Seda Sayan evlendi mi evlenmedi mi?

Dün yedinci evliliği ile gündeme gelen Seda Sayan bugün Gazete Habertürk'ün 'Günün Kadını' sütununda

Seda Sayan, Las Vegas'ta Atilla Altay ile nikâh masasına oturduğu haberinin medyaya yansımasının ardından, avukatı aracılığıyla "Evlenmedim" açıklaması yaptı. Yakınlarına göre Sayan, oyun sanarak yaptığı evliliğin yasal olmadığını düşünüyor. Ancak evlilik Amerika'da geçerli. Türkiye'de de geçerli olması için konsolosluk aracılığıyla tescil edilmesi gerekiyor

Ünlü sanatçı Seda Sayan, önceki gün Amerika'nın Nevada Eyaleti'nin kumarhaneler başkenti Las Vegas'ta sevgilisi Atilla Altay'la nikâh masasına oturdu. Daha önce 6 kez evlenen Sayan, yedinci evliliğinin gazetelere yansıması üzerine avukatları aracılığıyla bir açıklama yaparak "Evlenmedim" dedi. Ancak Seda Hanım'ın Las Vegas'ta evlendiği ama bu evliliği bir oyun sandığı iddia edildi. Oysa Vegas'ta kıyalan nikâhlar Amerika'da resmi olarak geçerli sayılıyor. Amerika'nın diğer eyaletlerinde Türkiye'de olduğu gibi evlilik için birçok resmi belge istenirken Las Vegas'ta evlenmek için belediyeden 55 dolara alınan evlilik izini yeterli. Bu yüzden de hem Amerikalılar hem de binlerce turist Vegas'ta evlenmeyi tercih ediyor.

EVLİLİK PAKETİ

Las Vegas'ta 50 dolardan 5 bin dolara kadar değişen düğün paketleri satılıyor. Bunlardan birini seçip birkaç saat içinde evleniliyor. 10-20 dolara kiralayabileceğiniz Elvis Presley ya da Marilyn Monroe benzeri kişiler düğününüzde size şahitlik de yapıyor. Ancak Las Vegas'ta evlenen Türklerin evliliklerini konsolosluk aracılığıyla Türkiye'de de tescil ettirmeleri gerekiyor. Her yıl 120 binden fazla çiftin evlendiği Las Vegas'ta 7. kez nikâh masasına oturan Sayan'ın Atilla Altay'la yaptığı bu evliliği bir oyun sandığı gerçeği öğrenince şoke olduğu iddia edildi. Türkiye'nin reytingi en yüksek kadınlarından Seda Sayan, her şeye rağmen yedinci kez nikâh masasına oturmasıyla yine adından söz ettirdi. Çocukken en büyük hayali anne babası ve kardeşleriyle birlikte yer aldığı siyah beyaz bir aile fotoğrafına sahip olmaktı. Olamadı. Ekmek alacak paraları yokken fotoğraf çektiremezlerdi. Ama şimdi kendisinin yedi ayrı kocayla çekilmiş evlilik fotoğrafı oldu. Seda Sayan 4 Ocak 1959'da İstanbul'da dünyaya geldi. Asıl adı Aysel Gürsaçar olan sanatçının çocukluğu Eyüp'te 11 ailenin oturduğu, avlusu tuvaleti ortak gecekondularda geçti. Yoksullukla geçen çocukluğundan ona, kimi zaman ekmek bulamayarak aç yattıkları geceler, alkolik babanın evdeki herkese attığı dayaklar kaldı. O zor günleri bir söyleşisinde "Bazı geceler yiyecek ekmek bulamazdık. Annemin, 'Bakkala ekmek gelmemiş, uyuyun ekmek gelince ben sizi uyandırırım' diyerek bizi kandırıp aç yatırdığı çok olurdu. Ama babamın içki parası her zaman bulunurdu. Öyle kavgacıydı ki, evdekileri dövdüğü yetmez gibi, kirasını ödemediği ev sahipleri para için ısrar edince onları da döverdi" diye anlatmıştı.

SONUNDA EVDEN KAÇTI

Babasının dayağından en büyük nasibi erkek kardeşi Şahin ile ablası Nursel alıyordu. Kardeşi Sedat küçük olmasından, kendisi de oyunculuk yeteneğiyle ortalığı birbirine kattığından yırtıyordu. Eski Türk filmlerine konu olacak bu çocukluk sırasında sanatçı olma hayalleri başladı. Müziğe olan yeteneğini keşfeden ilkokul öğretmeni ailesine küçük Aysel'i konservatuvara yollamalarını tavsiye etti. Öğrencisinin elinden tutup radyoevinin sınavına götürdü. Sınavı kazanamayınca çok ağladı ama artık şarkıcı olmaktan vazgeçemezdi. Babası şarkı söylemesine şiddetle karşı çıkıyordu. Babasının evdeki herkesi kırıp döktüğü bir gün 15 yaşında Kadırga'daki evlerinden kaçtı. Ailesi polise haber vermişti gidip karakola teslim oldu.

