Ziynet Sali'den ilginç protesto

Ünlü pop müzik sanatçısı Ziynet Sali, Kuşadası'nda ilginç bir şiddet tepkisi gösterdi. Kuşadası 2. Kardeş Kentler Festivali'nde sahne alan ünlü sanatçı, aile içi şiddet sorununa dikkat çekmek amacıyla halk konserinde sahneye üzerinde şiddete hayır yazan tişörtle çıktı.

Son aylarda gündemden düşmeyen aile içi şiddet sorununa karşı bir çok sanatçıyla birlikte ortak projeler hazırlanmasına öncülük eden Ziynet Sali, aile içi şiddete olan tepkisini bu kez Kuşadası 2. Kardeş Kentler Festivali kapsamındaki halk konserinde gösterdi.

Kuşadası Belediyesi tarafından düzenlenen ve Kuşadası’nın 7 ayrı ülkeden kardeş şehirlerinin de konuk olduğu festivalin ikinci gününde ücretsiz halk konseri veren Ziynet Sali, kendisini dinlemeye gelen 5 bine yakın hayranından aile içi şiddete karşı tepki göstermelerini istedi. Sahneye üzerine şiddet yazan ve çarpı işareti bulunan beyaz bir tişörtle çıkan Ziynet Sali, hayranlarından büyük alkış aldı. Sali’ye kadın hayranları da büyük destek verdi ve aynı tişörtten giyerek ünlü sanatçının yanına gitti. Konser sırasında aile içi şiddet sorununa dikkat çeken Ziynet Sali’ye bir destek de festivali düzenleyen Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün’den geldi. Ünlü sanatçı ile birlikte sahneye çıkan Başkan Altungün, aile içi şiddet sorununun son günlerde sürekli olarak gündeme gelmesinin sadece kadınları değil, erkekleri de rahatsız etmesi gerektiğini belirterek, “ Sanatçımızın bu anlamlı tepkisini en fazla erkekler desteklemeli. Aile içi şiddete son verilmeli “ dedi.

Festival için Kuşadası’nda bulunan kardeş şehirlerin konuk heyetlerinde bulunan yabancı bayan yöneticilerden Batum(Gürcistan) Belediyesi Meclis Başkanı George Kitadze ve Yunanistan’ın Samos adası Belediye Başkan Yardımcısı Anna Serepas de şiddete hayır yazılı tişörtlerle sahneye çıktı ve Ziynet Sali’ye destek verdi.Ziynet Sali ise ayakta alkışlanan konserinde yaptığı konuşmada hedefinin aile içi şiddet sorununa dikkat çekmek olduğunu belirterek, “ Aile içi şiddete son verilmesini istiyoruz. Tüm Türkiye’nin bu konuya daha fazla dikkat çekmesini ve daha duyarlı olmasını istiyoruz. Bir kadın olarak, tüm dünyadaki kadınların dramlarına ortak olmak boynumuzun borcu. Kuşadası’nda gösterdiğim tepkiye verilen anlamlı destek beni son derece gururlandırdı “ diye konuştu.