Meltem Cumbul: 'Oyunculuk ustadan öğrenilir'

Meltem Cumbul 'alaylı' olmayı savundu! Sinema öğrencileriyle buluşan Cumbul, "Oyunculuk sadece akademik kariyerle öğrenilmez" dedi ve ekledi: Ustaçırak ilişkisi, bunu öğrenmenin en iyi yollarından biridir.


Meltem Cumbul, geçen hafta Atıf Yılmaz Stüdyosu'nda gerçekleşen söyleşide, öğrencilerle biraraya geldi. Deniz Türkali'nin moderatörlüğünde, sanat serüvenine ve oyunculuğa dair değerlendirmelerde bulunan Cumbul şunları anlattı:

TAKLİT YAPARDIM
Çok hareketli bir çocuktum. Her hafta bir yerimi yaralardım. Bendeki bu fazla enerjiyi gören annem beni dans derslerine yolladı. Sonrasında yine onun desteğiyle Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı'nın yapmış olduğu yetenek sınavını kazandım. Burada geçirdiğim dört yıllık eğitim süreciyle oyunculuğa adım atmış oldum...

GERÇEK BİR EĞİTİM
İngiltere'de tiyatroda ve radyoda geçirdiğim zamanlar, bir şeyler öğrenme çabamla oluşan bir eğitim süreciydi. Ancak Amerika'da çalıştığım hocam Eric Morris'le geçirdiğim süreç gerçek bir eğitimdi. Ondan çok şey öğrendim. Kişisel meselelerimi sete hiç yansıtmadım. Bir enstrüman gibi vücudumu akort ederek oyunculuğa hazırlandım.

ANNEMİ HATIRLARIM
Proje başlamadan önce uzun bir karakter keşfine çıkarım. Karakteri öncelikle kendimde bulmaya çalışırım. Üstlendiğim karakterin yaşayabileceklerini hissetmeye çalışırım. Kendi yaşadıklarım ve annemle olan hatıralarım beni oynatır. Onları düşündükçe rolümü gerçekleştiririm.

ŞÖHRETİ UMURSAMAM
Şöhreti umursamıyorum. Konservatuar döneminden itibaren hep başarılı olacağım ve dünya görüşümü yansıtabileceğim işlerle ilgilendim. Oyunculuk sadece akademik kariyerle öğrenilmez. Usta-çırak ilişkisiyle de iyi bir oyuncu olunabilir.

Gecce