Tuğçe Kazaz: 'Hollywood'dan teklif alıyorum!'

Bir mayo firmasının 2010 koleksiyonu için objektif karşısına geçen Tuğçe kazaz, hedefinin Gisele Bundchen ya da Kate Moss gibi modellik yapmak olduğunu söyledi.


Uzun süredir ortalarda görünmeyen Tuğçe Kazaz, bir mayo firmasının yeni yüzü olarak karşımıza çıktı. Milano’da yaşayan ve çok huzurlu olduğunu belirten güzel manken, “Amacım, dünya modasında Türk manken markası olarak tanınmak” diyor

10 yıl önce Elite Model Look yarışmasında 2. olduğunda henüz 18 yaşında bir basketbolcuydu Tuğçe Kazaz. Bir yıl sonra Miss Turkey 2001 oldu ve hem mankenlik kariyeri hem de özel hayatındaki çalkantılarla adını hafızalarımıza kazımaya başladı. Önce Kenan Doğulu’yla 2 yıl süren bir aşk yaşadı. Bu aşk onu hep gündemde tuttu, defilelerin vazgeçilmez modeli haline geldi. İkili ayrıldıktan sonra özel hayatı hakkında çok şey yazıldı ama o umursamadı, yoluna devam etti.

Ta ki Yunan oyuncu Yorgos Seitaridis’e âşık olana kadar... Tuğçe Kazaz aşkı uğruna dinini değiştirip Yunanistan’a yerleşince her Türk ailesinin evinde tartıştığı bir manken haline geldi. Haber bültenleri, gazeteler aylarca bu olayı yazdı. O da sivri açıklamalarıyla medyayı beslemeyi sürdürdü. 3.5 yıl evli kalan Kazaz’ın adı ardından Fransız yönetmen Ramin Matin’le anıldı. Hatta fotoğrafları manşetleri süsledi. Ama o hep sustu. Son bir yıldır da sadece işiyle gündeme geliyor.

Artık özel hayatı hakkında hiçbir soruya cevap vermiyor. Milano’da dünyaca ünlü bir model olmak için çalışan Kazaz, Sunset Mayo’nun yeni yüzü oldu ve Koray Birand’a birbirinden güzel pozlar verdi. Biz de Türkiye’de olmasını fırsat bilip Tuğçe Kazaz’la yeni hayatını konuştuk.

Türkiye’de mankenlik mesleği eski önemini kaybetmişken siz büyük firmaların çekimlerinde yer alıyorsunuz. Neden sizi tercih ediyorlar?
Bunu firmalara sormak lazım, ama ben mesleğimi çok ciddiye alıyorum, bunu söyleyebilirim. Mankenlik, sadece podyuma çıkmak ve güzelliğini sergilemek değildir. Ciddi bir disiplin ve her an yenilenmenizi ister. Taşıdığınız kıyafeti de hissetmeniz ve tanımanız gerekir. Mesleğimi daha iyi yapabilmek için Milano’da yaşıyorum. Her sabah 7.00’de kalkıp iki saat spor yapıyorum. Herkesin yediği şeyleri yiyemiyorum. Mesleğimle ilgili eğitimler alıyorum. Uluslararası piyasada var olabilmek için dil öğreniyorum. Çalıştığınız zaman da mutlaka karşılığını alıyorsunuz.

Yani “En iyi manken” olarak anılmanın sırrı çok çalışmak mı?
İyi bir manken olduğunuza siz değil, modacılar, tasarımcılar, koreograflar karar verir. Ama disiplin, çalışmak, profesyonellik ve doğallık iyi bir model olmanın olmazsa olmazlarıdır.

Victoria’s Secret’ın meleklerinden biri olacağınızı duyduk...
Bunun için kesin olarak bir şey söyleyemem. Henüz görüşmelerimiz devam ediyor.

28 yaşındasınız, Türkiye’nin en iyi modelleri arasına adınızı yazdırdınız. Bundan sonraki hedefiniz ne?
Amacım, dünya modasında Türk manken markası olarak tanınmak.

‘KALBİM BOŞ, ÂŞIK DEĞİLİM’

Hollywood’dan Eva Mendes’le aynı filmde oynamak için teklif aldığınız söylendi. Peki, bu doğru mu?
Hollywood’dan teklif alıyorum. Zaten sadece oradan değil, Türkiye’den de pek çok yönetmenden film teklifi aldım. Ancak şu anda oyunculuğumu sinema sektörüne girmek için yeterli bulmuyorum. O nedenle Milano’da modellik kariyerimi sürdürürken oyunculuk eğitimi de alıyorum. Ancak ilk hedefim moda dünyasında istediğim noktaya gelmek.

Yorgos Seitaridis’le evlenip din değiştirdikten sonra Türkiye gündemine oturdunuz. Boşandıktan sonra da tekrar din değiştirdiğiniz yönünde haberler çıktı. Sonra Fransız yönetmen Ramin Matin’le adınız anıldı. Ardından da Kenan Doğulu’yla barıştığınıza dair haberler çıktı. Açıkçası kafamız karıştı. Nedir tüm bu çıkan haberlerin aslı?
Özel hayatımla ilgili hiçbir soruya cevap vermiyorum.
Çok ama çok çalışıyorum ve sadece işimle ilgili konuşmak istiyorum.

Peki, şu anda âşık mısınız?
Kalbim boş, âşık değilim. Paris Moda Haftası’nda her modelin rüyası olan markalar için podyuma çıktım. Kalbimi bu olay hızlı hızlı çarptırdı.

Bir dönem aynı podyumu paylaştığınız manken arkadaşlarınızın çoğu evlendi ve çocuk sahibi oldu. Sizin böyle bir isteğiniz yok mu?
Modellik kariyerime yönelik hedeflerim şu anda buna izin vermiyor. İstediğim noktaya ulaştıktan sonra neden olmasın?

‘Milano’da çok huzurluyum’
Türkiye’nin en ünlü modellerinden biri olan Tuğçe Kazaz, şansını hep yurtdışında denemenin yollarını aradı. Daha önce New York’a giden güzel manken bir yıldır Milano’da yaşıyor. “Türkiye’de modelsen, hayata eksi 2’den başlıyorsun” diyen Kazaz, toplumda mankenlik mesleğinin kötü algılandığını düşünüyor. Sokakta rahat yürüyebildiği bir hayat sevdiğini belirten manken, “Milano’da ünlü hayatı yaşamıyorum ve çok huzurluyum” diyor.

Üç gün boyunca poz verdi

Sunset Swimwear 2010 koleksiyonunun yeni yüzü olan Tuğçe Kazaz, Antalya’da üç gün boyunca objektiflere poz verdi. İlk defa mayo çekimini kabul eden Kazaz, “masumiyet, romantizm, kendine güven ve aşk” unsurları ile örtüştüğü için firma tarafından seçildi. 65 kişilik ekiple çalışan Kazaz, profesyonel tavırları ve keyifli haliyle dikkat çekti. Kazaz’ın Sunset için verdiği muhteşem pozlar bugün piyasaya çıkan OK! Dergisi’nde...