Yan gelip YATma yeri

Sanat camiasının ünlüleri, sezonun yorgunluğunu pahalı yatlarında atıyor

Gün geçmiyor ki ünlü bir simayı teknede görüntülemeyelim. Birçoğu arkadaşlarının yatlarında tatil yaparken, bu pahalı hobiye ciddi anlamda yatırım yapan isimler de var. Özellikle şovmenlerin başını çektiği bir grup ünlü, aradığı huzuru denizde buldu. Fakat bu huzur için ellerini ceplerine atmak zorunda kaldılar. Her biri kesesine ve zevkine göre aldığı teknesiyle serin sulara açılmanın tadını çıkarıyor. Biz de huzur için tekneye yatırım yapan bu ünlü isimlerin yatlarını inceledik. En pahalı yat, 1 milyon 100 bin liralık değeriyle Acun Ilıcalı’nın yatı... En ucuzu ise Ata Demirer’in 50 bin lira değerindeki guleti. Yat tutkunları içerisinde en ilginç yatırımı yapan ise Şahan Gökbakar. Çünkü genç komedyenin aynı modelden iki ayrı yatı var. Biri İstanbul’da marinada diğeri ise Bodrum sularında...

ŞAHAN GÖKBAKAR

Bir de yetmez iki olsun

Gazeteci-şarkıcı Ayşe Özyılmazel ile Bodrum’da ‘Belafonte’ adlı teknesinin güvertesinde öpüşürken görüntülenen Şahan Gökbakar’da aynı marka aynı model motoryattan iki adet var. Fiyatı 600 bin lira olan Princess’in V 55 modeli yatların biri Turgutreis D-Marin’de diğeri de Kalamış Marina’da demirli. 17 metre uzunluğundaki yatlar tam donanımlı ve ikiz VOLVO 700 HP dizel motorlara sahip. Şahan Gökbakar, iki ayrı yatı olmasından gayet memnun ama memnun olmadığı bir nokta var ki o da, marinalara yıllık toplam 25 bin lira ödüyor olması...

OKTAY KAYNARCA

Adı 'Sade' kendi değil


Oyuncu Oktay Kaynarca geçen sene Marmaris’te 750 bin lira harcayıp 21.5 metre uzunluğunda yat yaptırdı. Yatının adını da sadeliği sevdiği için ‘SADE’ koydu. Ancak, Kaynarca’nın yatı pek de sade değil. Tam aksine son derece lüks. Yatı Marmaris’te yaptıran Kaynarca, Tuzla’da tekrar tersaneye soktu ve ahşap epoksi kaplama ve bazı özel maddelerle kaplattı. Yatın yalıtımı da tekrar yapıldı. Kaynarca’nın yatı fiberglas bir tekne haline getirildi. Kamaraların ve salonun planlarını da kendi zevkine göre çizdiren Oktay Kaynarca, yaz aylarında yatını Bodrum Bitez’e demirliyor.

CEM YILMAZ

Tekneyle dünya turu yapacak


Şovmen Cem Yılmaz’ın Ferrari ve Porsche gibi otomobilleriyle lüks tutkusu olduğunu sağır sultan bile duydu... Yılmaz, denizde de karadaki kadar havalı olmayı beceriyor. 1 milyon lira değerinde 18 metre boyunda lüks bir yatı olan Cem Yılmaz, yatına çocukluğunun geçtiği Samatya’nın adını vererek vefalı olduğunu da gösterdi! Türk bandıralı teknelere yüksek liman vergisi ödendiği için birçok tekne sahibinin yaptığı gibi Cem Yılmaz’ın yatı önce Amerikan bayraklıydı. Ancak bunun farkına varan Yılmaz, Samatya’nın direğine Türk bayrağı çekti normal vergisini ödemeye başladı. Dünyanın etrafını tekneyle dolaşan ilk Türk olan yazar Sadun Boro hayranı da olan Cem Yılmaz, ileride onun gibi yatıyla dünya turuna çıkmaya hazırlanıyor.

ATA DEMİRER

Tam bir deniz tutkunu


Denize ve teknelere en meraklı isim Ata Demirer. Yılardır her mayıs ayında, teknesine atlayıp Bozcaada’nın yolunu tutan komedyen, adaya teknesini demirleyip sonbahara kadar teknede yaşıyor. Ata Demirer 9 metre uzunluğunda 2 kamaralı yelkenli guletini 1999 yılında 50 bin liraya satın aldı. Teknesinin adını ‘Küçük Orfoz’ koyan Demirer, her yıl Boat Show’a uğrayıp lüks tekneleri incelese de ilk göz ağrısı mütevazı teknesinden vazgeçmiyor.

ACUN ILICALI

En pahalısı onda


Aston Martin, Bentley gibi arabaları olan TV yapımcısı ve sunucu Acun Ilıcalı yatlara da merak sardı. İstanbul’da olduğu dönemlerde sık sık arkadaşlarının yatlarıyla açılan Ilıcalı, sonunda kendisine Sea Ray 470 Sundancer marka süper bir yat aldı. Amerikan bayraklı bu spor yatın toplam değeri 1 milyon 100 bin lira. 24 metre uzunluğunda 13 metre genişliğindeki yatta her türlü konfor mevcut. Ilıcalı, çekimlerden fırsat bulduğunda çocukları ve eşiyle Bodrum koylarını geziyor.

GANİ MÜJDE

HAYATI DENİZDE GEÇİYOR


Uzun zamandır denizciliğe meraklı olan ve teknesinde ünlüleri ağırlayıp TV programı bile yapan Gani Müjde, HaYacht adlı yelkenlisini Fransız Jeanneau firmasından aldı. DS yani yüksek salon özelliğiyle dikkat çeken yatının yelkenini kullanmak son derece kolay. 40 feet uzunluğundaki yatın manzaralı geniş bir yatak odası da mevcut. Gani Müjde Türk bayraklı teknesini Hayat Bilgisi dizisinden kazandığı parayla aldığı için adını özellikle ‘HaYacht’ koymuş. Müjde’nin yatının fiyatı 80 bin Euro. (165 bin lira)

Habertürk