Şevval Sam: Gerekirse sokakta mendil açıp şarkı söylerim

Siyah Beyaz adlı sinema filmi ile tekrar beyaz perdede rol alan Leman Sam'ın kızı Şevval Sam çarpıcı açıklamalarda bulundu.

  On parmağında on marifet olan bir kadın , Şevval Sam . Şimdilerde Siyah Beyaz adlı filmiyle izleyicinin karşısına ç ; ıkmaya hazırlanıyor . Sam &ldquo ; Filmin kadrosu o kadar iyi ki benim iç ; in ç ; ok bü ; yü ; k bir deneyim oldu . O yü ; zden gişe yapmasa bile umurumda değil&rdquo ; dedi .

Şevval Sam hayatımıza , bir dö ; neme damgasını vuran Sü ; per Baba dizisindeki Deniz ö ; ğretmen rolü ; yle girdi . Doğal gü ; zelliği ve sıcak gü ; lü ; msemesiyle genç ; yaşında , tü ; m Tü ; rkiye ' nin dikkatini ç ; eken Şevval Sam ' ın duru gü ; zelliğinin yanı sıra on parmağında on marifeti olduğunu ö ; ğrenmemiz de uzun sü ; rmedi .

O kimi zaman beline peştamalını takıp dolaşan bir Karadeniz kızı oldu . Gü ; zel sesiyle sö ; ylediği Karadeniz tü ; rkü ; leri dilden dile dolaştı . Kimi zaman ise konserlerinde sö ; ylediği Kü ; rtç ; e , Ermenice , Azerice tü ; rkü ; lerle tek bir kimliğe ait olmadığını gö ; sterdi . Şimdilerde bir arabesk albü ; m hazırlığında olduğunun mü ; jdesini veren Sam , bu kez beyazperdede karşımıza ç ; ıkıyor . Tuncel Kurtiz , Nejat İşler , Derya Alabora , Erkan Can gibi başarılı oyuncularla birlikte rol aldığı Siyah Beyaz filminde yalnız bir iş kadınını canlandırıyor .

MARİFET İLTİFATA TABİDİR


&bull ; Siyah Beyaz ' da kariyerine dü ; şkü ; n yalnız bir iş kadınını canlandırıyorsunuz . Rolü ; nü ; zden bahseder misiniz?

Kariyer peşinde olduğu iç ; in ç ; ocuk sahibi olamamış , hafif maskü ; len ama kadınsı ö ; zelliklerini de yitirmemiş Ayten karakterini canlandırıyorum . Ö ; zgü ; rlü ; ğü ; ne ve dostlarına dü ; şkü ; n , Siyah Beyaz adlı mekana giden ve kendini oradaki grupla tamamlanmış hisseden bir karakter . Yalnızlık , dostluk ve aidiyet filmi . Hatta kendi aramızda film iç ; in artı 35 sınırı koyduk espriyle . Ç ; ü ; nkü ; o yaş grubunu keyiflendirecek bir film .

&bull ; Filmde Tuncel Kurtiz , Erkan Can gibi deneyimli isimler yer alıyor . Kabul etmenizdeki en bü ; yü ; k neden kadronun iyi olması mıydı?


Aslında kadroya dahil olmamın hikayesi ç ; ok komik . Nejat ( İşler ) bir gü ; n beni aradı . ' Bir film iç ; in dü ; şü ; nü ; lü ; yorsun , programın nasıl? ' dedi . O sırada İzmir ' de konserdeydim . ' Konserin ardından Kaz Dağları ' na Tuncel ( Kurtiz ) Abi ' nin yanına uğrayacağım . İstanbul ' a dö ; nü ; nce konuşuruz ' dedim . O da ' Aa ne gü ; zel işte . Tuncel Abi de var filmde ' dedi . Tamamen tesadü ; f oldu yani . Tuncel Abi ' nin yanına gittiğimde bana ' Senin bu filmde mutlaka olman lazım ' dedi . Benim iç ; in ç ; ok bü ; yü ; k bir deneyim oldu ve bu film hiç ; gişe yapmasa bile umurumda değil .

