Bengü: 'Bizden Lady Gaga çıkmaz!'

Sıradışı tarzı, milyonlarca satan albümleriyle son yılların en çok konuşulan popçusu Lady Gaga, Bengü'nün de diline düştü.


'Bizden bir Lady Gaga çıkması çok zor. Düşünsenize eğer bizde bir davete altta mayo, başınızda tüllerle katılsanız, herkes size garip garip bakar. Bizim kanımız başka. Bu yaşadığınız toplumla alakalı' diyen Bengü, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

- İmajınızı değiştirdiniz, yeni klip için mi?
Evet, yeni klibim için kahküllerimi kestirdim. Hem de değişiklik olsun istedim. Söz ve müziği Sinan Akçıl'a ait olan 'Gelen Seni Soruyor' adlı şarkıya klip çektik. Albümün ilk klibini bu duygusal şarkıya çektik. Havalar bir türlü ısınmadı, bahar hala gelmedi. İnsanlar aşk acısı çekiyorlar... Dinleyicilerimin en sevdiği şarkılardan biri bu...

- Bir yıl önce çıkardığınız 'İki Melek' adlı albüm uzun soluklu bir çalışma oldu. Hala albümdeki şarkılara klip çekiyorsunuz...
Evet, albüm çıktığında verdiğim röportajlarda bugünleri düşünerek konuşmuştum. 'İki Melek'in piyasaya çıktıktan uzun bir süre sonra bile konuşulmasını düşünerek çalıştım. Beklediğim gibi de oldu. Tüm şarkıların hakkının verilmesi ve hala konuşulması beni çok mutlu ediyor.

- Klipte Cengiz Abazoğlu'nun iki kıyafetini giydiniz. Sahnede de onun tasarımlarını mı tercih ediyorsunuz?
Cengiz Abazoğlu ile ilk kez çalıştık. Sağolsun iki tasarımını verdi. Bizim şarkılarımız gibi onun da kıyafetleri çocuğu gibi. Ben de onlara çekim boyunca gözüm gibi baktım. Sahne kıyafetlerimde tercihim Özgür Masur.

'İKİ MELEK'TE BOĞAZIMA KADAR KAPALIYDIM!
- Albüm fotoğraflarına baktığımızda geçmiş yıllara kıyasla daha seksi bir Bengü görüyoruz...
Bu isteyerek yapılan bir şey ya da üzerinde konuşulan, planlanan bir durum değil. Zaman zaman dekolte pozlar veriyorum ama 'İki Melek' albümü için verdiğim pozlarda boğazıma kadar kapalıydım. O pozlar da çok konuşuldu.

- Dünya müzik piyasasında da böyle değil mi? İmajın konuşuluyorsa şarkıların da çok konuşuluyor. Mesela Lady Gaga...
Ben de tam tersini düşünüyorum. Lady Gaga'nın sesi ve şarkıları iyi ama imajı kötü.

- Bizde de onun tarzını benimseyen ve ona benzemeye çalışan ünlüler var...
Bizden bir Lady Gaga çıkması çok zor. Hatta çıkmaz. Düşünsenize eğer bizde bir davete Lady Gaga gibi altınızda mayonuz, başınızda tüllerle katılsanız, herkes size garip garip bakar. Bizim kanımız başka. Bu yaşadığınız toplumla alakalı. O yüzden bizden Lady Gaga çıkmaz. Arada kültür farkı var.

- İnternetten şarkı indirilmesi hakkında ne düşünüyorsunuz?
Gerçekten müziği seven ve işimize saygı duyanların bunu yapmayacağını düşünüyorum. Bunun bir emek olduğunun ve bir karşılığının olduğunun bilincinde olurlarsa, müzik dünyası yaşamaya devam edecek.

