İstanbul'un gözde eğlence merkezleri reina ve sortie kapatıldı

İstanbul Boğazı'nda bulunan eğlence mekanlarına yapılan gürültü denetimleri sonucunda 8th Hill, Reina ve Sortie'nin yapılan bütün ikazlara rağmen sabah 05.00'a kadar yüksek sesli müzik yayınına devam ettiği ve sınır değerleri aşmaları nedeni ile üçer gün kapatma cezası aldığı bildirildi.

Bu mekanların 2-4 Haziran tarihleri arasında tamamen faaliyetten men edildiği, kararın uygulanmak üzere Beşiktaş Kaymakamlığı'na iletildiği belirtildi. Çevre ve Orman Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Bakan Veysel Eroğlu'nun talimatı üzerine İstanbul Boğazı'nda bulunan eğlence yerlerine İstanbul Çevre ve Orman İl Müdürlüğü tarafından 30 Mayıs 2010 tarihinde saat 01.00 - 04.00 arasında gürültü denetimi yapıldığı bildirildi.

Bu denetimler sonucunda üç eğlence yerine kapatma cezası verildiği ve bölgede gürültü kirliliği ile ilgili yapılan denetimlerin aralıksız sürdüğü bilgisi verilen Bakanlık açıklamasında, şöyle denildi:

"İstanbu'da yapılan denetimler sonucunda 8th Hill, Reina ve Sortie adlı eğlence yerlerine Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliği'nin 24'ncü maddesinin ihlal edilmesinden dolayı, 2872 sayılı Çevre Kanununun 15'nci maddesine dayanılarak üçer gün kapatma cezası verilmiştir. Karar, uygulanmak üzere Beşiktaş Kaymakamlığına iletilmiş ve adı geçen üç eğlence yeri, 3 gün süreyle (2 Haziran 2010- 4 Haziran 2010) tamamen faaliyetten men edilmiştir. Söz konusu eğlence yerleri, yapılan bütün ikazlara rağmen sabah saat 05.00'e kadar yüksek sesli müzik yayınına devam etmişler ve sınır değerleri aşmışlardır. Bölgede gürültü kirliliği ile ilgili denetimlerimiz aralıksız devam etmektedir."