Serdar Ortaç zoraki tanık

Şarkıcı Serdar Ortaç TEN İç Çamaşırları'nın sahibinin boşanma davasında tanık oldu

TEN İç Çamaşırları firmasının sahibi Deha Orhan ile İrem Cansu Şahmay 18 Temmuz 2003’te evlendi. Çiftin evliliği 2007 yılına kadar sürdü. Mahkeme boşanan çiftten Deha Orhan’ın ayrıldığı eşine aylık 4000 TL “yoksulluk nafakası” ödemesine hükmetti.

2 yıl boyunca nafakayı ödeyen Orhan, Sarıyer Aile Mahkemesi’ne başvurarak “nafaka indirim davası” açtı. Ekonomik kriz nedeniyle bağlanan nafaka miktarını ödeyemeyecek hale geldiğini öne süren Orhan “İtalya’da yaşayan eski eşim, nafakaya ihtiyacı olmayacak şartlarda yaşamaktadır. Bu nedenle 4000 TL’lik nafaka, aylık 500 TL’ye düşürülsün” talebinde bulundu. İrem Şahmay ise karşı dilekçesinde eski kocasının açtığı davanın reddini istedi.

Genç kadın, eski eşinin yakın arkadaşı olan ve ekonomik durumunu iyi bildiğini iddia ettiği ünlü popç şarkıcısı Serdar Ortaç’ın tanık olarak dinlenmesini istedi. Ortaç ise mahkemeye yazılı bir dilekçe sunarak tanıklık yapmak istemediğini bildirdi. Orhan’ın ekonomik durumunu bilmediğini iddia eden Ortaç, Şahmay’ı kendisini kullanarak davayı medyatik hale getirmeye çalışmakla suçladı. Ortaç, 23 Temmuz’a kadar konserleri olduğuna dair listeyi dilekçesine ekledi. Ancak dünkü duruşmada mahkeme, Ortaç’ın talebini reddederek, önümüzdeki celseye gelmesine karar verdi.

Vatan