Yersem kilo alırım, az ve sık besleniyorum
Bengü, aynaya bakıp 'Bugün seksi miyim?' demediğini belirterek şöyle konuştu: Kendimi güzel buluyorum. Bu biraz da insanın ruh haline bağlı. Kendimle barışık bir insanım. Ben de üretim hatası yok. Spor yapmaya ve düzenli beslenmeye dikkat ediyorum. Kilo alabilecek bir yapıya sahip olduğumu düşünüyorum. Yersem kilo alırım. O yüzden dikkat ediyorum. Az ve sık öğünlerle besleniyorum. Haftanın 4 günü spor yapıyorum. Haftalık cilt bakımımı mutlaka yaparım. İşim dışında makyaj yapmadığım için cildimle ilgili bir problemim yok.

Las Vegas sokaklarında klip çekeceğiz
- Son klibinizde görüntü yönetmeni olarak Robert Benavides'le çalıştınız. Benavides'in Türk yönetmenlerden farkı neydi?
Robert Benavides çok başarılı bir görüntü yönetmeni. Eminem, Snoop Dogg, Kings Of Leon gibi pek çok popçuyla çalışmış usta bir isim. 'Sexthe City' dizisinde de imzası var... Çalıştığım Türk yönetmenlerden de memnunum ama Robert'la çalışmamdaki en belirgin fark 'ışık' oldu diyebilirim. Kullandığı ışık tekniği gerçekten muhteşemdi.

- Önümüz yaz, yeni projeler var mı?
Şu an şarkı dinleme aşamasındayım. Her yerde elimde i-pod'la dolaşıyorum. Bir maxi-single yapmayı düşünüyorum, yine Robert Benavides'le çalışacağım. Las Vegas'a gidip single'ın klibini orada çekmeyi planlıyoruz. Ama tabii bunların hepsi şu an planlama aşamasında.

- Stüdyoya Las Vegas'ta mı gireceksiniz?
Hayır! Las Vegas'a gidip stüdyoya kapanılır mı hiç? Sokaklarda çekmeyi düşünüyoruz... İnanılmaz renkli bir çalışma olacak.

Kimseyle rakip olmam kendimle yarışıyorum
- Maxi-single iki şarkıdan mı oluşacak?
Yok iki şarkı benim içime sinmez. Kısa bir süre içerisinde 10 ya da daha fazla şarkıdan oluşan bir albüm de yapmak istemem. Çünkü yaptığım albümdeki tüm şarkıların çok kaliteli olmasını istiyorum. O yüzden sanırım 4 ya da 5 şarkıdan oluşan bir maxi-single olacak.

- Yaz aylarında pek çok meslektaşınız da albüm çıkartacak...
Kimseyle rakip olmak istemiyorum. Herkes güzel işler yapıyor. Onlara da saygı duyuyorum. Ben de kendi yaptığım işlerle anılmak ve o yolda yürümek istiyorum. Ben, sadece kendimle yarıştığımı düşünüyorum. Bu benimle alakalı olan bir şey.

Ne Demet ne de Hande polemik yok
- Müzik piyasasına ilk adım attığınız günden itibaren 10 yıl geçti. Bu 10 yıl içinde Bengü nasıl değişti?
Zaman geçiyor ve her şey değişiyor. Tabii ben de değiştim. 10 yıl önce söylediğim şarkıları dinlediğimde ses rengimin bile değiştiğini görüyorum. Keşke hep geçmişteki küçük kız olarak kalsaydım ama değişiyoruz. Aradan geçen her senede daha çok şey öğreniyorum.

- İsminizin hala Demet Akalın ya da Hande Yener tarafından anılması sizi rahatsız ediyor mu?
Hala anılıyor mu? Ben bilmiyorum.

- Son olarak Demet Akalın'ın kına gecesinde 'Keşke Bengü'yü de çağırsaydık' demişlerdi...
(Gülüyor) İnanın hiç bilmiyorum ve kimse hakkında konuşmak istemiyorum. Uzun bir süredir polemiklerin dışındayım ve burada kalmak istiyorum.

- Radyo ve TV'ler tarafından verilen ödüllerin neredeyse tamamını siz topladınız...
Eksik olmasınlar... Bu ödüller beni çok mutlu ediyor. O ödüllerin her birinin bende ayrı bir önemi var. Emek verdiğim şey beğenildiği ve alkışlandığı zaman çok mutlu oluyorum. Dinleyicilerime layık olmaya çalışıyorum.
AKŞAM