İstiklal Marşı cezası şaşırttı

Demet Akalın kendisine verilen 'İstiklal Marşı' cezasına şaşırdığını söyledi.


2008 yılında Bodrum'daki konserinde seyircileri coşturmak için söylediği, "Ağabey Diyarbakır'dan mı geldiniz hepiniz? Dağdan mı? Nereden geldiniz anlamadım yani. Moron moron bakıyorsunuz ağabey" şeklindeki sözleri yüzünden Demet Akalın'a Diyarbakırlı 7 işadamı "hakaret" davası açtı.

Mahkeme heyeti duruşma sonunda Akalın ile ilgili hükmün açıklanmasının ertelenmesine ve tedbir cezası olarak da İstiklal Marşı'nın sözlerini bir sayfaya yazması ve marşımız hakkında beş sayfa da yorum yapmasına karar verdi.

Aldığı bu ceza sonrasında görüştüğümüz ünlü şarkıcı, "Hatırlarsanız Cem Uzan'a da kitap okuma cezası verilmişti. Açıkcası avukatım aldığım cezayı bana söyleyince doğal olarak şaşırdım. Düşünce de çok hoşuma gitti. İstiklal Marşı'nı okul yıllarımdan ezbere bilirim. Söylendiği, çalındığı zaman da her zaman saygımı gösteririm. Dün akşam yazmaya başladım. Çünkü mahkeme heyeti kendi el yazımla yazmamı istemiş. Yazarken de çok keyif aldım. Bir de oturup 5 sayfa marşımız hakkında yorumda bulunacağım. Bunun için uzun bir zaman ayırdım. Çok şey yazmak istiyorum. Çünkü ben ülkemin her köşesini çok seviyorum" dedi.