'Sanat bu kadar ucuz olmamalı'

Türkiye'nin 28 dilde şarkı söyleyen tek sanatçısı Zeliha Sunal, kendisini en çok üzen şeyin, sanat dünyasında yaşanan kirlilik ve yozlaşma olduğunu söyledi.

Türkiye'nin 28 dilde şarkı söyleyen tek sanatçısı Zeliha Sunal evinin kapılarını Beyaz Gazete'ye açtı.

Devletin üst düzey misafirlerine şarkılar söylemenin tadının bir başka olduğunu söyleyen Sunal, "Şarkılarımı her dilde okumak bana ayrı bir haz veriyor. Bunu bir de ülkenize gelen yabancı devlet adamlarına okuyorsanız bu haz bin kat daha artıyor. Beni en çok üzen şey gerek şarkılarda gerekse sanat dünyasında yaşanan kirlilik ve yozlaşma, sanat bu kadar ucuz olmamalı. Bu işi bir kalıbın içine koyamazsınız" şeklinde konuştu.

"KEMAL SUNAL İLE AKRABA DEĞİLİM
"

"Kemal Sunal ile akrabamısınız soruları beni mutlu ediyor" diyen Zeliha Sunal, "Öyle büyük bir sanatçı ile aynı soy ismi taşımak bana şeref veriyor. Ancak kan bağımız yoktur. Ben de tüm vatandaşlar gibi ona hayranım ve onu çok özledim" dedi.

"SÜMER EZGÜ SANAT DÜNYASINDA BAŞKA BİR DENİZ"

"Yaklaşık 12 yıldır beraber çalışan 28 farklı dilde ve çeşitli tarzlarda 3 bini aşkın şarkı içeren bir repertuara sahibim" ifadesini kullanan Sunal, "Project grubu ile Sümer Ezgü, "Zeliha Sunal ve Caz Arkadaşları" isimli yeni projeleri ile geçtiğimiz aylarda GHETTO'da birlikte sahne aldık. Geniş folklorik bilgisi ile tanıdığımız usta yorumcu Sümer Ezgü, aslında ödüllü bir kompozitör ve müzik adamı. 26. sanat yılını dolduran Ezgü, türküleri bir başka okuyor. Onu dinleyerek türkülere sevdalandım" diye konuştu. Sunal şöyle devam etti:

"Türkiye'yi en iyi şekilde temsil eden tek bayan sanatçıyım. Ülkemizde sanat adına o kadar kötü örnekler var ki, bizim gibi sanatçıları endişeye sevkediyor."

Konservatuarı bitirdikten sonra ilk iş olarak yerli ve yabancı olmak üzere 3 bin şarkı ezberlediğini belirten Sunal, "Benim işim şarkı sözü yazıp bu şarkılarımı müzik severlerin beğenisine sunmak. Öğrendiğim 28 dil ile bunu kanıtlarken günümüz sanatçılarına örnek olup onları yabancı dil öğrenmeye teşvik ettiğime inanıyorum" dedi.

GİYEMDE KALİTE VE MODAYA ÖNEM VERMEYE BAŞLADIM


Halkın içinde yaşamaktan mutlu olduğunu vurgulayan Sunal, "Bu güne kadar hep halk pazarlarından ve vatandaşın alışveriş yaptığı dükkanlardan alışveriş yapardım. Ancak sanat dünyası o kadar keşme keş ki, baktım insanlar ayakkabını ya da kıyafetinin kalitesiyle seni ölçüyorlar, ben de bundan böyle onlara yak uydurmak için Amerika'dan alışveriş yapmaya başladım. Kazandığım paranın yarıdan fazlasını kıyafete harcar oldum" şeklinde konuştu.