&bull ; Bu filmle ilgili hedefiniz ne? Ö ; dü ; l derdiniz var mı?

Marifet iltifata tabidir . Gerç ; ekten marifetli bir iş yaparsanız ve o iltifat samimi bir biç ; imde geldiyse bunu kabullenmek gerekli . Ama hedefi sadece ö ; dü ; le bağlamak da hedeften uzaklaştırabilir insanı . Hem şarkı sö ; ylerken hem de oyunculuk yaparken o işi yaptığım anla ilgileniyorum . O sü ; reç ; teki akış benim ruhumda bir terapi etkisi yaratıyor . Yaptığım işteki duyguma gü ; vendiğim iç ; in performansıma da gü ; veniyorum . Ama ç ; ok para kazanayım diye de yapmıyorum . Gerekirse sokakta mendil aç ; ıp şarkı sö ; ylerim .

BEN DE DİZİ MAĞDURUYUM


&bull ; En son oynadığınız Derman dizisi yayından kaldırıldı ve sizi o zamandan beri dizilerde gö ; remedik . Kü ; stü ; nü ; z mü ; ?


Dizi setlerindeki ç ; alışma şartlarının belki de ilk mağdurlarındandım . Ç ; ü ; nkü ; Derman ' da bir sahnenin başından sonuna yaşlanıyordum . Yayından kaldırılması da ü ; stü ; ne tuz biber oldu . Hala dizi , drama dedikleri zaman tü ; ylerim diken diken oluyor . Ama sitcom olursa oynarım ç ; ü ; nkü ; ç ; ok eğlenceli .

Belli bir tarzın sanatç ; ısı değilim

&bull ; Yeni bir albü ; m ç ; alışmanız var mı?

Bir yıldır ü ; zerinde titizlikle ç ; alıştığımız bir albü ; m hazırlığım var . O da diğerleri gibi konsept albü ; m olacak . Son 40 yılın arabesk tarihine bakış temalı bir albü ; m hazırlıyorum . Dolayısıyla ağdalı , acıklı , acılı bir albü ; m olacak . Birileriyle yarışmadığım iç ; in ne zaman hazır olursa o zaman ç ; ıkacak .

&bull ; Arabesk sizden beklenen bir şey değildi sanırım . . .

Benden her şeyi bekleyin ( gü ; lü ; yor ) . Siyah Beyaz filminde de arka jenerikte ç ; alacak olan şarkının sö ; zlerini ben yazıp seslendirdim . Orada caz sö ; yledim mesela . Benim mü ; zik serü ; venim de oyunculuk gibi aslında . Belli bir tarzın sanatç ; ısı değilim . Bir de her tarzdaki iyi mü ; zikleri sö ; ylemekten hoşlanıyorum .

Karadenizlilik yapışmasın diye ilk albü ; mü ; mü ; alaturka yaptım

&bull ; Gü ; lbeyaz dizisiyle herkes sizin Karadenizli sanmaya başladı . Karadenizliliğin ü ; zerinize yapıştığını dü ; şü ; nü ; yor musunuz?


Aç ; ıkç ; ası yapışmasın diye ilk albü ; mü ; mü ; Karadeniz albü ; mü ; yapmadım . Konserlerde de sadece Karadeniz şarkıları sö ; ylemiyorum . Ç ; ü ; nkü ; ben tek bir yere ait olamam . Konserlerde farklı etnik kimliklerin şarkılarını , halk tü ; rkü ; lerini sö ; ylü ; yor , danslarını oynuyorum . Ama Karadenizlilikle hiç ; alakam olmamasına rağmen ö ; zel bir yakınlık hissetmeye başladım . Hatta şiveyi de ritim duygusu ve mü ; zikle hallettim . Kulağı olan biri zaten o şiveyi yapar .

Star