Gülben Ergen: 'ailemi ihmal etmiyorum!'

Gülben Ergen, 'Çocuklar Gülsün Diye' yolculuğuna devam ediyor. Ünlü sanatçı, kampanya kapsamında ikinci anaokulunun açılışını Mardin-Nusaybin'deki Duruca Köyü'nde yaptı.

 
İkimiz de artık alyans takmıyoruz
Ç ; ocuklar Gü ; lsü ; n Diye Projesi ' nden başlayalım . . . Bir dernek kurmaya , anaokulları yapmaya nasıl karar verdiniz?

- Biz Hü ; rriyet ' le birlikte girdik bu işe aslında . . . İkizlerim Ares ve Gü ; ney ' in ilk fotoğraflarını birç ; ok yayın grubu istiyordu ama Hü ; rriyet profesyonel davrandı , dü ; nya starlarının yaptığı gibi bu fotoğrafları satın aldı . O alışverişle de derneğin temelleri atıldı .

Ö ; nce reklam olarak algılandı bu hareket tabii . . .

- Kim nasıl istiyorsa ö ; yle algılasın . . . Sonuca bakın siz . Tokat ' tan sonra Mardin-Nusaybin ' in Duruca Beldesi ' nde bir anaokulu daha aç ; tık . Zaten ne derlerse desinler , hiç ; bir olumsuz eleştiri yolumuzu kesemez . Bizim yolumuz ve hedefimiz belli ; bu anaokulları aç ; ılacak . Fazlası olur ama azı olmaz .

Amacınız ne?

- Ç ; ocuklara hayatı ö ; ğreten şey ö ; nce anne-baba , sonra okul ö ; ncesi eğitimdir . Dü ; nya Sağlık Ö ; rgü ; tü ; ' nü ; n verdiği verilere gö ; re , 0-6 yaş arasında ö ; ğrendikleriniz , karakteristik gelişiminizin yü ; zde 70 ' ini oluşturuyor . Yani okul ö ; ncesi eğitim , sağlıklı bireyler iç ; in bü ; yü ; k ö ; nem arz ediyor .

BU İŞTE &ldquo ; BEN&rdquo ; YOK , &ldquo ; BİZ&rdquo ; VAR

Sabahki konuşmanızda , pek ç ; ok yerde insanların ç ; ocuklarını anaokuluna bırakmak istemediğini sö ; ylediniz . Neden?

- Sebep anaokulu değil , anaokulu denen yerlerin nasıl olduğu . . . Ö ; nceki gezilerimizde ö ; yle kö ; tü ; anaokulları gö ; rdü ; m ki . . . Kazan daireleri gibi yerler . . . Oysa iyi anaokulu yaparsanız , oraya evlatlarını gö ; ndermeyecek anne-baba olmaz .

Ö ; ğretmenler nasıl atanıyor bu okullara?

- Milli Eğitim Bakanlığı , bizim de bilgimiz dahilinde ö ; ğretmen atamaları yapıyor .

Konser veriyorsunuz , albü ; m ç ; ıkarıyorsunuz , ü ; ç ; oğlunuz ve eşiniz evde sizi bekliyor . Neden Ç ; ocuklar Gü ; lsü ; n Diye?

- Şan şö ; hret , para , aile tamam da bunları ç ; ıkarırsan geriye ne kalıyor? Ben manevi haz aldığım , ç ; ok mutlu olduğum iç ; in Feride Edige ve Elvan Oktar ile bu yola baş koydum .

Sizi sevmeyenlerin de olacağını dü ; şü ; nü ; p , projeye zarar vermemek adına &ldquo ; iyisi bu projenin yü ; zü ; ben olmayayım&rdquo ; dediniz mi hiç ; ?

- Bu projenin ö ; zet sö ; zü ; , ben yok biz var! SMS atandan binlerce lira bağış yapana kadar herkes bizim kahramanımız . Beni sevmeyenler de projemize destek olabilmeli . Ç ; ü ; nkü ; anaokullarının yapımı 24 saat canlı olarak web sitemizden izlenebiliyor , 1 TL bile olsa her bağışç ; ığının adı okullardaki kahramanlarımız listesine yazılıyor . Yok bize destek olmayacaklarsa , Ç ; ağdaş Yaşamı Destekleme Vakfı ' na , TOÇ ; EV ' e , AÇ ; EV ' e , Baba Beni Okula Gö ; nder ' e destek olsunlar .

AİLEMİ İHMAL ETMİYORUM

Tokat ve Mardin ' in ardından Trabzon ' a geliyor sıra . . . Ya sonra?

- Trabzon ' u en geç ; ağustos başında aç ; acağız . Ondan sonra da Erzurum , Hatay ve Sinop var .

Kaç ; ç ; ocuk okutuyorsunuz şimdi?

- Biyolojik olarak ü ; ç ; ç ; ocuğum var ama kalben binlerce ç ; ocuğa sahibim .

İlk konuşmanızda ailenizin bir ay sizi vazgeç ; irmeye ç ; alıştığını sö ; ylediniz . Şimdi durum nedir?

- Ç ; alıştılar tabi , ama ben yine de yaptım . Ve yaptığım şeyden dolayı ç ; ok mutluyum .

Ailenizi ihmal ediyor olmayasınız . . .

- Hayır , ö ; yle bir şey olmaz tabii . . .

Son gü ; nlerde alyans takmadığınızı fark ettim .

- Merak etmeyin , bir sorun yok . Mustafa , kılıç ; ç ; alışmalarında onu zorladığı iç ; in ç ; ıkardı . O takmıyor diye ben de takmıyorum artık . Zaten erkekler yü ; zü ; ğü ; aksesuvar olarak gö ; rü ; yor . Mustafa saat bile takmayan biri , o yü ; zden bir şey demiyorum .

MANKEN OLMAK DEĞİL OKUMAK İSTİYORLAR

Bilge Kö ; yü ; ' nde tanıştığınız , anne-babalarını kaybetmiş dö ; rt genç ; kız sizi gö ; rmek iç ; in Diyarbakır ' dan kalkıp geldi . Sizinle İstanbul ' a gelmek istiyorlarmış . Ne yapacaksınız?

- Onlarla aç ; ılış ö ; ncesinde konuştuk . İstanbul ' a gelmekle sorunlarının ç ; ö ; zü ; lmeyeceğini ve kendilerini masallar diyarında bulmayacaklarını anlattım . Ama anladım ki Mardin onlara yetmiyor , akıllandıkç ; a ve bü ; yü ; dü ; kç ; e akılları , istekleri buralara sığmaz oluyor . Gö ; rü ; şmeye devam edeceğiz ve ne yapabileceğimize bakacağız .

Bilge Kö ; yü ; ' nde size en ç ; ok ne sordular?

- Katliam sonrası arkadaşlarından birç ; oğunu Darü ; şşafaka ' ya gö ; tü ; rmü ; şler . Onlar da &ldquo ; Gü ; lben abla senin evin Darü ; şşafaka ' ya yakın değil mi?&rdquo ; diye soruyor . Onlar da orada okumak istiyorlar , onlara ç ; ok ö ; zeniyorlar belli ki . Dersleri iyi olursa yardım etmeye ç ; alışacağız . Hedefleri manken olmak değil okumak .

PROJEYE DESTEK OLMAK İÇ ; İN

www . cocuklargulsundiye . org
Garanti Bankası şube Kodu : 395
Hesap No : TR970006200039500006211111
Turkcell SMS No : 1234
Vodafone SMS No : 2345

Gecce