Demet Akalın marş cezasını çekti!

Bodrum konserindeki sözleriyle ilginç bir ceza alan Demet Akalın '5 sayfalık' cezasını yerine getirdi


Demet Akalın'a, Bodrum konserinde “Diyarbakır'dan mı geldiniz? Dağdan mı? Moron moron bakıyorsunuz” sözleri nedeniyle İstiklal Marşı'nı 2 sayfa yazma ve 5 sayfa da yorum yapma cezası verilmişti. Akalın, cezasını yerine getirdi ve yazdığı yorumu, ünlülerin avukatı Ersan Taştekin aracılığıyla Bodrum 2. Sulh Ceza Mahkemesi'ne verdi. İşte 5 sayfalık yorumdan bazı pasajlar:

'Düşman karşısında bir ocak kalsa dahi hiçbir kuvvet vatanını ve bayrağını korumaktan alıkoyamaz bizleri'

Türk milletinin evlatları vatanlarını, yaşadığı toprakları kanından canından daha fazla seven insanlardır. Biz Türkler için vatan bayrak atalarımızdan almış olduğumuz kutsal emanetlerdir. Düşman karşısında bir ocak kalsa dahi hiçbir kuvvet vatanını ve bayrağını korumaktan alıkoyamaz bizleri.

Damarlarımızda dolaşan kan Hun imparatorluğundan Selçuklulara, Osmanlılara son olarak da cumhuriyetimizi kuran bütün dünya milletlerine ön ayak olmuş, Kurtuluş savaşımızla bize özgürlüğü kazandıran yüce Atatürk ve silah arkadaşlarından gelen kandır.

Bizim geçmişimizde ne soykırım nede başka uluslara, milletlere insanlık suçu işlememiş bir tarih vardır. Bulunduğumuz coğrafyada hiçbir zaman savaşlar eksik olmamış, kavimler arası çatışmalar bazen aylarca sürmüştür.

Atalarımız için söylenebilecek en kısa tarif hiçbir zaman hiçbir koşulda bayrağını yere düşürmeyen, vatanını işgal ettirmeyen bu uğurda gözünü kırpmadan canını verebilecek insanlardır denilir.

Ben ve mensup olduğum Türk milleti atalarımdan aldığım asil kan ve aynı düşünce ile vatanımızı hiçbir zaman sadece bir toprak parçası olarak göremeyiz.

Benim gitmediğim ülke yok diyebilirim. Ama herşeyinde vatanıma döndüğümde göklerde ilebelet dalgalanacak bayrağımı farkettiğimde hissettiğim tek şey bu ülkede doğmak ve bu ülkede büyümek bana yüce Allah'ın verdiği en büyük nimettir.

Edirne'den Kars'a, Sinop'tan Anamur'a kadar kutsal vatanımızın her karış toprağı için binlerce şehit verilmiştir.

Bu vatan toprağımız yüzyıllardan beri tüm dünyanın gözü üstünde olan son derece kritik ve jeopolitik bir durumdadır.

Benim maddi ve manevi tüm varlığım bu ülkede bulunduğum ve yaşadığım için yapılanabilmiştir.

Bir ramazan ayında İstanbul'a yolunuz düşerse ayyıldızlı bayrağımızın özgürce dalgalandığı, semalardan yükselen ezan sesinin altında oruç açmanın mutluluğunu tatmanızı isterim .Gerçekten özgürlük denen kavramının içi dolu sözlük tarifi ancak böyle bir şekilde yapılabilir. İnancım odur ki binlerce şehit görmüş vatanımızın toprakları üzerinde ay yıldızlı bayrağımız ilelebet dalgalanacaktır.

gazetevatan