Dünyaca ünlü isimler, hangi Türk yemeğini seviyor?

ABD'nin New York kentindeki, ünlülerin sıkça yemek yediği Turkish Kitchen adlı Türk restoranının sahipleri oyuncuların en sevdikleri yiyecekleri sıraladı.

ABD’nin New York kentinde 1992 yılında kurulan Türk restoranı Turkish Kitchen (Türk Mutfağı), Hollywood yıldızları ile çok sayıda politikacının da favori mekânlarından biri haline geldi. Pek çok ünlü ismin uğrak yeri olan restoranın sahipleri Ahmet Yıldızel ile Ilgar Peker; şef aşçı ise İbrahim Kılıç. Mönüde hünkârbeğendiden içliköfteye, enginardan çömlek kebabına, mantıdan lahmacuna, imambayıldıdan piliç topkapıya, karides güveçten tuzda balığa, kazandibiden künefeye kadar toplam 80 çeşit Türk yemeği bulunuyor. Sarah Jessica Parker, Richard Gere, Sharon Stone, Martha Stewart, Brad Pitt, Salman Rüşdi gibi isimlerin sıkça yemek yediği restorana New York’u ziyaret eden Türk ünlüler de gidiyor. New York’a gittiklerinde bu restoranda yemek yiyenler arasında Recep Tayyip Erdoğan, Cem Yılmaz, Gönül Yazar, Necati Şaşmaz da var.

KİM, HANGİ YEMEĞİ SEVİYOR?
New York merkezli haber sitesi Turkish Journal’a konuşan restoran sahipleri Hollywood ünlülerinin sevdikleri Türk yemeklerini şöyle sıraladılar:

Richard Gere - Adana kebap
Sharon Stone - Şiş kebap
Tom Hanks - Tavuk şiş
Bette Midler - Çoban salatası
Brad Pitt - Tavuk Adana
Arnold Schwarzenegger - Külbastı
Brooke Shields - Alabalık
Danny De Vito - Yoğurtlu karışık ızgara

Habertürk