Rauf Denktaş: 'Bu kadına milyonlarca mail lazım!'

KKTC Girne'de bulunan bir Otelin açılışına katılmak üzere sözleşme yaptıktan sonra iptal eden Jennifer Lopez'e tepkiler büyüyor. Otel yöneticilerinin basın toplantısına telefonla arayarak katılan eski KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, “Rumlar 'bu kadın'a binlerce mail yollamış, biz milyonlarca yollamalıyız” diyerek tepkisini gösterdi

Porto Riko asıllı Amerikalı yıldız Jennifer Lopez'in, KKTC'deki Cratos Premium Otel'in açılışına katılmaktan son anda vazgeçmesi, Rum tarafında zafer çığlıklarıyla karşılanırken, Türk tarafında ve otel yöneticilerinde büyük tepkiye neden oldu. Dün öğle saatlerinde bir basın toplantısı yapan otelin bağlı olduğu Boz Grup Yönetim Kurulu Başkan Vekili Murat Bozoğlu, Kemal Bozoğlu ve şirket avukatları, yüklü bir miktarda tazminat talep etmeye hazırlanıyor.

Murat Bozoğlu, “Jennifer Lopez'in 24 Temmuz'daki açılışımıza katılmak üzere yaptığımız sözleşmeyi kendi resmi internet sitesinde yaptığı incitici ve gurur kırıcı ifadelerle iptalini bildirmesi, sözleşmemizde bulunan hiçbir maddeye uygun değildir. Teklifi kabul ettiğinde istediği şartlar üç sayfayken bu istekler 22 sayfaya kadar çıktı. Hepsini yerine getirmek için anlaştık. Ancak bizi çok inciten bir açıklamayla üstelik sözleşmede bulunan iptal hükümleriyle ilgisi olmayan bir açıklamayla konserini iptal etti. Biz, iki ay boyunca bu kararını tekrardan gözden geçirmesi için süre tanıyoruz. Niyetimiz olayı, iki taraf için de tatlıya bağlamak” açıklamasını yaptı. Dünyaca ünlü sanatçının gelmemekte ısrar etmesi halinde New York'taki en iyi avukatları tutup 35-40 milyon dolar civarında maddi tazminat davası açmayı düşündüklerini söyleyen Bozoğlu, “Onun gelip gelmemesi önemli değil ama bizim imajımıza zarar verdiği için haklarımızı sonuna kadar arayacağız. Sanıyoruz ki, danışmanları ve menajerleri tarafından yanlış yönlendirildi” dedi.

MİLYONLARCA MAİL GÖNDERMEMİZ LAZIM

Basın toplantısına canlı telefon yayını ile katılan eski KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Lopez'e 'Bu kadın' diye hitap etti. Denktaş, “Anlaşmadan sonra Rumlar 'bu kadın'a binlerce mail attı. ABD lobisi de devreye girince gelmekten vazgeçti. ABD'deki Türkler'in ve sivil toplum heyetlerinin, kitaplarla ve resimlerle 'bu kadın'a gidip asıl cinayetin Rumlar tarafından işlendiğini göstermeleri lazım. Ona, Kıbrıs işgal altında değildir, insan hakları ihlali söz konusu değildir, denmesi lazım. Rumlar, 7 bin tane mail attıysa, bizim de bu kadına milyonlarca mail atmamız lazım” açıklamasını yaptı.

KKTC Başbakanı İhsan Küçük de telefonla bağlanarak, “Bu politika değil, sanatsal bir etkinlik. Tam da olumlu görüşmeler yapılırken böyle bir sanatsal olayın gerçekleşmesi bizi çok üzdü.” derken, TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Murat Mercan ise, “Jennifer lopez'in sözleşmeyi imzaladığı tarihten bugüne kadar Kıbrıs'ta hiçbir değişiklik olmamıştı. Hala birtakım çevreler KKTC'nin ekonomik anlamda kalkınmasından rahatsızlık duyuyorlar. Bizim de lobi çalışmalarımız olacak. Bu olayı uluslararası platforma taşıyıp tepkimizi dile getireceğiz” dedi.

Rumlar Lopez sarhoşu

Jennifer Lopez'in KKTC ziyaretini iptal etmesi Rum medyasında bayram havasına yol açtı. Rum medyası, Lopez'in iptal kararında protesto mektuplarından daha fazla Rum, Yunan ve Ermeni lobisinin bir numaralı ismi Amerikalı Senatör Robert Menendez'in baskısının etkili olduğunu yazdı. Girne'deki Cratos otelin açılışına katılmaktan son anda vazgeçen Jennifer Lopez'e geniş yer ayıran Rum gazetelerinde çıkan yorumlardan bazıları şöyle:
* Fileleftheros Gazetesi: Lopez geri adım attı. Yurt dışındaki Rumların ayaklanması işe yaradı. Açılış planları yerle bir oldu. Senatör Robert Menendez'in son anda yaptığı müdahale iptal kararını kesinleştirdi.
* Alithia Gazetesi: Lopez Yunanların protestolarının ardından gelmiyor. Lopez çoğunluğu elektronik 8 bin protesto mektubunun ardından iptal kararı aldı. Girne'deki otel de eski Rum toprağı üzerinde kurulu.
* Politis Gazetesi: Lopez dahi, 36 yıl önceki 'işgali' unutmuyor. Yunanlıların elektronik ortamda yürüttükleri kampanya ve 'sahte devletin' statüsüyle ilgili kullanılan argumanlar işe yaradı.
* Simerini Gazetesi: Sahte devlet için büyük şamar.

Gecce