Görgü tanığı anlattı: 'Kendini boşluğa bıraktı!'

Bodrum'da turizmci Ahmet Bayer'in villasının balkonundan düşüp hayatını kaybeden Mankenler kraliçesi Aslı Baş'ın ailesi, olayda intihar veya cinayet şüphesi olmadığını, kızlarının kazayla düşerek öldüğünü söyledi.

Salı günü sabaha karşı 2003 Miss Model of the World birincisi 32 yaşındaki Aslı Baş, Yalıkavak'ta Ahmet Bayer'in villasındaki kokteyle katıldı. Bir süredir Ahmet Bayer'le tatil yaptığı belirtilen Aslı Baş, alkolün de etkisiyle partiye katılanların gözleri önünde balkondan düştü. 7.5 metreden taş zemine çarpan Baş kurtarılamadı. Jandarma soruşturma başlatırken Baş'ın cenazesi kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için İzmir Adli Tıp Kurumu'na getirildi.
Adli Tıp Kurumu'nda bu sabah yapılan otopside genç kadının kafatasında çatlaklar bulunduğu belirtildi, ölüm nedeni olarak 'düşmeye bağlı ölüm' gösterildi. Baş'ın alkollü olup olmadığı veya ne kadar alkollü olduğu ise henüz belirlenemedi. Cenazeyi almaya gelen Baş'ın babası, ağabeyi ve yakınları çıkan haberlere tepki gösterdi, Bir yakını, “Görgü tanıklarıyla da konuştuk. Aldığımız bilgiye göre Aslı dengesini kaybedip düşerek hayatını kaybetmiş. Cinayet veya intihar olduğu konusunda hiçbir şüphe yok” dedi.

Suçum sosyalleşmeyi öğretmekti

Bodrum'da Ahmet Bayer'in villasının balkonundan düşüp ölen Aslı Baş'ın cenazesi, otopsinin ardından, İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'ndan alındı. Kızının cenazesini gözyaşlarıyla teslim alan 62 yaşındaki baba Mehmet Yavuz Baş, “Kızım, İstanbul, İzmir, Ankara, Bodrum arası mekik dokuyordu. Hayata bağlı, sevecen, tam bir dünya insanıydı. Allah demek ki onu bizden çok seviyormuş, bizden aldı. Herhangi bir sıkıntısı, derdi yoktu. Benim tek suçum ona sosyalleşmeyi öğretmekti” diye konuştu.

Ahmet Bayer sorusu

Aslı Baş'ın babası Mehmet Yavuz Baş, kızının Bayer'le ilişkisi olup olmadığı yönündeki soruya, “Öldüğü için ona böyle bir yakıştırmada bulunuyorlar. O sırada 7-8 kız arkadaşı daha oradaydı. Onlara neden böyle yakıştırmada bulunmuyorlar? Kızımın ayağı kayıp düşmüş. Hiçbir zaman yüzümü kızartacak bir şey yapmadı o” diye yanıt verdi. Baş'ın annesine de kızının öldüğü haberinin psikolog desteğinde verildiği kaydedildi. Aile cenazeyi alarak toprağa vermek üzere Antalya'ya götürdü.

Evlilik hazırlığı içindeydi

Ece Gürsel: Son derece üzgünüm ve şaşırdım. 1996 yılından beri Aslı'yı tanıyorum. En son geçen yıl Miss Model yarışmasında yüz yüze görüşmüştüm. Ben ve o jüri üyesiydik. 4 ay önce de telefonda konuştuk. Evlilik hazırlığı içinde olduğunu söylemişti. Ondan sonra bu haberi aldım. Son derece hayat dolu ve keyifli bir insandı.

Yasin Soy (Kareograf): Kendisiyle defile yaptık. 2-3 yıldır görmüyordum. Hiçbir kapris yapmadan, işini yaptı ve gitti. Disiplin konusunda sorun yaratmadı. Candan ve hayat dolu bir bir kızdı. Çok üzüldüm.

Seda Ertan: Antalya'dan tanıyorum. 10 yıllık arkadaşım. Uzun süredir görüşemiyorduk. Geçmiş yıllarda çok samimiydik. İyi, pozitif, esprili, dost canlısı, kendi halinde bir kızdı. Alkol kullanmadığını biliyorum. Ölüm haberini aldığım zaman çok üzüldüm.

Gecce