Haluk Bilginer, son 30 yıldır hiç çalışmadığını söyledi

İngiltere'de yaşadığı dönemde hamallıktan garsonluğa kadar pek çok iş yapan Haluk Bilginer, son 30 yıldır hiç çalışmadığını söyledi: Birileri çalışmayayım diye bana para veriyor


Yüksel Aytuğ'un Kanaltürk ekranlarında hazırlayıp sunduğu 'Medyatik' programının bu haftaki konukları, 'Cuma'ya Kalsa' dizisinin oyuncuları; Haluk Bilginer, İnci Türkay, Aysun Kayacı ve Ümit Erdim'di. Ünlü oyuncular programda; oynadıkları dizi ve kendileriyle ilgili ilginç açıklamalarda bulundu. Haluk Bilginer, Aytuğ'un sorusu üzerine, dizide canlandırdığı 'Cuma' karakteriyle pek ortak noktalarının olmadığını söyledi: "Cuma'nın çocuklarla olan ilişkisiyle, benim kızım Nazlı ile olan ilişkimin benzerlikleri var tabii. Ama 'Cuma' gibi durmadan yalan söyleyen, sonra durumu kurtarmaya çalışan bir durumum yok."

GÜLEN'İ OYNAMIYORUM

1980-83 yılları arasında İngiltere'de yaşadığı dönemde hamallıktan tezgahtarlık ve garsonluğa kadar pek çok iş yaptığını belirten usta oyuncu, "Onlar benim çalıştığım yıllardı. Son 30 yıldır çalışmıyorum. Birileri çalışmayayım diye bana para veriyor. Bu çok önemli bir lüks gerçekten" diye konuştu. Mahsun Kırmızıgül'ün çektiği 'New York'ta Beş Minare' filminde rol alan Bilginer, Yüksel Aytuğ'un, "Filmde Fetullah Gülen'i mi oynadınız?" sorusuna ise şu yanıtı verdi: "Alakası yok, beyaz takkeyi gören herkes öyle zannetti ama değil. Mahsun bu hikayeyi yıllar önce anlatmıştı. Bu çok pahalı bir film ve büyük bir prodüksiyon. Mahsun'un çok güzel bir hikayesi var ve hikayesini iyi anlatıyor. 15 gün sonra filmi çekmeye gidiyoruz. Çok başarılı ve ilgi çekici bir film olacağını düşünüyorum."

İNCİ TÜRKAY:
Oyuncu olmak için Boğaziçi Üniversitesi'ndeki eğitimini yarım bırakan İnci Türkay, o günleri şöyle anlattı: "Babamla Boğaziçi'nden kaydımı almaya gittik. Müdahale etmek istememesine rağmen okulda, 'Kızım şu manzaraya bak, hiçbir şey için değilse bunun için bitir şu okulu' dedi. Ama ben oyunculuğa tutulmuştum."

AYSUN KAYACI:
'Cuma'ya Kalsa'da 'Çiğdem' karakterini oynayan Aysun Kayacı, mankenliğin kilometre işi olduğunu söyledi: "Ne kadar iyi defilede, ne kadar podyumda yürüdüğünüz önemlidir. Bununla orantılı olarak iyi olursunuz. Defile yapılmadığı için, mankenlik artık eskisi kadar popüler değil." Kayacı, bir dönem televizyon programlarında söylediği sivri lafların hatırlatılmasına da tepki gösterdi: "Bunlar üç-dört yıl önce yaşandı, artık bunlardan söz edilmesini istemiyorum. Sosyal ve siyasal konulara artık kayıtsız kalıyorum, hiç ilgilenmiyorum. Çünkü birilerinin ardına takılanlar daha makbul oluyor bu memlekette!"

Sabah