Hayatımı Yılmaz Güney'e borçluyum!

Yeşilçam'ın ünlü aktristi Hülya Koçyiğit'ten geçmişe dair açıklamalar...

 
Ü ; nlü ; oyuncu Hü ; lya Koç ; yiğit , gazeteci Bilal Ö ; zcan ' ın sunduğu ' Laf Aramızda ' programında , 1973 yılında ç ; evirdikleri filmde kendisinin kö ; r olmaktan son anda kurtulduğunu , ancak oyuncu Hü ; seyin Peyda ' nın tek gö ; zü ; nü ; n kö ; r olduğunu sö ; yledi .

Ü ; nlü ; oyuncu Yedikule Zindanları ' nda ç ; evrilen ' Rabia Hatun ' filminde arkın kırılan camı yü ; zü ; nden aldığı ultraviyole ışınları yü ; zü ; nden ü ; ç ; gü ; n bir şö ; y gö ; remediğini , tedaviyle son anda iyileştiğini belirtirken , ' Bü ; yü ; k panikler geç ; irdim , ç ; ok korktum . Hatırlamak bile istemiyorum , epey bir tedaviden sonra gö ; rebildim . Maalesef Hü ; seyin Peyda gö ; zü ; nü ; kaybetti . İş kazası deyip geç ; tik , sigorta yok , herhangi bir gü ; vence yok &hellip ; ' diye konuştu .

Ç ; OCUKKEN CUMHURBAŞKANI İNÖ ; NÜ ; ' YLE TANIŞTIM

Daha henü ; z sahne hazırlanmamıştı , Cumhurbaşkanımız rahmetli ınö ; nü ; ' yü ; gö ; rebilmek iç ; in koridorlarda koşuşturuyordum . Bir kapı vardı , aç ; tım bir anda bö ; yle karşımda gö ; rü ; nce burun buruna geldik ama o kadar . Bir anda hemen korumalar falan etrafında harekete geç ; tiler o da beni sevdi , saç ; larımdan okşadı , ' ahh kü ; ç ; ü ; ğü ; m nereye bö ; yle? dedi &hellip ; Tabii mahç ; up oldum , artı kafamı kaldıramadım hem de bu kadar yakından onu gö ; rmü ; ş olduk , daha sonra da gö ; steriyi izledi &hellip ;

YILMAZ GÜ ; NEY HAYATIMI KURTARDI

Ç ; ok gü ; ven duyabileceğiniz bir insandı . Sinema tutkunuydu , ç ; ok karizmatik bir aktö ; rdü ; . Ç ; ok sevecenlikle yad ediyorum kendisini nur iç ; inde yatsın . Kahramandı aynı zamanda &hellip ; Zeyno filminin ç ; ekimleri sırasında beni gelin kıyafetimle dü ; ğü ; nden kaç ; ırıyor ve at sırtında sahnelerimiz var , kaç ; ış sahnelerimiz var . Ç ; alıştığımız mekan taşlarla dolu bir mekan . Yerler kumluk değil , dü ; z bir arazi değil . Taşlı bir arazi ve takdir edersiniz ki orada kö ; yde bulunmuş bir at yani netice de bu işlere hiç ; alışık olmayan bir at . Fakat atı sü ; rmeye alışık olan bir Yılmaz Gü ; ney &hellip ; Bir yandan kamera ç ; alışıyor , Bana seslendi , ' Hü ; lya bana sıkı tutun , ç ; ü ; nkü ; dü ; şü ; yoruz ' dedi ve bunu dediği anda zaten dü ; ştü ; k . Meğerse atın eğerinin bağlı olduğu yer aç ; ılmış . Atın eğeri atın sırtından kaymış . Dü ; şü ; yoruz dedi , bana sıkı tutun dedi , benim ü ; zerime dü ; şmeye ç ; alış dedi . Yani o anda bile Kendi hayatı sö ; z konusuyken beni korumaya , kurtarmaya ç ; alıştı , hayatımı kurtardı . Hiç ; bir zaman unutabilir miyim ben bö ; yle bir insanı . O , hem sinemamız iç ; in bü ; yü ; k bir deha ama insan olarak da bö ; ylesine gü ; zel bir kalbi olan zarif bir insandı . Nur iç ; in de yatsın .

