Brad Pitt, Çanakkale'ye gelecek mi?

Çanakkale'de bu yıl ilk kez düzenlenecek Troia Film Festivali'ne ünlü oyuncu Brad Pitt de davet edilecek

 
Tü ; rkiye yerine Malta ' da ç ; ekilen Truva filminin de ekibine ulaşan ve Tü ; rkiye ' ye getirmek iç ; in ç ; alışmalarına devam eden festival ekibi Truva film ekibine festival kapsamında Ç ; anakkale ' yi ve Tü ; rkiye yi anlatacak ve tanıtacak .

21-25 Temmuz 2010 tarihleri arasında bu yıl birincisi yapılacak olan Ç ; anakkale Troia Film Festivali etkinlikleri iç ; in Brad Pitt ile de gö ; rü ; şü ; ldü ; . Festival Komitesi , dü ; nyaca ü ; nlü ; sanatç ; ıyı da Ç ; anakkale ' de ağırlamak iç ; in ç ; alışmalara başladıklarını dile getirdi .

Ç ; anakkale İl Kü ; ltü ; r ve Turizm Mü ; dü ; rü ; Şinasi Haznedar , ' Bu tü ; r aktivitelerin ö ; zellikle Ç ; anakkale ' de yapılmasına bü ; yü ; k katkılar veririz . Konu Ç ; anakkale
ve Troia ise buna desteğimiz her zaman olmuştur olacaktır . Film Festivali Ç ; anakkalemize hayırlı olsun ' dedi .

Ayrıca Kü ; ltü ; r Bakanlığı Sinema Telif Hakları Genel Mü ; dü ; r Yardımcısı Hü ; seyin Ü ; lger ise bakanlık olarak proje ye desteklerinin sonuna kadar olduğunu belirterek , ' ' Bakanlık olarak bir festivalin ne aşamada olduğunu gö ; rmeden katılmayız fakat arkadaşların heyecanı bizleride heyecanlandırdı ve elimizden gelen tü ; m desteği vereceğiz ' ' diye konuştu .

Festival Yö ; netim Kurulu Başkanı Elif Tayhan ise , ' Tü ; m dü ; nya tarafından bilinen ve ü ; lkemiz toprakların da bulunan TROIA , hem kü ; ltü ; rü ; mü ; zü ; hem de bü ; yü ; k destanlar yazılmış Ç ; anakkale ' mizi Sinemamızla bü ; tü ; nleştirmek amacıyla bu festivali dü ; zenliyoruz . Bu anlamda sinema alanında da faaliyet gö ; steren bü ; tü ; n kurumlarla işbirliği , gü ; ç ; birliği iç ; inde olmayı birinci gö ; revimiz biliriz . Sinemamıza emek veren senaryo yazarı , yö ; netmen , oyuncu ve diğer emekç ; iler onurumuzdur . Dü ; nyada yü ; kselen değer haline gelen Tü ; rk Sinemasının bu yü ; kselişinden gurur duymaktayız . Bu gururu yapacağımız festivalle birlikte tü ; m Tü ; rkiye ve dü ; nya ile paylaşmayı amaç ; lıyoruz . Ekibimiz şuan da Brad Pitt ' in başrolü ; n de oynadığı Troia filmi ekibine ulaşmak iç ; in gö ; rü ; şmelere ve yazışmalara başladı . Troia Filmini Yö ; netmeni Wolfgang Petersen ' e ulaştık ve davetiye yolladık , ayrıca Brad Pitt ve Helen karekterini canlandıran Diane Kruger ile de bağlantı iç ; indeyiz . Getirdiğimiz takdirde hem Ç ; anakkale hem Tü ; rkiye ' nin gü ; zelliklerini gö ; stereceğiz ' şeklinde konuştu .