Türkan Şoray'dan geç gelen itiraf

Şoray: "Onunla hiç film çevirmedim, eğer onunla bir film çevirme imkanım olsaydı eminim ona aşık olurdum"

Muğla'nın Datça ilçesinde bu yıl beşincisi düzenlenen "Uluslararası Datça Sinema ve Kültür Festivali", Türk sinemasının ünlü ismi Türkan Şoray'ın onur konuğu olarak katıldığı gala ile başladı. Datça'da 191 yıllık tarihi Mehmet Ali Ağa Konağı'nda gerçekleştirilen galaya katılan ünlü sanatçı, Yılmaz Güney ile hiç film çevirmediğini belirterek, "Bu benim için çok acıdır. Eğer onunla bir film çevirme imkanım olsaydı eminim ona aşık olurdum" dedi.

Datça'da 9 Eylül'e kadar devam edecek Uluslararası Datça Sinema ve Kültür Festivali 191 yıllık tarihi konakta yapılan gala ile başladı. Datça'daki etkinlikler çerçevesinde Gala'ya onur konuğu olarak katılan Türk sinemasının unutulmaz ismi Türkan Şoray, Yılmaz Güney ile hiç film çeviremediğini ve bunun kendisi için büyük acı olduğunu söyledi. Konak önünde Datça Belediye Belediye Başkanı Şener Tokcan tarafından karşılanan Türkan Şoray, Datça'da aldığı elbisesi ile katıldığı galaya damgasını vurdu. Galaya katılanlar ile tek tek sohbet eden Şoray, Yılmaz Güney hayranı olduğunu belirterek şunları söyledi: "Sinema benim hayatımın bir parçası. Bu tür etkinlikler gerçekten beni mutlu ediyor. Bugün de böyle bir etkinlikte bir aradayız. Program çerçevesinde Yılmaz Güney'in 'Sürü' isimli filmi bulunuyor. Yılmaz Güney, bana göre sinemanın mucidi idi. Onunla ilgili başka ne söylenebilir ki? Yılmaz Güney ile hiç film çeviremedim. Bu benim için çok acıdır. Eğer onunla en azından bir film çevirmiş olsaydım ona aşık olurdum."

DATÇA SANATLA İÇ İÇE OLACAK

Galada bir konuşma yapan Datça Belediye Başkanı Şener Tokcan, bu tür etkinliklere devam edeceklerini ifade ederek, "Datça sanat ile her zaman iç içe olacak. Elimizden geldiği kadar bu tür etkinlikleri yapmaya devam edeceğiz. Desteği olan herkese teşekkür ederim" dedi. 191 yıllık tarihi yapının avlusunda gerçekleşen galaya Aytaç Arman, Eşref Kolçak, film yönetmeni Fatih Yakın ile çok sayıda davetli katıldı. Gala konuşmalar ve ödül töreni ile devam etti.

Habertürk