Norveç, Manga'ya yoğun ilgi gösterdi

Türkiye'yi 55. Eurovision Şarkı Yarışması'nda temsil edecek olan Manga grubu, Norveç'in en zengin bölgesi Barum'daki Eiksmarka Okulu'nu ziyaret etti.

Oslo'da düzenlenen 55. Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye'yi ''We Could Be The Same'' adlı parçayla temsil edecek Manga, Norveç'in en zengin bölgesi Barum'daki Eiksmarka Okulu'nu ziyaret etti.

Manga Grubu'nu, okul girişinde yüzlerce Norveçli öğrenci Türk bayrakları ile karşıladı. Yoğun ilgi karşısında şaşıran Manga Grubu'nun çevresini, otobüsten iner inmez imza isteyen çocuklar sardı. Şaşkınlıkları sevince dönüşen grup üyelerinin çocuklarla kısa sürede kaynaştığı gözlendi. İmza için kağıdı olmayan çocukların kollarını ve suratlarını imzalatmaları da dikkati çekti.

Okul Müdürü Svein Dyrhaug, karşılamada yaptığı konuşmada, Türkiye'den övgüyle bahsetti. Türklerin dünyanın en misafirperver insanları olduğunu anlatan Dyrhaug, 1970'te gittiği İstanbul'da içtiği çayın tadının hala damağında olduğunu söyledi.

Eiksmarka Okulu'nun Norveçli 6. sınıf öğrencileri, Manga Grubu üyeleri ve Türk delegasyonuna, kendilerinin hazırladığı köfte, pide, tarama ve musakkadan oluşan Türk yemeklerini ikram etti.

Okulun spor salonunda toplanan yüzlerce öğrenci, Manga'nın önce Norveçce söylediği şarkılar, daha sonra da Eurovision Yarışması'nda seslendireceği ''We Could Be The Same'' parçasıyla coştu.

Manga Grubu, daha sonra tanıtım CD'lerini imzalayarak çocuklara dağıttı.

star