Sezer İnanoğlu'nun hayatı da filmleri gibi

'Sezercik ' lakaplı Sezer İnanoğlu 1997 yılında eşinin intiharıyla büyük üzüntü yaşadı

Türkiye, Sezer İnanoğlu ismini ilk olarak 1971 yılında 'Sezercik Yavrum Benim' adlı filmle tanıdı. O yıllarda 4 yaşında olan İnanoğlu, rol aldığı birçok filmde kendine has sevimliliğiyle Türk izleyicisinin kalbinde taht kurdu.

Sezercik, büyüdüğünde oyunculuk yerine yapımcılığı tercih etti. Ancak son yıllarda adı, yaptığı filmlerle değil silah kaçakçılığı ve uyuşturucuyla anılmaya başladı. 13  yıl önce televizyoncu eşi Nil Pınar'ın Kanlıca'daki yalılarında intihar etmesi, Sezer İnanoğlu'na büyük şok yaşattı. Bu olaydan sonra yavaş yavaş kendi çevresinden uzaklaşarak farklı arkadaşlıklar kuran İnanoğlu, belli dönemlerde de hastaneye yatarak depresyon tedavisi gördü.

Rol aldığı bazı filmlerde uyuşturucu satıcılarını bozguna uğratarak polise teslim eden Sezercik, bu kez Türk izleyicisinin karşısına elleri kelepçeli olarak çıktı.

Talihsizlikler Sezercik'in yakasını hiç bırakmadı bu kez de cezaevinde evlendiği 2. eşi Mehtap Meral Baykasoğlu Ankara Şaşmaz'da bir kadına çarpınca, arabada buluna İnanoğlu'nun yaralı kadını o halde bırakıp kaçtığı iddia edildi. 

Bir dönemin masum çocuk yıldızı Sezer İnanoğlu artık filmlerinin aksine kötü adam olmuştu.