATIMDAKİ ADAMI ALBÜMDE BİTİRDİM

- Özel hayatınızda mutlu musunuz?

Şu anda benim için özel birisi yok. Olduğu zamanki duygularımı zaten albüme döktüm ve orda bitirdim onu. 'Gözlerimde Gece Oldu'yu dinlerken üzülüyoruz şeklinde tepki veriyor insanlar, ben de 'yazarken üzüldüm' diyorum. Çünkü yazdığım bütün şarkılarda gerçeklik payı var.

- Ebru Yaşar'ın hayatına girmek zor mudur?

Beni tavlayana kadar zorumdur. Ama tavlandıktan sonra kolay bir kadınımdır. Aldatılırsam affetmem, çünkü aldatan erkek, basit erkektir. Sadık olan erkek, yanında sevgilisi varken dönüp bakmayan erkek dikkatimi çeker.

- Hiç aldatılma olayınız oldu mu?
Yaşadım tabii. Tesadüf bir şekilde öğrendim.

- Bu yaşadığınız durum erkeklere olan güveninizi zedeledi mi?
Yok, hayır. Erkeklere güvenim hala yerinde (Gülüyor)