Avşar RTÜK'ten uyarı cezası aldı

Hülya Avşar, ''Evlilikteki sorunlar, sadakatsizlik, evliliği kurtarmada cinsel fantezilerin rolü'' başlıklı konuları ekrana taşıyınca, RTÜK'ten uyarı cezası aldı.


 Hülya Avşar da, RTÜK'ten ceza alanlar arasına katıldı. Avşar'ın ekrana taşıdığı, ''Evlilikteki sorunlar, sadakatsizlik, evliliği kurtarmada cinsel fantezilerin rolü'' başlıklı konular, ''Gençlerin ve çocukların fiziksel, zihinsel ve ahlaki gelişimini zedeleyici'' nitelikte bulundu. Avşar'ın programı için, Habertürk TV'ye uyarı cezası verildi.

 RTÜK'ün son toplantısında ''Hülya Avşar soruyor'' programı tartışıldı. Bu program için uyarı cezası verilirken, yayının tekrarının da, çocukların TV başında olduğu sabah saatlerinde gösterildiğine dikkat çekildi.

Üst kurul üyeleri İlhan Yerlikaya ise programa aynı zamanda ''Genel ahlak'' maddesinden de ceza verilmesini istedi. Ancak kurul, oy çokluğu ile bu istemi reddetti. Yerlikaya ise muhalefet şerhi yazarak, ''Programda ele alınan konular, uzman konuklarla tartışılmış olsa da, konuların içerik olarak yetişkin kitleye hitap ettiği açıktır. Ayrıca programda konu çerçevesinden çıkılmış ve genel ahlak ilkesine aykırı bir yayın yapılmıştır'' dedi.

Hülya Avşar, 22 Kasım ve 6 Aralık 2009 tarihinde yayınlanan programında, Sosyal Hizmetler Uzmanı Prof. Dr. Aliye Mavili Aktaş ve Uzman Psikoterapist Çağatay Öztürk ile birlikte, ''Evlilikte sorunlar, sadakatsizlik, aldatan kadınların psikolojisi, evliliklerin kurtarılmasında cinsel fantezilerin rolü'' konularını ele almıştı.