Ebru Akel mutluluğun sırrını bulmuş

Ebru Akel, moda ve güzellik sırlarını, evliliğe bakışını anlattı.

"Keyifli Alışveriş" dergisine konuşan sunucu/oyuncu Ebru Akel, mutlu hayatın sırrını da açıklıyor.

-Modayı yakından takip ettiğinizi biliyoruz. Ebru Akel’e göre moda nedir?
Moda benim için yenilik gibi aslında. Yenilenmek, kendine cesur davranmak, kalıpları kırmak, renklerden ve değişimlerden kopmamak demek... Modayı takip eden kadınların cesur olmaları gerektiğine inanıyorum.

-Özel bir davete katılacaksınız diyelim. Hangi markalardan veya tasarımcılardan alışveriş yaparsınız?
Kıyafetin üzerimde iyi durmasını, onun isminden daha önemli buluyorum. Kombinlerimi oluştururken ruh halime, gideceğim mekana ve elimdeki malzemeye bakarım. Mesela Tuvana Büyükçınar ya da Miu Miu elbiseleri her zaman dolabımda bulunur ve çoğu zaman hayatımı kurtarmışlardır. Ayakkabı ve çanta da önemli tabii. Louis Vuitton, Chloe ya da Louboutin ayakkabı veya çantayı kim sevmez.

-Alışveriş yaparken kendinizi kaptırdığınız oluyor mu? Keşke şunu almasaydım deyip pişman olduğunuz şeyler oldu mu?

Evet, olabiliyor. Genelde ayaklarım şiş veya yorgunken küçük ayakkabı alabiliyorum ve sonra çok pişman oluyorum.

-İndirimleri takip ediyor musunuz?
İndirimde çok ürün bulamıyorum. En sevmediğim şey almış olmak için almak, aldıklarımdan emin olmadan alışveriş yapmaktır. Bazen çanta veya palto yakalarsam ne âlâ. Zaten bir onları iyi alıyorum. Nereden aldığım önemli değil, beğenirsem her yerden alışveriş yapabilirim.

-Komik alışveriş hikayeleriniz var mı?
Bavul almayı seviyorum. Telefon almaya çıkıp, bavulla dönmüşlüğüm çok vardır. Bir de fazla üşüyen biriyim. Eğer üşürsem en yakın Mango ya da Zara’ya girip tarzları aynı olan hırka ve kazak alıyorum.

-Evliliğe sıcak bakıyor musunuz?

Evet, zamanı gelince neden olmasın.

-Ne tarz bir gelinlik sizi yansıtır?

Detayları fazla olmayan, ilk gördüğüm ve giydiğim anda benimle buluşacağına inandığım bir gelinlik beni yansıtabilir. Ben de merak ediyorum. Hep birlikte göreceğiz.

Nasıl bir makyaj sizi mutlu hissettirir, cilt bakımınız için yaptığınız özel maskeler var mı?
Genel olarak cildimin görülebildiği, beni kapatmayan makyaj şekillerini tercih ediyorum. Sağlıklı görünen, parlak ve canlı bir cilt için kil maskesi, peeling ve oksijen bakımının bana iyi geldiğini düşünüyorum.

Fit olmasını genlerine borçlu

- Her zaman fit olmayı başaran isimlerden birisiniz. Özel bir uygulamanız veya sırrınız var mı?

Aslında bu soru bana sıklıkla soruluyor. Genetik avantajımın olduğunu düşünüyorum. Bunu da yüzme, dans ve spor gibi kişisel hobi ve alışkanlıklarla destekliyorum. Beslenme alışkanlığının da büyük önemi var. Çünkü metabolizmam çok hızlı değil, bu sebeple sık ve düzenli bir beslenme şekli tercih ediyorum.

- Düzenli olarak spor yapıyor musunuz? Hangi sporu tercih ediyorsunuz?
Bazen bir spor makinesi hayal ediyorum. Girip, çıktığın anda altı aylık spor stoklansa mesela. Pilates ve kardiyo ağırlıklı ama yoga ve gym destekli bir spor düzenim var.

- İstanbul’daki hangi mekanlara gitmekten keyif alıyorsunuz?
Emirgan sahili, Changa Restaurant, Sultanahmet-Balıkçı Hüseyin, Cihangir-Demeti, All Sports Cafe ve İstanbul Modern’i seviyorum.