GAZİNOCULAR KEŞFETTİ

Tavernada çalışırken, birisinin tavsiyesiyle dönemin ünlü gazinolarından Stardust'ın sahibi Turgut Akyüz'le tanıştı. Daha sonra silahlı bir saldırı sonucu hayatını kaybedecek ünlü gazinocu Akyüz'ün beğenmesiyle küçük bir yevmiye karşılığında Stardust'ta sahneye çıkmaya başladı. Akyüz'ün ölümünün ardından Kadırga civarındaki Kamacı, Gülizar gibi gazinolarda çalıştı. Sinema filmleri çekmeye başlamasından sonra gazinocular kralı Fahrettin Aslan keşfetti. Zeki-Metin ile birlikte Elma Kabare'de sahneye çıktı. Artık sahne ve sinemanın ünlü bir yıldızıydı ve bu şöhret ona reyting rekorları kırmasını sağlayacak televizyon ekranlarının kapısını da açacaktı.

LAKABI KADIRGALI

GERÇEK ADI: Aysel Gürsaçar
LAKABI: Kadırgalı
DOĞUM TARİHİ: 4 Ocak 1959
DOĞUM YERİ: İstanbul
EĞİTİMİ: İlkokul mezunu
FİLM VE DİZİLERİ: İşte Seda Sayan (1992) Yeter ki İste (1993) Vız Gelir Herşey (1994) Ah Geceler (1996) Sensizliğime Yanarım (1997) Ben Sana Demedim mi (1999) Evimiz Olacak mı (1999) Var mısın (2001) Sıkı Sıkı (2004) Bebeğim (2005) Hababam Sınıfı 3.5 (2006) Gecelerce Ağlarsın Unutma (2007) Fedai (2007) Aşkla (2009) ALBÜMLERİ: İşte Seda Sayan (1992)Yeter ki İste (1993) Vız Gelir Herşey (1994) Ah Geceler (1996) Sensizliğime Yanarım (1997) Ben Sana Demedim mi (1999) Var mısın (2001) Sıkı Sıkı (2004) Bebeğim (2005) Gecelerce Ağlarsın Unutma Aşkla (2009)

EKRANLARIN ARANAN YÜZÜ

1990'lı yıllarda televizyoncu yönü keşfedildi. Kadırgalı samimiyeti ve yardımsever bacı imajıyla dikkatleri çekti. Sabah programlarına vur patlasın çal oynasın eğlence anlayışını yerleştirdi. Uzun yıllardan beri hâlâ Türkiye'nin reytingi en yüksek kadınlarından birisi. Pepsi ve Lays ile milyon dolarlık reklam anlaşmalarına imza atan bir star. Bir derginin 'Celebrity Güven Endeksi' araştırmasında peş peşe birinci çıkan bir halk kahramanı. Halkın içinden çıkan Seda Sayan hayatını da halkın gözünün önünde yaşamayı tercih ediyor. Belki de sevilmesinin, izlenmesinin sırrı burada. Gizli kapaklı, uzatmalı aşklar yerine kerameti her seferinde nikâhta arayan bir aşk kadını.

Evlilikleri kısa sürdü

RIDVAN KILIÇ (1987-1987):
Sarıyer'li futbolcu ile 6 ay evli kaldı.

SİNAN ENGİN (1990-1995):
Tek çocuğunun babası Beşiktaşlı futbolcu Sinan Engin'le 5 yıl evli kaldı

SONER YAPÇACIK (1998-1999):
Kendisinden yaşça küçük olan motokuryenin tanıştıktan 3 dakika sonraki evlilik teklifine "Evet" dedi.

TUNCAY KIRATLI (2000-2001):
İzmir'li işadamı ile 1 yıl evli kaldı.

GÖKHAN ŞÜKÜR
(2004-2005):
Hakan Şükür'ün kardeşi Gökhan Şükür'le evliliği de Şükür Ailesi'nin karşı çıkmasıyla kısa sürdü.

ONUR ŞAN (2008-2010):
Türkücü Onur Şan'la yaptığı evliliğin son olduğu düşünülürken 2 yıl sonra boşanmayla sonuçlandı.

ATİLLA ALTAY: 2010-.....

Mynet