Sezen Aksu New York Carnegie Hall salonunda ihtişamlı konseri

Sezen Aksu, New York'ta dünyaca ünlü "Carnegie Hall" salonunda ihtişamlı bir konser verdi.

Sezen Aksu, ünlü besteci ve piyanist Fahir Atakoğlu ve Atakoğlu'nun yönetimindeki orkestra eşliğinde, Carnegie Hall'in yaklaşık 3 bin kişilik ''Isaac Stern Auditorium'' salonunun tıklım tıklım dolu olduğu konserde, hayranlarını 2,5 saat boyunca unutulmaz şarkılarıyla coşturdu, sık sık espri yaparak hayranlarınıda güldürmeyi eksik etmedi.

Sahneye önce açık krem rengi, ardından siyah olmak üzere iki şık gece elbisesiyle çıkan Sezen, konsere Fahir Atakoğlu'nun bestesi "Lal" şarkısıyla başladı. Aksu, Onno Tunç'un besteleri "Geri Dön" ve "Sen Ağlama" parçalarını söylerken tüm dinleyenler kendisine bir ağızdan eşlik etti. Şarkıcı, 1996 yılında bir uçak kazasında yaşamını yitiren Onno Tunç'u konser sırasında zaman zaman andı ve onunla paylaştıkları gizli anılarını hayranlarına anlattı.

Aksu'nun konserde söylediği "Alaturka", "Şinanay", "Hadi Bakalım Kolay Gelsin", "Rakkas" gibi hızlı şarkılarında tüm dinleyenler alkışlarla tempo tuttu ve eşlik etti. Aksu neşeli şarkılarının yanı sıra "El Gibi", "İstanbul İstanbul Olalı", "Kalbim Ege'de" gibi çok sevilen duygu yüklü şarkılarını sevenleriyle paylaştı.

Aksu'nun sahneye şarkı söylemek için çağırdığı vokalisti Nurcan Eren de Aksu'nun "Gel Gel Sarışınım Gel" adlı parçasını söylerken ayakta alkışlandı.

Konser sırasında hayranlarının büyük sevgi gösterisinde bulundukları Aksu ile dinleyenleri arasında tüm gece esprilerle karışık sıcak bir diyalog yaşandı. Aksu dinleyicilerine "beraber yaşadıkları bu güzel yol arkadaşlığı ve aralarındaki derin ve insani ilişki için binlerce kez teşekkür etmek istediğini'' belirtti ve "Allah'ın kendisine bunu nasip etmesinden" dolayı çok mutlu olduğunu dile getirdi.

Zaman zaman esprilerinde Türkiye'de yaşanan "açılım sürecine" de göndermelerde bulunan Sezen Aksu, Romanlarla ilgili olarak "Hiçbir veri yok elimizde bir insanı başka bir insandan üstün tutmak için" dedi. Aksu'nun bu sözleri de salonda alkış aldı. Müziğin ve paylaşılan şarkıların her zaman insanları barış içinde bir araya getirdiğini belirten Aksu, konser sonunda tüm izleyenlerine teşekkür ederek "İnşallah siz de beni buradan ayrılırken güzel hatırlarsınız'' deyince büyük alkış aldı.

Aksu'nun sahnede övgüyle söz ettiği ve zaman zaman esprili bir şekilde takıldığı Fahir Atakoğlu da konser sırasında bestelerini çaldı. Atakoğlu'nun özellikle "Sarı Zeybek" bestesini çalması üzerine salonda büyük alkış koptu.

Aksu, konserin sonunda yoğun istek üzerine yeniden sahneye dönerek iki parça daha seslendirdi. Sezen'in Carnegie Hall'de söylediği son parça "Arkadaş" oldu ve konserin sonunda uzun süre ayakta alkışlandı.

Konsere Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Ertuğrul Apakan ve eşi Lale Apakan, New York Başkonsolosu Mehmet Samsar ve eşi Feruze Samsar ile oyuncu Meltem Cumbul da teşvik etti.

ABD'nin İngilizce yayın yapan Türk dergisi "TurkofAmerica" ile "GNL Entertainment"ın ortaklaşa organize ettiği ve kurumsal sponsorluğunu merkezi Washington'da bulunan Türk Kültür Vakfı'nın (Turkish Cultural Foundation) yaptığı Sezen Aksu konserler dizisinin sonuncusu bu gece New Jersey'in Newark kentindeki Prudential Hall'deki konser olacak.