Yeşilçam'ın en güzeli Sultan

16 bini aşkın kadın anket düzenledi ve işte sonuçlar...

Yaklaşık 17 bin kadın "Yeşilçam'ın en güzel aktrisi kim?"in yanıtını aradı. Türkan Şoray'ın 1. olduğu listenin 2.'si Gülşen Bubikoğlu oldu.

Popüler kadın portalı iVillage Türkiye'nin gerçekleştirdiği "Sizce Yeşilçam'ın en güzel aktristi kim?" anketinde yüzde 32.9 oyla Türkan Şoray en güzel kadın oyuncu seçildi. Takvim'in haberine göre, 16 bin 349 kişinin katıldığı ankette, ikinci sırada yüzde 23.9 oy alan Gülşen Bubikoğlu yer aldı. Birçok Türk filminde başrolde oynayan Selma Güneri yüzde 16.7 oyla sürpriz bir şekilde üçüncü sırada yer aldı. Sarışınlığın temsilcisi Filiz Akın ise yüzde 12.3 oy alarak dördüncü oldu.

Yaptığı filmlerle ve hâlâ aktif çalışma hayatıyla adından söz ettiren Hülya Koçyiğit yüzde 4.2 oyla beşinci, Fatma Girik yüzde 3.6 oyla altıncı sırada yer aldı.Türk sinemasının "Küçük Hanımefendi" karakteriyle anılan yıldızı Belgin Doruk yüzde 2.7 oyla yedinci sırada yer alabildi. Masum güzelliğiyle dikkat çeken Hale Soygazi ile Necla Nazır ve Fatma Belgen de, yakın oy oranlarıyla sıralamada son üçte kaldı.

HEPSi EFSANE
Türkan Şoray...........% 32.9
Gülşen Bubikoğlu....% 23.9
Selma Güneri...........% 16.7
Filiz Akın ..................% 12.3
Hülya Koçyiğit.........% 4.2
Fatma Girik ..............% 3.6
Belgin Doruk ...........% 2.7
Hale Soygazi ............% 2.3
Necla Nazır...............% 1.3
Fatma Belgen ..........% 0.3

Habertürk