Evlilik planı var ama vakit yok

Aşkın insanı mutlu eden en baş öğelerden biri olduğunu söyleyen Rojda Demirer, 'Aşkı seviyorum' dedi.


'Melekler Korusun' dizisinde 'Esin' karakterini canlandıran Rojda Demirer, 1.5 yıldır aşık olduğunu söyledi ve ekledi: "Aşkı seviyorum... Aşık olduğum zaman gerçekten hayata başka bakıyorum. Yapamayacağım şeyleri bile aşıkken yapabileceğime inanıyorum." Atasay Magazin dergisi için Aslı Tandoğan'ın sorularını yanıtlayan Rojda Demirer, hakkında merak edilenleri anlattı.

Kendinizi birkaç kelimeyle anlatsanız...
Disiplinli, dost canlısı ve insanlara çok fazla değer veren birisi... Herhangi birinin işine karşı yaptığı saygısızlık, beni inanılmaz derecede sinirlendirir. Bu biraz da küçük yaşta aldığım eğitimden kaynaklanıyor. Çok dost canlısı olduğumu söyleyebilirim. İlk başta soğuk ve zor yaklaşılabilir biri olarak görünsem de, sıcakkanlıyımdır aslında. Tek kötü yanım, herkese çok değer veririm. Biraz fazla güveniyorum galiba insanlara...

EVLİLİK PLANI VAR AMA VAKİT YOK

Aşk sizce ne anlama geliyor?
Aşk bence insanı gerçekten mutlu eden en baş öğelerden biri... Beni çok mutlu eden, içimi yaşam sevinci ile dolduran, her şeyi yapabilirim enerjisi veren bir şey. Aşk benim hayatımda çok önemli bir yerde. Aşkı seviyorum... Aşık olduğumda yapamayacağım şeyleri bile yapabileceğime inanıyorum.

Aşık mısınız peki? Evlilik planları var mı?
Evet aşığım... 1.5 sene oldu. Her güzel giden ciddi ilişkide olduğu gibi evlilik planlarımız var ama dizi çekimlerinden dolayı henüz netleşmiş bir tarihimiz yok. Hayırlısıyla diziyi bitirirsem, özel hayatımla ilgilenebileceğim.

Konservatuar mezunusunuz... Oyunculuğa ilk adım atışınız nasıl oldu?
Çok tesadüfi oldu. 8 yaşındaydım, piyano dersleri alıyordum. Hocam çok yetenekli olduğumu, TRT Ankara Radyosu koro sınavlarına girmemi istedi. Biz de başvurduk. Ancak koro-piyano değil de, çocuk saati için seslendirme sınavı açıldığını öğrendik. Annem 'gelmişken şansımı denememi' söyledi. Yaşım da tutuyordu, böylece girdim sınava. Beş aşamalı sınavdan sonra yaklaşık bin kişi arasından 30 çocuk seçildi. Çok önemli hocalardan diksiyon dersleri aldık. Radyo tiyatrosu yaparak başladım çocuk saatine.... Bir daha piyano çalmak için vaktim olmadı ama böyle bir şeye vesile olmuş oldu piyano. Oyunculuk hayatımı başlattı...

Gelen projeleri nasıl değerlendiriyorsunuz? Kriterleriniz nedir?

İlk etapta yapım şirketine bakıyorum. Güvenilir, iyi bir yapım şirketi ise görüşmeye gidiyorum. Kadroyu öğreniyorum, senaryoyu okuyorum, oynayacağım role bakıyorum, son olarak da oyuncu kadrosuna bakarak karar veriyorum.

Ne tarz projelerde yer almak istiyorsunuz?
Başlarda masum bir suratım olduğu için hep iyi kız rollerini oynarken sonrasında farklı karakterleri de oynamaya başladım. İki kız kardeşin hikayesini konu alan 'Candan Öte'de şımarık, asi, arada kafası fesatlığa çalışan kötü kızı oynadım. Bu rol benim hoşuma gitmişti, çünkü daha farklı bir rolde oynamak istiyordum ve yapımcımız da bunu biliyordu. Anne rolünü oynadım birkaç kere. 'Ağa Kızı'nda köylü kızını canlandırdım. Bundan sonra daha da kendimi geliştirebileceğim, uç noktaları olan roller oynamak istiyorum.

TİYATRO HEP OLACAK
Tiyatro devam ediyor mu peki?

İki sene önce 'Sevgili Dünürüm'ü çekerken tiyatrodan istifa etmek zorunda kaldım. Tempomuz çok yoğun olduğu için istemeyerek de olsa bırakmak durumunda kaldım. Bu sene BKM'de yeni bir oyuna başlamıştık ama daha sonra oyuncu kadrosundan birilerinin çıkması nedeniyle, ara vermek zorunda kaldık. Devlet Tiyatrosu'ndan da yeni bir teklif geldi ama maalesef çekimlerimin çok yoğun olması nedeniyle kabul edemedim. Ama tiyatro olacak mutlaka. Benim yuvam orası ve inşallah devam edeceğim.

Kral Magazin