İpek Tanrıyar: Ben o cümleyi gayet bilinçli kurdum

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde düzenlenen festivalde sunuculuk yapan ünlü manken İpek Tanrıyar, medyada kendisi ile ilgili çıkan haberlere tepki gösterdi.

Karadeniz Ereğli ilçesinde 17. Uluslararası Sevgi, Barış, Dostluk Kültür ve Sanat Festivali'nin sunuculuğunu yapan İpek Tanrıyar, festivalin açılış günü yaptığı konuşmasının bazı medya organlarınca olumsuz algılandığını söyledi. Fesat insanların bunu yapabileceğini belirten Tanrıyar, profesyonel bir insan olduğunu vurgularken ağzından çıkan sözleri işittiğini dile getirdi. 'Şehit kanı döken kardeşlerimiz' lafını bilinçli bir şekilde kurduğunu anlatan İpek Tanrıyar, "Gerçekten çok üzgünüm. 2 gündür bu haber bu şekilde algılanmış. Haber internet sitelerine düştüğünden beri kahroluyorum. Ben bir asker torunuyum. Benim dedem albaydı. Öğretmen çocuğuyum. Benim söylediğim cümle aslında o kadar çok iyi niyetliydi ki. Ama bazı yerlere çekilmiş. Benim dilim dünyanın en zengin dillerinden birisidir. Ama bazen bu tarz şeylere gebe kalınabiliyor. İnsanlar almak istediği tarafı alıyor, algılamak istedikleri şekilde algılıyorlar. Bence bunu böyle yapanlar suçlular. Ben profesyonel bir insanım, ağzımdan çıkanı kulağım duyuyor.

Ben gayet bilinçli kurdum bu cümleyi ama o kadar enteresan yerlere gitti ki, inanamadım. Ne yazık ki şehit olan çok sayıda Mehmetçiğimiz var. Ben terörist olsam ve sizi vursam, siz bu toprağa şehit kanı dökmez misiniz? İşte benim cümlemde de bu vardı. Şehit kanı döken tüm kardeşlerimiz için dedim" diye konuştu.

ATATÜRK ÇOCUĞUYUM
Söylediği sözlerin dağdaki terörist için de algılandığını öne süren Tanrıyar, bunu algılayan kişinin art niyeti sebebiyle böyle anlayabileceğini söyledi. Tanrıyar, sözlerine şöyle devam etti: "Ama o sizin art niyetinizdir. Ben bir Atatürk çocuğuyum. Ben sahnede aralarda 'Hadi göbek atalım' demek yerine Atatürk hikayeleri anlatmaya çalışan bir Atatürk çocuğuyum. Onun yolunda adım adım yürüyen ülkemin birliğini, bağımsızlığını gözeten, demokratik bir halk çocuğuyum. Ben siyasetçi değilim. Benim siyasetle işim olmaz. Siyasetçilerimiz zaten gayet güzel siyaset yapıyorlar. Bu noktalara gitmesi gerçekten beni çok yaraladı. Bu olay festivale gölge düşüremez. Çünkü hepimizin niyeti bellidir. Ben bu cümleleri sarf ettiğimde belediye başkanlarım, milletvekillerim karşımda duruyordu. Eğer bu laf onlar tarafından yanlış algılansaydı tepki gelirdi. Hiçbir tepki gelmedi, gayet güzel şekilde devam ettik. Saygı duruşumuzu yaptık ve İstiklal Marşımızı okuduk. Kdz. Ereğli halkı fesat değil. Bizim içimiz de fesat değil."