Kadir İnanır açılıma çattı

Kadir İnanır,'41 yıldır Doğu'da film çekiyorum. Bölgeyi bilmeyenler ahkam kesiyor' dedi.

 
' Ç ; ağırsalar da gitmem ' diyen Tarık Akan ise davetli listesinden silindi

AKP Hü ; kü ; meti ' nin yü ; rü ; ttü ; ğü ; ' Demokratik Aç ; ılım ' projesi ç ; erç ; evesinde Başbakan Tayyip Erdoğan ' ın sanatç ; ılarla dü ; zenlediği toplantıların ikincisinin hazırlıklarına başlandı .
Başbakan Erdoğan bu kez sinema sanatç ; ılarını ağırlayacak . AKP Genel Başkan Yardımcısı Hü ; seyin Ç ; elik ' in liste ü ; zerinde ç ; alıştığı belirtilirken , davet edilecek sanatç ; ılar arasında yer aldığı ö ; ğrenilen Tü ; rk sinemasının usta jö ; nü ; Kadir İnanır , ' aç ; ılım ç ; alışmalarında izlenen yö ; ntemi ' sert ifadelerle eleştirdi :

Gü ; neydoğu ve Doğu Anadolu ' da değil , tü ; m Tü ; rkiye ' de kanayan yara var . Tü ; rkiye ' nin hiç ; bir siyasetç ; isi Doğu ' yu ve Gü ; neydoğu ' yu benim kadar bilemez .
41 yıldır o bö ; lgelerde film ç ; ekiyorum . Coğrafyayı tanımadan film yapamazsınız . Orada yaşayan insanların kü ; ltü ; rü ; nü ; , sosyal hayatını , bö ; lgenin ekonomik koşullarını bire bir yaşayan , gö ; zlemleyen bir sanatç ; ıyım .
Bu konu , resepsiyonlarla ç ; ö ; zü ; me kavuşturulacak bir iş değil . Resepsiyonlara katılıp sonra bö ; lge hakkında ahkâ ; m kesiyorlar .

Hele bir gelsin kararımı aç ; ıklarım
Sayın Başbakan ' ın daveti henü ; z bana ulaşmadı . Davetiye gelince katılıp katılmama konusunda kararımı veririm , şimdiden bir şey sö ; ylemek istemiyorum .

' GELMEM ' DİYENE DAVETİYE YOK

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hü ; seyin Ç ; elik , sinema sanatç ; ılarıyla yapılacak toplantının bu ay iç ; inde gerç ; ekleşeceğini beliterek , davetliler arasında Fatma Girik , Tü ; rkan Şoray , Hü ; lya Koç ; yiğit , Kadir İnanır , Cü ; neyt Arkın , Ekrem Bora , Kenan İmirzalıoğlu , Necati Şaşmaz , Hü ; lya Avşar , Cem Yılmaz , Demet Akbağ ile yö ; netmenlerden Nuri Bilge Ceylan , Osman Sınav , Sinan Ç ; etin , Mahsun Kırmızıgü ; l gibi isimlerin bulunduğunu sö ; yledi .

Ç ; elik , Tarık Akan ' ı davet etmeyeceklerini de aç ; ıkladı : Tarık Akan , ' Bana davet gelmedi , gelseydi de gitmezdim ' demiş . Bu yaklaşımı doğru bulmadığımız iç ; in kendisini davet etmedik . Bir gazete de Fatma Girik , Tü ; rkan Şoray , Filiz Akın ve Hü ; lya Koç ; yiğit ' i davet etmediğimizi yazdı . Kuyruklu yalan . Henü ; z kimseyi aramadık . Onlarsız olur mu? Biz onların filmleriyle bü ; yü ; dü ; k .