Tuba'nın ilk film heyecanı

Müslüman kızla Hristiyan gencin aşkını anlatan 'Yüreğine Sor' beğeni topladı


Ünlü yönetmen Yusuf Kurçenli'nin senaryosunu da yazdığı 'Yüreğine Sor' için basın gösterimi düzenlendi. Film 12 Mart'ta vizyona girecek. Dinleri farklı iki gencin aşkı ekseninde, Doğu Karadeniz'i yüzlerce yıl etkileyen din ve ırk sorununa sahici ve ölçülü bir ironiyle yaklaşan film, sinema yazarları tarafından olumlu not aldı. Usta sinemacının 2008'de çektiği 'Gurbet Kuşları'ndan sonra bir dönüş filmi olarak nitelendirilebilecek ve dizilerin aranan oyuncusu Tuba Büyüküstün için beyazperdede bir ilk anlamını taşıyan filmde Kenan Ece, Hakan Eratik, Ayla Algan, Hakan Karahan, Tomris Oğuzalp, Alp Öyken, Selda Özer, Civan Canova, Nihat İleri, Nihan Büyükağaç, Mert Trenova ve Şevval Sam gibi isimler yer alıyor.

GÖNÜL FERMAN DİNLER Mİ

Bir Rum genciyle Müslüman kızın aşkını anlatan filmin konusu ise şöyle... Esma ile Mustafa, birbirini sevmiştir. Ne var ki, bu aşkın büyük bir engeli bulunmaktadır. Mustafa gizli Hristiyan'dır. Esma dahil herkes onu Müslüman sanmaktadır. Öbür yandan Osmanlı, yasal düzenlemelerle Hristiyan tebaayı Müslümanlarla eşit hale getirmiştir. Kilise, Hristiyanların dinlerini açıklamasını istemektedir. Mustafa, aşkıyla inancı arasında kalmıştır.

Yazarlardan tam not

• Ali Ulvi Uyanık: Tam bir yönetmen filmi. Yerel olduğu kadar evrensel de olmayı beceriyor. Folklorik öğeleri çok başarılı kullanmış. Çok iyi bir film.

• Atilla Dorsay:

Klasik anlatımına rağmen çok önemli gelişmeleri anlatıyor. Finale doğru bize unutulmaz birkaç sahne hediye ettiğini düşünüyorum.

• Alper Turgut:

Yönetmen olarak emek harcanmış kuşkusuz. Ancak bir sinema filmi değil de bir TV filmi izlenimi yarattı. Müzikleri ve Karadeniz manzarası hoştu. Tuba Büyüküstün'ün de ilk sinema filmi olmasına rağmen oyunculuk olarak sırıtmadı.

• Murat Erşahin: Güzel bir öyküsü var ve oyunculukları da iyi. Müzik fazla kullanılmış. Biraz daha akıcı olabilseydi daha hoş bir film olabilirdi. Ama kötü bir film değil.

• Serdar Akbıyık: Çok ilginç bir yapımla karşı karşıyayız. Yönetmenin Doğu Karadeniz'in ruhunu mükemmel yansıttığını söyleyebilirim. Oyunculuklar da iyi ama gerçek hayata göre fazla naif kalmış bir kadrosu var.