Ülkeyi Cihangirli enteller kurtarsın

+18 adlı sitcom'un başrol oyuncusu Aysun Kayacı, canlandırdığı Selin karakterini ve projeyi anlattı.

Güzel yıldız, Akşam'ın haberine göre, dizinin geçtiği mekanla ilgili olarak, 'Entelektüelliğin kuralı Cihangir'e takılmaksa ülkeyi kurtarma işini ben onlara devrediyorum' dedi.

Selin karakterinden biraz bahseder misiniz?
Bu kız aslında sonradan görme. Yediği önünde, yemediği ardında, çalışmıyor, modayla ilgileniyor. Fakat daha sonra yaşadığı hayatın yalan olduğunu görüyor. Düğün gecesi kocasını en yakın arkadaşıyla yakalıyor. Annesi de 'Aman kızım ağlama makyajın akar boş ver' deyince toparlanıyor. Gerçek hayatı tanımaya başlıyor. Karakteri kafanızda daha iyi canlandırmanız için bir cümlesini söyleyeyim: 'Artık ben İstanbul'un Cihangir gibi kuş uçmaz kervan geçmez yerlerini de öğreneceğim' diyor.

- Kimi zaman sinirlendiğiniz oluyor mu Selin'e?
Gerçekten Selin karakterini döversin ama çok şirinlikleri de var. Acıyorsun bir taraftan da. Bu kız böyle yetişmiş, çevresi de öyle sonuçta insan çevresinin bir ürünüdür. Daha sonra iş bulmaya ve kendi arkadaşları gibi yaşamaya çalışacak.

Sizi diğer dizilerde başrol oynayan Tuba Büyüküstün ve Beren Saat gibi isimlerle karşılaştırırlar mı dersiniz?
Ben bu işle güldürmeyi hedefliyorum, onlar dramda yer alıyor. O yüzden mukayese yapmak pek doğru değil. Herkesi kendi işinde değerlendirmek lazım. Önemli olan işin başarısıdır kişilerin başarısı değildir.

Bu yoğun tempo özel hayatınızda kısıtlamalara yol açıyor mu?
Çekimler sırasında gelinlikle 28 saat soğukta Hidiv Kasrı'nın taş merdivenlerinde bekledim. Sabahın 5'inde gelinlikle uyuduğumu biliyorum. Daha sonra çıplak ayakla sabah 6'da koştum. Fakat bunları aşkla yapınca hiçbir şeyi düşünmüyorsun. O kadar insan orada set çalışanları, oyuncular donuyor. Senin kalkıp orada 'ay üşüdüm, tıksırığım geldi' deyip onu yapmama gibi bir lüksün yok.

1000 m2'ye dev platform
Yapımcılığını Zodyak Productions/Seray Sever'in üstlendiği +18'de, İstanbul Cihangir'de bir apartmanda yaşayan üç kız ve dört erkeğin romantizm ve komedi dolu hikayeleri anlatılacak. Aysun Kayacı'nın yanı sıra Pamela Spence, Bahar Akça ve Paşhan Yılmazel gibi isimlerin rol alacağı dizi için 1000 metrekarelik alana dev bir platform kuruldu.

İŞİMDE GÜCÜMDEYiM

Cihangir hakkında ne düşünüyorsunuz?
Entelektüelliğin birinci kuralı Cihangir'e takılmak diyorlar. O zaman ülkeyi kurtarma işini ben onlara devrediyorum. Ben nev-i şahsına münasır, işinde gücünde normal birisiyim. Oraya da gidebilirim İstinye Park'a da gidebilirim. Neye ihtiyacım varsa neyi görmek istiyorsam oraya giderim. Bir yere ait değilim.