Beren yoksa vizyon da yok

Çekimlerin tamamı İstanbul'da gerçekleşen "Mission İstanbul" adlı film, başrolde Türk oyuncu olmadığı için gösterilecek sinema bulamadı…

İki yıl önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hindistan'a yaptığı gezi sonrasında "Yeşilçam ile Bollywood işbirliği yapmalı" diyerek sinemacıları ortak projelere teşvik etmişti. Erdoğan'ın bu açıklamasının ardından Televizyon ve Sinema Filmi Yapımcıları Meslek Birliği, Mine Vargı başkanlığında Bollywood ile ortak yapımlara imza atmanın yollarını aradı.

Bir grup yapımcı da Hindistan'a giderek ortak film çekmek için girişimlerde bulundu. Olumlu gelişmeler üzerine Hintli yapımcı ve yönetmen Apoorva Lakhia soluğu İstanbul'da aldı ve 'Mission Istanbul' adını verdiği film için ortak yapımcı olarak Kaan Girgin'le anlaştı.

İş ünlü bir Türk oyuncuyu kadroya dahil etmeye gelince Beren Saat'e teklif götürüldü. Ancak Saat başrolü kabul etmedi. Bunun üzerine Hintli Shweta Bhardwaj'a rol verildi. Çekimlerinin tamamı İstanbul'da gerçekleştirilen 'Mission Istaanbul', Türkiye'de gösterime girmedi. Kadrosunda ünlü bir Türk oyuncu bulunmayan filme ilgi gösterilmeyeceğini düşünen dağıtımcılar, 'Mission Istaanbul' ile ilgilenmediler. Ne var ki iki ajanın İstanbul'daki maceralarını konu edinen film Hindistan ve Uzakdoğu ülkelerinde 50 milyon gişe yaptı.


Mynet