Işıklar:Hülya sadece güzel olduğu için 'kraliçe' seçildi

Bugün gazetesi köşe yazarı Aykut Işıklar bugünkü köşesinde Hülya Avşar'ın 1983 yılında kraliçe seçilmesini anlattı.

  Nisan Akman İngiltere ' den dö ; ndü ; ğü ; gü ; nlerde ' Yıllarca hayaletler ile aynı evde yaşamıştım ' demişti .

Ve bir masal anlatmıştı . Gerç ; ekten ü ; zü ; lmü ; ştü ; m durumuna . Hatta ' Giderek annesine benzemeye başladı ' diye dü ; şü ; nmü ; ştü ; m . Eski TRT ' ci babası Tunca Yö ; nder cin gibi adamdır . Nisan gibi hayalleri gerç ; ek gibi anlatmaz .

Hadi , Nisan uç ; uyor . Kafasından uydurduklarını gerç ; ek gibi anlatıyor . Peki , karşısındaki tecrü ; beli gazeteciye ne demeli? Savaş Ay , Hü ; lya Avşar ' ın kraliç ; e seç ; ildiği 1983 yılında Bulvar Gazetesi ' nin polis adliye muhabiri idi . Veya yeni ayrılmıştı . Yarışmanın organizasyonunda emeği geç ; en herkesi tanırdı .

Nisan Yö ; nder pardon Eriş Akman ' ın eski karısı Nisan Akman , size yemin ediyorum yalan sö ; ylü ; yor . Ç ; ok kesin konuşuyorum . Bü ; yü ; k emeğim geç ; en o yarışmaya leke sü ; rü ; lsü ; n , tö ; hmet altında kalsın asla istemem .

Yıllardır gö ; rü ; şmediğim ve beni yazılarımdan ö ; tü ; rü ; mahkemeye verip 100 bin lira tazminat isteyen Hü ; lya Avşar , 1983 yılında jü ; rinin oy ç ; okluğu ile ' Tü ; rkiye Gü ; zellik Kraliç ; esi ' seç ; ildi . Jü ; riye en kü ; ç ; ü ; k baskı yapılmadan kraliç ; e oldu .

Magazin haberini sadece ' iftira ' sanan bazı gazetecilere bunları anlatmak da boynumum borcu . Ç ; ü ; nkü ; her yalan yazı da internet ç ; ö ; plü ; ğü ; ne giriyor . Yıllar sonra genç ; kuşaklar bunları ' tarihi gerç ; ek ' sanıp , doktora tezinde kullanıyor .

Nisan Yö ; nder ' in ajansı varmış da Hü ; lya Avşar o ajansta imiş de Bulvar ' daki arkadaşına gö ; ndermiş de jü ; riye baskı yapılıp birinci olmuş da . . . Hepsi hayal ü ; rü ; nü ; .

Nisan ' ın 1983 yılında Bulvar ' daki arkadaşı olsa olsa ben olurdum . Magazin mü ; dü ; rü ; ben idim ve yarışmayı ilk gü ; nü ; nden son gü ; nü ; ne dek ben organize ettim . Sunucu Orhan Boran Ağabeyimiz idi . Sahne işini Sait Sö ; kmen yö ; netiyordu . Mü ; zik işini Nuri Tığlıoğlu , TV ç ; ekimini de Ulusal TV yapıyordu . Kızların ç ; oğu Gaye Sö ; kmen Ajans ' ından gelmişti . Ve hepsi birbirinden gü ; zel kızlar idi . Bulvar Gazetesi ' nin sahibi rahmetli Kemal Ilıcak ' ın tek sö ; zü ; vardı : ' Hayatımda ilk kez bö ; yle bir işe giriştim . Kaç ; para giderse gitsin ama bana bu yaştan sonra ' Şey ' dedirtmeyin . '

Bu cesaretle ben de finale kalan 22 kızın yanına 15 gü ; n sü ; ren The Marmara Oteli kampında , erkek sinek bile yanaştırmadım . Sonradan ö ; ğrendim , meğerse ne polisleri ve mafyayı otelden kovmuşum . The Marmara Oteli o zaman Etap Marmara idi . Başta Turgay Kıran olmak ü ; zere bü ; tü ; n mü ; dü ; rleri her şeye tanıktır .

Hü ; lya Avşar , Blendax reklamında oynamıştı . Yarışmaya son gü ; nü ; Cen Ajans ' ın sahibi Nail Keç ; ili tarafından gö ; nderildi . İstanbul elemesine son saniye rahmetli Cem Şaşmaz getirdi . ( Cem Şaşmaz , Cen Ajans ' ta ç ; alışıyordu . ) Mayosu bile yoktu . Jü ; ri ' Ö ; nemli eğil , nasıl olsa bu ö ; n eleme ' demişti .

Bü ; yü ; k yarışmada yani finalde ise daha podyuma ç ; ıkıp ü ; ç ; metre yü ; rü ; dü ; ğü ; saniye , salonda alkış fırtınası koptu . Boyu kısa idi , poposu bü ; yü ; ktü ; ama ö ; yle bir havası vardı ki . . . Gö ; zlerinden pozitif elektrik fışkırıyordu . 15 kişilik jü ; rinin en az 12 ü ; yesi dü ; şü ; nmeden ' Kraliç ; e ' seç ; ti .

Jü ; ride bulunan kişilere bakın . O zaman dü ; nyanın en popü ; ler aktö ; rlerinden biri olan Franco Nero ' ya kim baskı yapabilir? Tam tersi adam Hü ; lya ile film yapmak istedi . Hatta aşık oldu .

Dü ; nya sosyetesinin gö ; z bebeği Prenses İra Fü ; rstenberg ' e bö ; yle bir teklif yapılabilir mi? O yılın Kâ ; inat Gü ; zeli Karen Baldwin ' e kim yanaşır? Şimdi ismini hatırlamadığım bir İtalyan yö ; netmen ile bir Amerikalı film yapımcı da ö ; yle . . . Avrupa gü ; zelimiz Gü ; nseli Başar ' a etki mi olur? Estetik profesö ; rü ; Erdoğan Konuk kimi takar? Jü ; ri başkanı Ö ; zcan Sandıkç ; ıoğlu , Miss Universe ' nin Tü ; rkiye temsilcisi idi . Ö ; zetle jü ; rideki hiç ; bir ü ; ye , gazete filan ipleyecek insanlar değildi .

Hü ; lya ' nın evlenip boşandığını kimse bilmiyordu . Bilseydi o kadar emek ve para harcanmaz , finallere gelmeden evine gö ; nderilirdi . Ertesi gü ; n tacının alınıp , ikinci seç ; ilen Dilara Haraç ; ç ; ı ' ya takılması sırasında neler yaşadıklarımı ben bilirim . Ö ; dü ; l olarak verilen otomobil geri alınınca ne kadar ü ; zü ; lmü ; ş ve ağlamıştı . Bir gerç ; eği daha biliyorum , Miss Universe ' nin birinci şartının hiç ; evlenmemiş olduğunu bilmiyordu . Boşananlar da yarışmaya girer sanıyordu .