Perihan Savaş'ın bu sözleri çok kızdıracak

Ünlü oyuncu Perihan Savaş, yeni dizi oyuncuları hakkında çarpıcı açıklamalar yaptı


Geçtiğimiz günlerde düzenlenen bir festivalde onur ödülü alan Perihan Savaş, yeni ünlülerle aralarında büyük fark olduğunu söyledi. Savaş, “Halk, sinemaya gönül veren Yeşilçam emekçilerini isimleriyle biliyor, onlar ise dizilerdeki adlarıyla çağrılıyorlar” dedi...

Ankara’da gerçekleşen 1. Yeşilçam Filmleri Festivali’nde Onur Ödülü alan Perihan Savaş, genç neslin gösterdiği ilgiden oldukça hoşnut. Aldığı ödülün anlamı karşısında oldukça etkilenen Savaş duygularını şöyle dile getirdi: “Bu benim için çok önemli bir ödül. Gençlerin Yeşilçam’ı bu kadar iyi takip etmeleri, Yeşilçam’da emeği geçen insanları tanımaları ve onlara hürmet etmeleri beni çok duygulandırdı. Oradaki konuşmalar o kadar güzeldi ki... Bütün gençler Yeşilçam tarihini ezbere biliyordu. Çok duygulandım.”

İSİMLERİNİ BİLE BİLMİYORLAR


Dizilerde kısa zamanda yakalanan şöhretin geçici olduğunu ve bu popülaritenin uzun sürmeyeceğini ifade eden Savaş, Yeşilçam oyuncularıyla dizilerde şöhreti yakalayan oyuncular arasındaki farkı şöyle açıkladı: “Bizler gerçekten bu işi severek yaptık. Parayı üçüncü, dördüncü planda bırakarak yaptığımız işlerdi. Biz sinemaya gönül verdik. Şimdi bizlere gösterilen hürmeti o sevginin bir uzantısı olarak görüyorum. Bizim isimlerimizi teker teker hatırlıyorlar ama dizideki oynayanları dizideki isimleriyle hitap ediyorlar. Bu hoş bir şey değil.”

POPÜLARİTE UZUN SÜRMEZ


Yeşilçam’ın başarısının bu noktada ortaya çıktığını belirten ünlü sanatçı, “Popülerlikle bizlerden daha öndeler, bizden çok daha iyi para kazananlar var. Her yerde onlar gözüküyor ama emek çok başka bir şey. Halk, emek verenleri iyi biliyor. Son dönemde popüleriteye önem verilmeye başlandı ama çok uzun süreceğini sanmıyorum. Çünkü gençler değerlerine sahip çıkıyor” şeklinde konuştu.

TORUNUMA YABANCI iSiM KOYDURMAM


Ünlü oyuncu Perihan Savaş, Köşebaşı Kebap ortaklarından Volkan Aktaş ile evlenen İbrahim Tatlıses’ten olan kızı Melek Zübeyde’nin üç ay sonra doğacak erkek bebeğinin sevincini yaşıyor. Ağustosta anneanne olacak olacak olan Savaş, “Herkes torun başka bir şey diyor. Ben de heyecanla torunumu bekliyorum. İsim konusunda netlik kazanan bir şey yok. İsmi çocuklarımız karar verip koyacaklar ama torunuma yabancı isim koydurmam. Klasik isim koyacaklardır. Doğum Türkiye’de olacak” dedi.(BUGÜN)