İbrahim Tatlıses hüsrana uğradı

Ebru Yaşar'dan tazminat isteyen İbrahim Tatlıses'i üzecek rapor bilirkişiden geldi

"Benden habersiz albüm yaptın" diyerek şarkıcı Ebru Yaşar'dan tazminat isteyen İbrahim Tatlıses, mahkemeye ulaşan 3 ayrı bilirkişi raporuyla hüsrana uğradı. Bilirkişiler, Tatlıses'in gerekli ödemeleri yapmadığını, Yaşar'ın da haklı olarak sözleşmeyi feshettiğini kaydetti. İbrahim Tatlıses, dört yıl önce, şarkıcı Ebru Yaşar ve yapımcı Erol Köse'ye dava açtı.

Ünlü türkücü, iki albüm için 100 bin Euro (250 bin TL) ödediği Ebru Yaşar'ın sözleşmeye aykırı olarak Köse'yle "Yeşillenirim" adlı albümü çıkardığını iddia etti. Bu nedenle, 500 bin euro (1 milyon 250 bin TL) cezai şart ve 30 bin lira tazminat istedi. Tatlıses'in borçlarını ödemediğini savunan Ebru Yaşar ise davanın reddini istedi.

Mahkeme, tespit için dört yılda üç bilirkişi görevlendirdi. İlk raporda Tatlıses'in iki albüm için Yaşar'a ödeme yaptığının ispatlanamadığı yer aldı. İkinci raporda Tatlıses'in sadece 20 bin lira ödeme yaptığı ve ceza parasını istemeyeceği yazıldı. Üçüncü raporda ise sanatçının 76 bin euro (190 bin TL) ödeme yaptığını kanıtlayamadığı, kayıtlarda sadece 20 bin liralık ödemenin bulunduğu, Yaşar'ın da sözleşmeyi haklı olarak feshettiği anlatıldı.