Kaya Çilingiroğlu: 'hiç bukadar başarısız olmadım!'

Cemiyet hayatının en çok konuşulan isimlerinden Kaya Çilingiroğlu hızlı bir hayat yaşadığını söylüyor: Hayatımı belki bir gün yazarım ama o gün hâlâ insanları ilgilendiriyorsam! 45 yılda çok şey yaşadım. Hayatımdan 45 değil, 4 bin 500 hikâye bile çıkarabilirim

 
Ç ; apkınlığı , hızlı gece hayatı ve ö ; zel yaşamıyla bir dö ; nem gü ; ndemden dü ; şmeyen Kaya Ç ; ilingiroğlu , 2008 yılında Feraye Tanyolaç ; ' la evlendikten sonra sessizliğe gö ; mü ; ldü ; . Sadece golf turnuvalarında ortaya ç ; ıkan , gece gezmelerinden elini ayağını ç ; eken Ç ; ilingiroğlu ; bugü ; nlerde babası adına dü ; zenlediği golf turnuvasının heyecanı yaşıyor . 2001 yılında başlattığı ve son iki yıldır ekonomik kriz nedeniyle ara vermek zorunda kaldığı Prof . Dr . Kaya Ç ; ilingiroğlu Golf Turnuvası ' nın sekizincisinin startını veren Kaya Ç ; ilingiroğlu , suskunluğunu Şamdan Plus iç ; in bozdu . . .

İSTANBUL ' A TAŞINDI
Babanız adına dü ; zenlediğiniz Prof . Dr . Kaya Ç ; ilingiroğlu Golf Turnuvası , bugü ; n İstanbul Kemer Country Golf Club ' ta başladı , yarın ve yarından sonra da devam edecek . Turnuvaya nasıl hazırlandınız?
Babamın anısına organize ettiğim Prof . Dr . Kaya Ç ; ilingiroğlu Golf Turnuvası ' nın bu yıl sekizincisini dü ; zenliyoruz . Ekonomik kriz nedeniyle biriki yıl ara vermiştik . Bu yıl kaldığımız yerden devam etmenin zamanı gelmişti . Senelerdir Antalya ' da gerç ; ekleşen bir turnuvaydı . Kemer Country Golf Club ' ı Yıldırım Demirö ; ren ' in almasıyla İstanbul ' da gerç ; ekleştirme kararı aldık .

Kaç ; yıldır golf oynuyorsunuz?
12 sene oldu . Tamamen tesadü ; fen başladım . Bir bayram gü ; nü ; Klassis ' teydik , yapabileceğimiz ç ; ok bir şey yoktu . Zehra da beş aylıktı . Yapacak hiç ; bir şey kalmayınca sopayı elime aldım , vurmaya başladım , o gü ; n bugü ; ndü ; r vuruyoruz işte . . .
Yeteneğiniz de varmış demek ki . . .
Evet , golf oynamak iç ; in yetenek ç ; ok ö ; nemli . Ayrıca konsantrasyon istiyor , akıl istiyor , sabır istiyor . O kadar ç ; ok şey istiyor ki , golfü ; n isteklerini karşılamakta zorlanıyorsunuz bazen .

Babanız golf sporuyla ilgili miydi?
Babam golf hiç ; oynamadı . O , tenisle ç ; ok ilgiliydi . 54 yaşında tenise başladı ama şampiyonluğu bile var doktorlar turnuvasında . Turnuvayı başlattığımda hastaydı . Haberi vardı ama ç ; ok hasta olduğu iç ; in ö ; dü ; l tö ; renine bile katılamadı , turnuvadan bir ay sonra vefat etti . Ben de onun ismini yaşatmak aç ; ısından golfle ö ; zdeşleştirdim .

Golfte kendinizi nasıl buluyorsunuz?
Vuruş aç ; ısından , kalite aç ; ısından iyi bir oyuncuyumdur , ç ; ok bü ; yü ; k başarılarım var , şampiyonluklarım var fakat golfte kafanızda bazı sorunlar olunca başarılı olmanız neredeyse imkansız , ç ; ü ; nkü ; dö ; rt buç ; uk saat iyi oynamanız lazım . Bunun iç ; in kafanızın rahat olması lazım , iş dü ; nyasındaki hayatınızın , sosyal hayatınızın dü ; zenli olması lazım . Araya ç ; ocuk girdi , boşanmalar oldu , fırtınalı bir hayatım olduğu zaman-ki ö ; yle bir şey şu an iç ; in yok-biraz zorlandım .

