Kronik kalbi kırık Demet

Aşk acısını da kalp kırıklığını da göz önünde yaşıyor...


Mesela, birisi Demet Akalın'a baksa gerçek bir başarı öyküsü görür değil mi? Mankenlikten şarkıcılığa geçip de bu kadar satış rekorları kırmak, binlere söyletmek herkese nasip olmamıştır. Bugüne varana kadar, Adana, Mersin, Ankara, Bursa gitmediği il, çıkmadığı gazino kalmamıştır. Seren Serengil'le Gülben Ergen'in ikili olduğu yıllarda Demet Akalın da İlknur Bozkurt'la sahneye çıkar. 1996'da yaptığı 'Sebebim' isimli albüm hayatında çok şey değiştirir. 1998'de sporla pop kültürü birbirine karışır. Demet Akalın, evinin kanatsız meleğini bulur. Birinin şansı diğerine yansır. Bir gün İbo evi güllerle donatır, diğer gün Demet gazeteye ilan verir, kalp içinde, “İbrahim Kutluay, Allah ve bu yazıyı okuyan herkes şahidim olsun ki seni her şeyden çok seviyorum uzun adam. Sevgililer Günümüz yıllarca kutlu olsun...” İbrahim Kutluay, kulise gönderdiği çiçeklere “Demet Kutluay” yazdırır ancak bu şeref başka bir Demet'e nail olacaktır. Nazar değdi mi değer, zaten Demet'in kalbi temizdir ve “İnanılmaz göze geliyoruz” demiştir. Demet Akalın o kadar üzülür ki, intiharın ucundan döner. O yıllarda yaptığı her şarkı, çektiği her klip eski sevgilisine mesaj olarak algılanır. “Yüzünü bile görmek istemiyorum / Yoluma çıkmasan iyi edersin / Sözlerim sana ağır mı geldi / Kalbini mi kırdım afedersin” herkesin dilindedir.

BEN KOCA KAFALIYIM
Her taraf küçük Demet Akalın dolar. Saçının dibindeki siyahlıktan tut, mayolara kadar aynıdır. İnsanlar, Demet Akalın'ın dobralığını, yan komşunun çatlak kızı gibi sahiplenir, herkesin aklından geçeni Demet söyler. Aklına Demet Akalın albümü almayı getirmemiş olanlar, kendilerini DAF'çı (Demet Akalın Fanatiği) bulur. Ee bu devirde kendine “Yok abi ben koca kafalıyım” diyeni bulursan fanatiği de olunur. Şarkılarında acıyı sever, şarkılarını acılarını bastırmak için söyledikçe, acı yüzünde patlar. İnsanlara damardan “Ben güçlüyüm bana bir şey olmaz” mesajı vermeye çalışsa da, olan hep ona olur. Chocolate'ın sahibi Oğuz Kayhan'la imzayı basarken yine kalbi temiz, niyeti bir yuva sahibi olmaktır. Ellerini belinden indirir, Oğuz'la çığlık kıyamet değildir. Ama “Hayatımda beni bu kadar sevecek bir insan bulamayacağımı biliyorum” dese de, boşanmaya giden yolun taşlarını iyi niyetiyle döşemiştir. Bir dedikoduya göre Oğuz Kayhan para istemiştir. Boşandığı günün akşamında “Dostum” dedikleri Cahide'de eğlenirken, Demet Akalın yalnızdır. Pembesi gitmiş tozu kalmıştır. Bunu boğulunca anlar. Ama anlaşılan herkesi kendi gibi sanmaya sevdalı bir yapısı vardır.

KOMİSYONCU KOCALAR
Demet Akalın son hatasını, Önder Bekensir'le evlenerek yapar. Demet, Önder'e bakarken, Önder etrafına bakar, bu düğün kayıtlarına geçer. Demet'ten başka herkes ayrılık haberini bekler. Haber gecikmez. Boşanma sebebi ne aldatma, ne zodyaktaki “Seni bir sararım kemiklerini kırarım” duruşudur. Demet Akalın boşanma dilekçesine, “Önder Bekensir, Demet Akalın'ın konser organizasyonlarında karşı tarafla anlaşarak aldığı yüksek meblağları az göstermiş, aradaki farkları kendi hesabına aktarmıştır. Ayrıca kalan bedellerden de komisyon almıştır” yazdırır. Yıllar önce verdiği bir röportajda, “Bir zaman makinesi olsa babamın yaşamını yitirdiği o trafik kazasını engellemek isterdim. Çünkü ben babamı hiç görmedim, onun kokusunu hiç bilmiyorum. Bir dakikacık bile olsa onu görmek ve kokusunu içime doya doya çekmek isterdim. Babamı çok özlüyorum. O yaşasaydı ben daha güçlü olurdum” demiştir. Demet her erkekte babasını ararken, erkekler onun ceplerini karıştırır. Demet onu babası gibi sevecek birini ararken, o iskele babalarına çarpmaktadır.


HT PAZAR / Elif KEYHT PAZAR / Elif KEY