YILMAZ GÜ ; NEY , AFİŞTE İSMİ BENDEN SONRA YAZILDIĞI İÇ ; İN FİLMİN AFİŞİNİ KURŞUNLADI

Bir dö ; nem İstanbul dışına gö ; nderiliyor yani sü ; rgü ; n gibi . Daha sonra Anadolu ' dan yeniden doğuyor . Ö ; yle bir doğuyor ki Anadolu ' da gişe rekorları , hasılatları yapıyor . Daha henü ; z filmleri ıstanbul ' da gö ; sterime başlamamış ama Adana ' da , Ege ' de ve Doğu ' da mü ; thiş ilgi gö ; rü ; yor Ç ; irkin Kral . ıstanbul sinemalarında onun filmlerini gö ; stermiyorlar . ıstanbul ' da filmlerinin gö ; sterebilmesi iç ; in bizim gibi , yani İstanbul seyircisinin alışık olduğu bir oyuncu olması gerekir . Tabiiki o da kolay karar veremedi herhalde , ben de kolay karar veremedim aynı filmde oynamaya . Filmden sonra o beklemiş ki afişte kendi ismi ilk ö ; nce yazılacak . Ben de tabii doğal olarak kendi ismimin yazılacağını biliyorum . Filmin gö ; sterileceği sabah , sinemanın ö ; nü ; nden geç ; erken afişlerde kendi adının yazılmadığını gö ; rdü ; ğü ; iç ; in bir anda tepki gö ; stermiş buna . Tabii benim sonradan duyduğum bir şey bu . Harbiye ' de Şan Sineması ' ndaki afişteki ismini tabancayla kurşunlamış .

BUZ ERıMıŞ , TALAT BULUT ' LA IRMAĞA DÜ ; ŞECEKTİK

Bir ç ; ok tehlikeler atlattım ve bir ç ; ok şeyler taşıyorum vü ; cudumda ama en bü ; yü ; k korkum ' Ferman ' filmini ç ; ekerken oldu . Ağrı ' da ç ; ektik . Biz gittiğimiz zaman saç ; aklardan akan buzlar insan vü ; cudu kadar kalın ve ç ; ok uzundu . Ama bir hafta iç ; inde bir lodos oldu , buzlar eridi . Ona gö ; zlerimizle şahit olduk . Aynı zamanda akan nehir ö ; ylesine buz tutarmış ki , ü ; zerinden kamyon geç ; ermiş . Bu garantiyi de verdiler , biz de sahne icabı nehrin ü ; zerinden geç ; iyoruz kızakla . Talat Bulut ve ben . Kamera ç ; alıştı ve biz geç ; tik karşı tarafa ve işimiz bitti dö ; neceğiz . Dö ; nerken o nehrin ü ; zerinden geç ; tiğimiz kızak izlerinde derin derin su birikintileri gö ; rdü ; k . Sonradan geldik sorduk . . Dediler ki hakikatken buz erimiş . Kırılıp iç ; ine bizi alsaydı ne olurdu? At , Talat , ben hep beraber o suyun iç ; inde kalabilirdik .

BEN KURTULDUM , HÜ ; SEYİN PEYDA KÖ ; R OLDU


Bir defasında kö ; r olma tehlikesiyle karşılaştım . ' Rabia Hatun ' filminde . Yedikule zindanlarında ç ; ektiğimiz bir sahnenin neticesinde . Kullandığımız ark lambaları ultraviyole ışınları yayıyordu . Ancak , ö ; nü ; nde cam olduğu ve ışınların zararını ö ; nlediği iç ; in kullanabiliyorduk . Cam kırılmış , ultraviyole ışını direk olarak gö ; zü ; mü ; ze gelmiş . Rahmetli Hü ; seyin Peyda ve ben , birimiz sol gö ; zü ; mü ; zü ; , birimiz sağ gö ; zü ; mü ; zü ; kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya kaldık . Ü ; ç ; gü ; n bir şey gö ; remedim . Bü ; yü ; k panikler geç ; irdim , ç ; ok korktum . Hatırlamak bile istemiyorum , epey bir tedaviden sonra gö ; rebildim . Maalesef Hü ; seyin Peyda gö ; zü ; nü ; kaybetti . İş kazası deyip geç ; tik , sigorta yok , herhangi bir gü ; vence yok &hellip ; ( Mynet )