HİÇ ; BU KADAR BAŞARISIZ OLMADIM

Ö ; yleyse golfte nasıl başarılı oldunuz?
Kendimi ç ; ok başarılı saymıyorum zaten . Yaptığım hiç ; bir sporda bu kadar başarısız olmadım . Yaptığım her sporda en iyiydim , en başarılıydım . Belki de beni ç ; ok zorladığı iç ; in bu kadar ç ; ok seviyorum . Tabii ki ç ; ocukken başlasaydım belki golfte uluslararası bir sporcu olabilirdim . Benim isteğim ; oğlumun 4-5 yaşlarında golfe başlayıp bu alanda ç ; ok iyi olması .

Feraye Hanım , golfte size gö ; re nasıl?
Ç ; ok iyi . Ç ; ok geç ; başladı , beş senelik falan bir golf hayatı var . Ç ; ok dü ; zgü ; n oynuyor . Ben ondan daha ü ; mitliydim ama tabii ç ; ocuk olayı araya girdi . İki-ü ; ç ; sene gerekli ilgiyi gö ; steremedi golfe , şimdi tekrar dö ; ndü ; .

Sizi golf biraraya getirdi değil mi?
Biz biraraya gelmiştik de golf de avantaj sağladı , ç ; ü ; nkü ; aynı ortamda bulunmaya başladık . Golf oynayarak samimi olduk . Biz 2001 ' de ' Film Gibi ' yi sunarken tanışmıştık ilk , ben sunuyordum , o da yapımcıydı .

Sunuculuğa yeniden dö ; nmek gibi bir dü ; şü ; nceniz var mı?
İki sene evvel bir proje daha yaptık , o da gü ; zeldi . Bö ; yle bir talep gelirse , cazipse olabilir .

Hiç ; deneyiminiz olmadığı halde bir anda sunucu olarak kamera karşısına geç ; tiniz , ç ; ok cesursunuz doğrusu . . .
Proje hoşuma giderse , parası da beni tatmin ederse , oyunculuk da yaparım .

HAYATIM Ç ; OK İLGİNÇ ;
Para sizin iç ; in ö ; nemli mi?
Tabii ki , vaktimi alıyor neticede . Daha evvel dizi projeleri geldi , sinema projeleri geldi , sıcak bakmadım hiç ; , ç ; ü ; nkü ; benim işim değil bir , ikincisi parası beni tatmin etmiyor , ç ; ok zaman alıyor . Ayrıca Tü ; rkiye ' deki dizilerin , filmlerin ç ; ok başarılı olduğuna inanmıyorum , tutanı var , tutmayanı var . . . İki bö ; lü ; m tutmadı mı , bıraktırıyorlar . Ayrıca oynayan bir adam da değilim karakter olarak . Neysem , oyum . Hayatım film olsa , bana deseler ki ' Kaya Ç ; ilingiroğlu ' nu oyna ' , işte o zaman Oscar alabilirim ama başka bir adamın hayatını oynamak zor .

' Hayatım film olsa ' dediniz , yazmayı hiç ; dü ; şü ; ndü ; nü ; z mü ; ?
Hayatımı belki bir gü ; n yazarım ama o gü ; n hâ ; lâ ; insanları ilgilendiriyorsam . İlgilendirmiyorsam nesini yazayım ki?

İlginç ; mi hayatınız?
Bana gö ; re ç ; ok ilginç ; , ç ; ok kısa sü ; rede ç ; ok şey yaşadım . Ç ; ok kısa da değil aslında , 45 yaşındayım .

45 yaşında , 45 hikayeniz oldu mu?
45 değil , 4 bin 500 hikaye bile ç ; ıkarabilirim . Hafızam gü ; ç ; lü ; dü ; r benim ama ' Şu an bir şey anlat ' desen , 45 değil , dö ; rt tane anlatamam . Enteresan , hayat ç ; ok hızlı geç ; iyor .

Ev hayatınız nasıl?
Vallahi ev hayatım ç ; ok gü ; zel , keyifli , mutlu . . . Bayağı birtakım şeyler değişti son senelerde , artık daha farklı bakıyorum hayata .

Olgunlaştığınızı mı sö ; ylü ; yorsunuz?
Ben her zaman olgundum , 18 yaşındayken bile olgundum ama gezmeyi , tozmayı severdim . Şimdi daha ç ; ok evde oturmayı seviyorum . Zaten saat 06 . 00 ' da kalkıyorum . 09 . 00 ' da ç ; ıkarım evden . Erken yatıyorum . Golf , bü ; yü ; k vaktimi alıyor . ' Hayatta en bü ; yü ; k hedefiniz ne? ' deseler , golfle ilgili bir iş yapabilmek derim . Hobiyi işe ç ; evirip para kazanmak var ya , ö ; yle bir şey yapmak isterim .


Gecce