40 yıl daha 'Benimle oynar mısın?'

Bülent Ortaçgil müziğiyle 'oynayarak' büyüyenler onu 40'ıncı yılında yalnız bırakmadı

En güzel aşk şarkılarımızı yazdı. Çiçeğe su vermenin hayatı değiştirebileceğini, basit güzelliklerde mutluluğun bulunabileceğini hatırlattı. Bülent Ortaçgil müziğiyle 'oynayarak' büyüyenler onu 40'ıncı yılında yalnız bırakmadı

- Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi'nin üzerinde, 'Eylül Akşamı' şarkısında olduğu gibi 'karpuz dilimi' bir ay yükselirken, Bülent Ortaçgil sahneye çıktı.

- Türkiye'nin en önemli müzisyenlerinin eşlik ettiği Ortaçgil konseri üç saat sürdü.

- Gecenin en büyük sürprizi Sezen Aksu'nun 'Yüzünü Dökme Küçük Kız'ı söylemek için sahneye çıkması oldu. Ortaçgil, "Sürprizleri sevmem ama bekliyordum" diyerek Aksu'yu davet etti.

- Sezen Aksu şarkının sonunda "Yılda bir kere bütün aile İzmir'de buluşuyoruz. Ama kalktım geldim. Benim arkadaşım her şeyi hak ediyor. Ona tüm kalbimle, ta karnımın içinden teşekkür ediyorum" dedi.

- Gecenin sonunda, tüm sanatçılar ve Açıkhava'yı dolduran 5 bin izleyici 'Benimle Oynar Mısın?'ı söyledi.

- Ortaçgil, 'Şık Latife' ile bis yaptı. "50'inci yılda görüşmek üzere" sözüyle uğurlandı.

SU GiBi AKAN YILLAR

Bülent Ortaçgil (60) 1971'de 'Anlamsız / Yüzünü Dökme Küçük Kız' isimli ilk 45'liğini yayımladı. İlk albümü 'Benimle Oynar Mısın?'ı 1974 yılında kaydetti. 1980'lerin başında Fikret Kızılok'la 'Çekirdek Sanatevi'ni kurdu. Bostancı'daki bu ev, amatör sanatçıların ücretsiz konserler düzenlediği, kayıtlar yapılan bir sahne haline geldi. Son stüdyo albümü 'Gece Yalanları' 2003'te çıktı.


GECEYE KATILAN SANATÇILAR

Akın Eldes, Bulutsuzluk Özlemi, Erkan Oğur, Ezgi'nin Günlüğü'nden Hüsnü Arkan, Feridun Düzağaç, Fuat Güner, Grup Gündoğarken, Mirkelam, Zuhal Olcay, Mor ve Ötesi, Levent Yüksel, Aylin Aslım, Pinhani, Gürol Ağırbaş, Jehan Barbur ve Birsen Tezer.


ONU DiNLEMEK NiMETTiR

Sanat hayatında 40 yılı geride bırakan Bülent Ortaçgil, sanatçı dostları ve binlerce müzikseverle birlikte olmanın mutluluğunu yaşadı. Gençlik
yıllarında Ortaçgil'i örnek alan, onunla gitar çalmayı öğrenen ve şarkılarındaki derinliğe hayranlık duyan isimler Ortaçgil'i anlattı


BURHAN ŞEŞEN:

Bağırıp çağırmadan şarkı söylemeyi, sözün ne kadar önemli olduğunu göstermiştir bizlere. Her şarkısının film olabilecek kadar derinliği var. Nazım Hikmet'i nasıl kendi dilimizden okumak büyük bir şans ise, Ortaçgili de Türkçe dinlemek nimettir.

LEVENT YÜKSEL:

Türk müziğinin en önemli kilometre taşlarından biri. Enteresan akorları eşliğinde bir o kadar da enteresan anlatımıyla eşsizdir. Hayatımıza şarkılarıyla girmiş olan çok sevgili Bülent Ortaçgil için bir değil birçok şarkısını söylemek isterdim.

MİRKELAM:

Gerçek Batı müziğiyle folk müziğini birleştirmiştir. Sadece müzik anlamında değil, söz anlamında da çığır açmıştır. Çiçekten, böcekten bahseder, aşktan bahseder, her şey vardır şarkılarında. Onun gibi yazan, ve anlatan başka kimse yok.

CEM DİZDAR:

Konser dayanıksızı biri olarak, şahane bir 'ruh temizleme' gecesiydi.

MOR VE ÖTESİ:

İster alırsınız ister almazsınız beklentilerden ve zamanın ruhundan uzaktır, istediğini yazar ve çalar. Şarkıları Türk pop müziğinin son 40 yılının yüz akıdır.

SELÇUK YÖNTEM:

Onun şarkılarını siz söyleyemezsiniz, ancak eşlik edersiniz. Bizi şarkılarından, bestelerinden hiçbir zaman eksik etmedi. Gerçekten müzik dünyası için çok önemli bir isim.

Mynet